Jaki typ sprężarki

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
maro30x

Jaki typ sprężarki

#1 Post autor: maro30x »

Witam. Kupiłem Zafirę z silnikiem 2.0DI 16V silnik X20DTL rok2000. Klima manualna i oczywiście nie działa. Chłodnica ok. Okazało się, że sprężarka do wymiany. Pytanie moje: Mogę kupić sprężarkę od astry II z tym samym silnikiem 2.0DTL ale czy będzie pasowac ??? Nie znam się więc proszę o radę. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wamka18
Zafiromaniak
Imię: Piotr
Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#2 Post autor: wamka18 »

na sprężarce jak jest oryginalna to powinien być na naklejce oznaczenie np. WX, WG, SW oznaczeń jest wiele w ten sposób można łatwo rozpoznać czy to jest ta sama sprężarka nie do końca jest powiedziane że musi być zafira czy astra bo z obu mogą pasować nawet nie musi być ta sama pojemność bo osobiście przerabiałem to u ojca miał silnik 1.6 16v CNG a ja mam 2.0T a sprężarki mają to samo oznaczenie SW.

Propozycja z doświadczenia kup regenerowaną za 400-500zl i masz gwarancje i prawie pewność że będzie chodzić niż używkie za 150-200zł która nie wiadomo czy chodzi a nawet jeśli ktoś ci da gwarancje to jak nie będzie chodzić tak jak powinna to ci ją i przyjmie ale ty dwa razy zapłacisz za wymianę oraz napełnienie (oby się zakończyło na dwóch razach) no chyba że masz pewność że chodzi bo widziałeś jak pracuje.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2015, 12:54 przez wamka18, łącznie zmieniany 1 raz.

maro30x

#3 Post autor: maro30x »

Dzięki za szybką odpowiedź. Czyli auto na kanał i zobaczyć jakie ma oznaczenia. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
gRZENIU
Zafiromaniak
Imię: Grzegorz
Auto: Signum
Model: Polift
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#4 Post autor: gRZENIU »

Ale te oznaczenie widać od góry ... Chyba że odkleiła Ci się naklejka ...

maro30x

#5 Post autor: maro30x »

O góry??? Tam jest tak ciasno, że nic nie widać. Dobra sprawdzę jeszcze raz ale dostęp okropny....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja, ogrzewanie, układ chłodzenia”