Witam
Mam mały problem z nawiewem tylnej kanapy.
Wentylatory zmieniam na nogi, na twarz, na przednia szybę i z tyłu normalnie ledwo ledwo, choć mogę i pozamykać wszystkie nawiewy i zostawić tylko tył otwarty.
Czy kombinowaliście coś z tym typem i macie rozwiązanie by tylna kanapa miała dostęp do zimnego i ciepłego powietrza ?
Pozdrawiam
Radek
Nawiew tylnej kanapy
Moderator: Sebu$
Jeśli z przodu grzeje dobrze, to prawdopodobnie przyczyna tkwi w tunelu, jeśli demontowałeś go np. do wymiany tulejki przy lewarku, to przy ponownym montażu, rura biegnąca w tunelu mogła nie wskoczyć w gniazdo znajdujące się po lewej stronie (od kierowcy), bądź rozpięła się wewnątrz, mniej więcej po środku tunelu lub problem tkwi w samym mechanizmie kratki nawiewu tylnego. Przyznam, że ostatnio reanimowałem kumplowi lewarek i przy tej okazji rozbierałem tunel, a ponieważ w kratce nawiewu żaluzje były rozsypane to poskładałem mu całość i teraz zafirka grzeje aż miło.
Powodzenia
Powodzenia
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ht=lewarek
Tu jest opisana procedura reanimacji lewarka, ale pisze też jak zdemontować tunel.
Powodzenia
Tu jest opisana procedura reanimacji lewarka, ale pisze też jak zdemontować tunel.
Powodzenia