Jak wymienić chlodnice wody z18xe z klimatyzacją.
Moderator: Sebu$
- Przemasek1992
- Debiutant
- Imię: Przemek
- Auto: Opel Zafira 1.8 16v 125 km
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Jak wymienić chlodnice wody z18xe z klimatyzacją.
Proszę opiszcie krok po kroku jak się zabrać do wymiany chłodnicy wody... Przecieka na korku spustowym z powodu zerwanego gwintu...(już taka kupiłem). Niedawno mechanik wymienił mi chłodnice klimy bo się rozszczelniła. Teraz chce zrobić to sam.... Ma ktoś jakieś fotki z wymiany? Wszystkie porady mile widziane.
Dodano po 4 godzinach 18 minutach 40 sekundach:
Gdzieś znalazłem opis o zdejmowaniu zderzaka i chłodnicy klimy a tego nie chciałbym robić... Słyszałem że bez demontażu zderzaka i drugiej chlodnicy da radę ale nigdzie nie jest opisane
Dodano po 4 godzinach 18 minutach 40 sekundach:
Gdzieś znalazłem opis o zdejmowaniu zderzaka i chłodnicy klimy a tego nie chciałbym robić... Słyszałem że bez demontażu zderzaka i drugiej chlodnicy da radę ale nigdzie nie jest opisane
-
- Bywalec
- Imię: Artur
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: X20DTL
Da się spoko bez demontażu zderzaka Ale najlepiej w czasie wymiany zabezpiecz teren przed zbliżaniem się dzieci na odległość dobrego odbioru dźwięku W skrócie trochę się trzeba na gimnastykować i nakląć Ale się da.
- Przemasek1992
- Debiutant
Tzn odkręcić chłodnice klimy i delikatnie odsunąć, zdjąć wiatrak spuścić płyn i targać ją do góry?
Dodano po 2 minutach 12 sekundach:
Chłodnice już mam i w niedzielę muszę to ogarnąć bo żona jeździ tym samochodem...
Dodano po 2 minutach 12 sekundach:
Chłodnice już mam i w niedzielę muszę to ogarnąć bo żona jeździ tym samochodem...
- Przemasek1992
- Debiutant
Ja mam wiatrak na chłodnicy cieczy tylko... A chłodnica klimy ma 3 miechy i wtedy nabita więc nie chce ruszać