Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Używałem tego kabla z Vectrą B 1998 i silnikiem X20DTH, więc myślę, że z Twoją ZA też zadziała. Niestety w ZB już jest inna magistrala i został mi tylko do webasta :-)
Wiec zaryzykuje i kupie ten interfejs bo widzę ze sie przyda i to bardzo. Dzieki ci za pomoc. Dam znac jak się zachowuje z podlaczeniem do Webasto i auta. A i jeszcze mam pytanko czy posiadasz moze program Webasto Thermo Top Test w języku polskim?
mosfer pisze:Wiec zaryzykuje i kupie ten interfejs bo widzę ze sie przyda i to bardzo. Dzieki ci za pomoc. Dam znac jak się zachowuje z podlaczeniem do Webasto i auta. A i jeszcze mam pytanko czy posiadasz moze program Webasto Thermo Top Test w języku polskim?
Mam wersję Thermo Test 2002 v 1.19 Webasto - PROGRAM+Instrukcja, mogę przesłać na maila. Pisz na "pw"
Też znalazlem program na elektrodzie i juz wczesniej tam czytalem o tym schemacie kabla. Także jutro zamawiam kabel i bedziemy diagnozowac. Oczywiśćie dam znac jak wszystko działa. Dzięki Wam panowie za pomoc
Nie sprawdzilem dokladnie, i widze ze nie mam w laptopie wejscia COM rs232. Są przejsciowki z COM na USB, czy z taką przejsciowka kabel bedzie sie laczyl z autem i webasto?
mosfer, kup interfejs który obsługuje USB, firma której link Ci podałem ma też takie na USB. Ja mam akurat taki na RS bo mam laptopa z COM, ale do tabletu używam ze zwykłą przejściówką na USB taką za 5 zeta i działa.
Znalazlem na aukcjach tej firmy kabel na usb, pytalem ich czy bedzie dzialal z tech2 i odpisali ze nie. Jesli do webasta to ok, ale jesli mam kupic ten kabel to i auto bym chcial nim diagnozowac. Ale jesli tobie dziala z przejsciowka com na usb u mnie tez powinien, troche juz czytalem i nie wszystkie przejsciowki dzialaja.
Wiec jestem po przetestowaniu interfejsu na Webasto i laczy sie z piecem bezproblemowo. Dobra opcja jest testowanie komponentów. Co do diagnostyki auta, u mnie laczy sie przez tech2 i abcom. Jednak nie wszystkie funkcję są dostępne. Czy jest to wina sterowników czy tego ze interfejs jest podłączony na przejsciowce usb-com?
Witam może się przyda moja podpowiedz montowałem vebasta do swoich zafir i pierwszy problem nie chce się uruchomić należy przeprowadzić reset sprawdzone na sobie -zabrać napięcie z vebasta na 5min jeżeli się nie uruchomi należy ponownie zabrać prąd .Poprosić kogoś do pomocy żeby nacisnął na zegarze guzik z płomykiem a ty w tym czasie podaj prąd ,po podaniu prądu niech puści guzik musi za działać Pompki są wytrzymałe i rzadko się psują może zawiesić się pompka wody albo wentylator .ale po resecie powinien choć próbować ruszyć powodzenia