Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kaliope pisze:
z EPC wychodzi, że masz ten mały skraplacz:
SKRAPLACZ, ZESP., ZE ZBIORNIKIEM ODWADNIAJĄCYM, KLIMATYZACJA (IDENT BF2) (UŻYWANY(-A, -E) Z RĘCZNĄ SKRZYNIĄ BIEGÓW) (OPRÓCZ PRODUKCYJNEGO KODU OPCJI TIK)
Nr części 93178961 , Nr 18 50 099
Cos sie nie zgadza w twoim poscie, przeciez BF2 to 1850111, a ta druga mała 18 50 099 to UZ1, chyba cos sie zle wkleilo Tobie.
Co to może być klima automatyczna: Klima nabita, dziurki nie ma, ostatnio słysze z nawiewów takie jakby szumienie, wogóle nie chłodzi nawet na LO i nawiew na max. Czy możliwe że spadł jakiś pasek ????!!!!!!
pozdr
Czy jak włączysz klimę to tak jak napisał Woytas po chwili powinien Ci sie włączyć wentylator ten mniejszy z przodu,jeżeli sie włącza to napisz jak sie zachowuje..No i przede wszystkim zobacz czy klima rzeczywiście Ci startuje,będzie to widać po kółku napędu klimatyzacji..
cześć wszystkim. mam następujące pytanie, może ktoś wkleić zdjęcie z zaznaczoną sprężarką klimy? gdyż nie potrafie stwierdzić, czy mi chodzi czy nie, a wzrokowo zawsze lepiej niż na słuch. z góry dzięki za pomoc.
dziękuje bardzo.ps.a przy małej ilości gazu sprężarka się załączy? i ile wogole gazu wchodzi do instalacji?a sprężarka jest napędzana jednym paskiem z alternatorem?
lukaszek_0583, trochę czytania forum nie zaszkodzi
darkp1 pisze:W Zafirze A, przed liftingiem czynnika wchodzi 700g, w wersji po liftingu 600g. Wynika to z różnego rozmiaru chłodnic. Moja jest z listopada 2002, buda i środek przed liftem, silnik już poliftowy. Sprawdzane w praktyce na Zosi mojej i Rafiego.
Przy małej ilości gazu sprężarka się nie włącza, i tak, jest napędzana jednym paskiem z alternatorem.