Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jarecki69 pisze:Ludzie ale Wy macie tam ceny . Jakis czas temu regenerowalem sprężarke od klimy w Vectra B , kosztowało mnie to 300zl ale 700 to chyba drobna przesada...
Wspisalem sobie w net regeneracja sprezarki to znalazlem ze trzy firmy co chcialy 700 zeta... Musze jeszce podjechac do kogos i zapytac czy to wycie jest od sprezarki, gdzies tu na forum czytalem ze jak slychac tylko w srodku auta to moze byc od parownika...
MARCEL! pisze:A u mnie też trochę wyje a raczej buczy jak dodam gazu, przy włączonej klimatyzacji... czy to normalka?
Wczoraj podjechalem do gosci ktorzy serwisuja klime w Krakowie i stwierdzili ze takie dzwieki przy dodawaniu gazu gdy wlaczona jest klima moga w moim przypadku pochodzic z roznych zrodel np. z lozyska na alternatorze lub jakis metalowe cos daje taki odglos... Ale wykluczaja raczej sprezarke..uff..
Rozumiem... Będę u mechanika to się zapytam. Teoretycznie auto ma ok. 167 tyś km... ale kto wie ile ma na prawdę (aczkolwiek oleju nie bierze praktycznie wcale, ale to też nie jest wyrocznia przebiegu)
MARCEL! pisze:Rozumiem... Będę u mechanika to się zapytam. Teoretycznie auto ma ok. 167 tyś km... ale kto wie ile ma na prawdę (aczkolwiek oleju nie bierze praktycznie wcale, ale to też nie jest wyrocznia przebiegu)
Byłeś może u mechanika zapytać o klime ?? Ja usłyszałem kolejna opcje- to wycie pochodzi od wentylatora nie ma na nim zadnych luzów tylko głośno chodzi po włączeniu klimy . Czy ktos z was miał coś takiego ??
[ Dodano: Wto Maj 21, 2013 21:46 ]
Dzis odwiedziłem Frosti w Krakowie -stwierdzili ze do wymiany jest łożysko w spreżarce, za jego wymiane 300 zł ( zdjecie sprezarki, wymiana , sciagniecie i nabicie czynnika ) co wy na taką cene ? Przypomne źe po włączeniu klimy słychać w środku i na zewnatrz wycie przy dodawaniu gazu.. do nie dawna wycied było słyszane tylko w środku..
Johnny Bravo pisze:Witam na moją ocenę to cena bardzo dobra i mało tego nie czekał bym z naprawą bo jak się kompresor zatrze to narobi rabanu znam z autopsji
Taki też mam zamiar, na 5 czerwca jestem już umówiony ..
glonik21 pisze:Taki też mam zamiar, na 5 czerwca jestem już umówiony ..
Daj znać jak będziesz po wizycie u nich.Czy pomogło oraz ile kosztowała finalnie usługa. Mi też coś wyje przy włączonej klimie. Co prawda nie zawsze, ale jednak...
Ja po zakupie autka miałem podobnie że syczało na klimie pojechałęm do kolegi od klimatyzacji okazało się tak jak myślałem mało czynnika na 450 g było tylko 10 g i oczywiście nowy olej w klime i smiga że na aż powieki zamarzają i brak syczenia;) ale to akurat w Zafira B
glonik21 pisze:Dzis odwiedziłem Frosti w Krakowie -stwierdzili ze do wymiany jest łożysko w spreżarce, za jego wymiane 300 zł ( zdjecie sprezarki, wymiana , sciagniecie i nabicie czynnika ) co wy na taką cene ? Przypomne źe po włączeniu klimy słychać w środku i na zewnatrz wycie przy dodawaniu gazu.. do nie dawna wycied było słyszane tylko w środku..
łożysko czy cewka elektromagnesu się rozlatuje
Ale jeśłi chodzi o samą wymianę łożyska pod kołem napędowym to po co demntować sprężarkę?
Hmm a to wycie to może być coś powiązane np. że ten pasek wieloklinowy jest do wymiany? On napędza wspomaganie, klimatyzację i alternator? Dobrze rozumuje ? Chyba ten pasek to ważny element...
Pasek owszem ważny. Ale wycie u mnie występuje tylko wtedy gdy włączona jest klimatyzacja. Wycie jest modulowane obrotami silnika. Muszę podjechać do jakiegoś serwisu klimatyzacji, niech na to zobaczą. A tak przy okazji - czy może ktoś polecić dobry serwis klimatyzacji na południu Krakowa? Wspomiane tu FROSTi jest na północy i nie bardzo mam do nich po drodze, no chyba że są dobrzy i warto...
U mnie też wyje... ale na przeglądzie klimatyzacji nic nie mówili o tym, że to coś nie tak... hmmmm.... w 2.2 też trochę wyło - może nieco mniej, ale tam było ogólnie sporo lepsze wyciszenie wszystkiego... Może TTTM...
U mnie to wyglada tak, ze zaraz po starcie zimnego silnika wycia zadnego nie slychac pomimo tego ze klima jest juz wlaczona i chlodzi. Wycie zaczyna byc slyszalne po kilku minutach. Najglosniejsze jest w okolicy 3 tys obr/min, potem cichnie jakby. Jak wylacze klime, to przestaje wyc.