Nie ma ciepłego powietrza na postoju zafira 1,8 w czym prob
Moderator: Sebu$
Nie ma ciepłego powietrza na postoju zafira 1,8 w czym prob
witam
mam taki problem, na biegu jałowy leci letnie powietrze z nawiewów, powyżej 2000 obr/min wszystko jest w porządku najcieplej jak się jedzie, ale jak tylko wrzuce na luz lub stanie sie na światłach znów leci letnie ( żeby nie powiedzieć zimne). dodam, że mówimy o sytuacji, że silnik się b. dobrze grzeje i trzyma temperaturę. w czym można szukać przyczyny bo przy takich mrozach nie jest zbyt fajnie w środku.
[ Dodano: Sob Gru 18, 2010 14:11 ]
nikt nie potrafi pomóc??
mam taki problem, na biegu jałowy leci letnie powietrze z nawiewów, powyżej 2000 obr/min wszystko jest w porządku najcieplej jak się jedzie, ale jak tylko wrzuce na luz lub stanie sie na światłach znów leci letnie ( żeby nie powiedzieć zimne). dodam, że mówimy o sytuacji, że silnik się b. dobrze grzeje i trzyma temperaturę. w czym można szukać przyczyny bo przy takich mrozach nie jest zbyt fajnie w środku.
nikt nie potrafi pomóc??
Termostat , miałem to samo.kondziu pisze:witam
nikt nie potrafi pomóc??
Po wymianie termostatu grzeje jak głupi.
- JARO
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel Zafira A 1.8/Insignia A 2.0CDTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Dołącze się do tematu. Wczoraj akurat było zimno i zauważyłem to samo co napisał kolegi kondziu ale chciałem dodać że rozrząd wraz z pompą wody był wymieniany 3msc temu, silnik nagrzewa się normalnie i utrzymuje normalną temperaturę. Czy nie jest tak że gdyby to termostat(zaciął się na zamkniętym) to silnik albo by się grzał albo gdyby (był cały czas otwarty) to długo by się nagrzewał. U mnie wydaje się wszystko ok ale na postoju nie grzeje. Czy to napewno termostat?
Ja wczoraj wymienilem chlodnice i termostat. Zobacze dzisiaj co sie bedzie dziac, bo jade na mala wycieczke. Wczoraj bylem zmuszony podjechac kilka mil po zamiennik termostatu bo przeciekal. Jechalem na starym na trasie zauwazylem ze temperatura mi spadla do 0, na nowym chwilke pojezdzilem i nie spadla juz ponizej 80C. To normalne?