rurki wody Z B 2009R

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
aprochota
Świeżak
Model:

rurki wody Z B 2009R

#1 Post autor: aprochota »

witam mam pytanko do szczesliwych posiadaczy Z B kupilem swoją zafirke pare dni temuz niemiec rok 2009 przebieg 125000 19cdti 150 km mianowice mechanik ktory robił mi wymiane oleju powiedział ze rurki od wody sa strasznie skorodowane i sa do wymiany . czy to mozliwe ze w 3 letnim samochodzie tak sie dzieje? 2 pytanko powiedział ze trzeba rozrzad wymienic czy sie wymienia przy tym przebiegu??? i 3 pytanko czy jest w samochodzie zestaw bluetooth ? bo pod łokietnikiem jest uchwyt na jakis tel w in strukcji pisze cos o bluetootch ale po niemiecku jest i niewiem o co biega a w meni komputera nic o bluetootch niemoge znalesc z gory dzieki za odpowiedzi

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#2 Post autor: Bodek »

aprochota pisze:witam mam pytanko do szczesliwych posiadaczy Z B kupilem swoją zafirke pare dni temuz niemiec rok 2009 przebieg 125000 19cdti 150 km mianowice mechanik ktory robił mi wymiane oleju powiedział ze rurki od wody sa strasznie skorodowane i sa do wymiany . czy to mozliwe ze w 3 letnim samochodzie tak sie dzieje? 2 pytanko powiedział ze trzeba rozrzad wymienic czy sie wymienia przy tym przebiegu??? i 3 pytanko czy jest w samochodzie zestaw bluetooth ? bo pod łokietnikiem jest uchwyt na jakis tel w in strukcji pisze cos o bluetootch ale po niemiecku jest i niewiem o co biega a w meni komputera nic o bluetootch niemoge znalesc z gory dzieki za odpowiedzi
Troszkę dużo jak na raz i to w jednym dziale :>

O rurkach po trzech latach - pierwsze słyszę, żeby komuś poleciały.

Rozrząd po raz pierwszy wymienia się przy 150 tys., ja miałem 153, ale jak jesteś pewny przebiegu, jeżeli nie to, przy sprowadzonym aucie jest dobrze pewne rzeczy wymienić.

Jakie :?: poczytaj na forum jest dużo informacji, użyj opcji "szukaj" zamiast pytać w jednym dziale o wszystko ;)

Czy masz bluet.. to wystarczy rozkodować VIN, lub zobaczyć na zakładce wyświetlacza (lepiej VIN).

O VIN pytamy w innym dziale: VIN
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja, ogrzewanie, układ chłodzenia”