Nie działa wyswietlacz ani panel klimy

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
drahe
Mieszkaniec
Model:

#16 Post autor: drahe »

Naprawiłeś czy wymieniłeś?A jak naprawiłeś to się pochwal co było ;)
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.

dodi

#17 Post autor: dodi »

Witam... Kupiłem ZB z padniętym wyświetlaczem... tzn. radio gra ale wyświetlacz nic nie wyświetla... nie działa też panel klimatyzacji ani regulacja nawiewu w środku... czy jest może ktoś z okolic Wawy bądź Lublina kto by mi pomógł uporać się z tym problemem?

krystian5010

#18 Post autor: krystian5010 »

Witam Kupiłem Zafire z padniętym wyświetlaczem radio działa, ale wyświetlacz tez nie , nawiewy tez nie. czy jest może ktoś z okolic pomorskiego - gdansk , starogard gdanski ?kto by mi pomógł?

adzik84
Świeżak
Imię: Adam
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#19 Post autor: adzik84 »

Odświeżę temat. Otóż u mnie jest podobny problem z tym, że wyświetlacz działa a nie działa panel klimy i wentylator się załącza przy zgaszonym silniku przez co rozładowuje akumulator.
Proszę o kontakt kolegę @drahe. Jestem nowy na forum i nie mam możliwości napisać PW w tej chwili.

adzik84
Świeżak
Imię: Adam
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#20 Post autor: adzik84 »

Przed wakacjami byłem zdesperowany już i kupiłem panel. Nowszy z astry H mi elektrycy magicy wsadzili i niby wszystko chodziło ale nie przyuważyłem, że nie działa mi nawiew na przednią szybę (jak ustawiłem te strzałki) - wyszło w zimie. Muszę mieć ustawiony nawiew na twarz i wtedy wieje w szybę. Reszta wszystko działa. Upierdliwa sprawa ale ogólnie nie jest najgorzej. Panel miałem RJ3 a teraz mam UU2 - może się ktoś orientuje który panel by pasował poza RJ3?

Awatar użytkownika
dany1107
Mieszkaniec
Imię: Daniel
Auto: Zafira B VXR 2.0 241KM
Oznaczenie silnika: Z20LEH
#21 Post autor: dany1107 »

Witam, nie będę zakładał nowego tematu. Więc zapytam tu. Wymieniłem podświetlenie w panelu klimy, wszystko pięknie działało aż do momentu kiedy chciałem włączyć klimatyzację, wtedy okazało się że prawdopodobnie zrobiłem gdzieś spięcie, kupiłem drugi panel, z astry, podłączyłem. Działa, ale jakoś dziwnie, to znaczy nawiewy, jak ustawie na szybę to leci na kabinę, jak ustawie na kabinę to leci na nogi, i tak dalej. Czy ten panel też jest walniety czy trzeba go np jakoś zakodowac opcomem?
:driver:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja, ogrzewanie, układ chłodzenia”