Klimatronik - zmiana panelu z półautomatu na automat
-
- Przeglądacz
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Klimatronik - zmiana panelu z półautomatu na automat
Witam szukałem ale nie znalazłem a więc założyłem nowy temat. Posiadam zafirę B ze sterowaniem klimatyzacji półautomatycznym i chciałbym zmienić na klimatronik czy wystarczy wymienić panel sterowania, czy jest jeszcze konieczna ingerencja techem aby wyswietlacz zaczął pokazywać wszystko jak trzeba. mam GIDa. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 08 lut 2018, 13:30 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przeglądacz
Cześć faktycznie op-com dał radę na wyświetlaczu pojawiły się informacje o temperaturze, biegu wentylatora i miejscu skierowania nadmuchu ale nie są te informacje oddzielone pozimą linią jak to widziałem u innych kolegów, czy może trzeba jeszcze coś ustawić aby to wydzielenie linią się pojawiło możę ktoś pomoże. A dodatkowo mam błąd z klimatyzacji o błednym działaniu czujniku jakości powietrza lub za duże napięcie. Pomoże ktoś?
-
- Przeglądacz
Witam widzę, że sam sobie odpisuje, zaryzykuję i zapytam jeszcze raz. Wczoraj założyłem panel klimatronika i poustawiałem op-comem wszystko działało niestety dzisiał panel jest martwy. Czy może jednak konieczna jest jakaś ingerencja techem. Wczoraj też miałem początkowo objaw, że panel działał a po wyłaczeniu zapłonu na dłużej panel juz nie chciał się włączyć. Podłączyłem się op-comem i znowu działał. Czy błąd czujnika jakości powietrza może powodować takie rzeczy? Z góry dziękuję za odpowiedż.
- Tazz
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Mercedes Benz E klasa
- Model: S211
- Oznaczenie silnika: M112
A spróbuj odpiać ten czujnik i zobacz efekty
Byly:
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
Astra F 1.6 htb
Omega 2.2 sedan
Zafira (z19dth + virus)
Zafira OPC (z20leh)
Przejściowe
VW polo (1.6) htb
seat Cordoba Vario (1.6)
Ford Focus (1.6 TDCI) Htb
Żonowozy:
audi A4 1999 (1.6)
Daihatsu Materia 2008 (1.3)
Obecnie:
Mercedes W211 3.2 V6
Romet ZK 125 FX
- Mawerix
- Zafiromaniak
- Imię: Szczepan
- Auto: ZB 1.9
- Oznaczenie silnika: CDTI
Posiadasz na podszybiu czujnik temperatury
Do panela klimy jak dobrze pamiętam są dwa bezpieczniki w RECu, po wyjęciu jednego z nich znika właśnie ramka na wyświetlaczu GID.
Do panela klimy jak dobrze pamiętam są dwa bezpieczniki w RECu, po wyjęciu jednego z nich znika właśnie ramka na wyświetlaczu GID.
-
- Przeglądacz
Bezpieczniki mam ok. Padłaczylem sie opcomem i panel xnowu działał. Ale po dłuższej chwili znowu stał się martwy. Czy panel klimatyzacj gdy wkładamy z innego auta to musi być wylogowany lub wyczyszczony w jakiś sposób przed montażem w drugim aucie?
-
- Przeglądacz
Witam tak Can programowałem chyba, że coś nie tak jak trzeba ale we wszystkich modułach sprawdzałem i ustawiałem. A po jakimś czasie panel robił się martwy, może musi być jednak wyczyszczony w jakiś sposób?
-
- Przeglądacz
Jeszcze raz mam gorącą prośbę czy wymieniał ktoś panel półautomatycznej klimatyzacji na klimatronik zafira B ja wymieniłem u siebie został on zaprogramowany w końcu techem wszystko działa przez jakieś pół godziny po wyłączeniu samochodu, po tym czasie przychodzę do auta i panel jest martwy. Podłącze sie nawet op-comem wchodze w zakładkę klimatyzacji i panel już działa, wszystko prawidłowo wyświetla. Pytam bo może panel zakupiony przeze mnie jest w jakiś sposób uszkodzony?
Ja wymieniałem i wszystko działa do dzisiaj.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Wiązki nie dotykałem Na pewno nic nie trzeba tam gmerać.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.