Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam!
Po włączeniu zapłonu nie świeci się lampka kontrolna temperatury płynu chłodzącego. Nie wiem czy jest spalona, czy powinna się zapalić dopiero po przekroczeniu temperatury krytycznej. Przy braku wskaźnika temperatury w Zafirze, praktycznie nie mam żadnej kontroli nad temperaturą płynu. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
ocean pisze:Po włączeniu zapłonu nie świeci się lampka kontrolna temperatury płynu chłodzącego. Nie wiem czy jest spalona, czy powinna się zapalić dopiero po przekroczeniu temperatury krytycznej.
i ma sie nie swiecic. jak se zapali to juz po ptokach...
ocean pisze:Przy braku wskaźnika temperatury w Zafirze, praktycznie nie mam żadnej kontroli nad temperaturą płynu.
falsz. masz dokladna (z dokladnoscia do 1 st celc) wartosc temp. szukaj mojego postu "test mode"
jaki masz wyswietlacz? test mode to nie komputer pokladowy!
ta kontrolka zapala sie jak auto jest przegrzane, czyli za pozno... w jakiej wartosci dokladnie nie wiem... ale raczej napewno powyzej 100 st Celc.
Akurat u Ciebie jest tak że nie sprawdzisz temperatury , kontrolka która jest to informuje tylko o niskim poziomie płynu albo rzeczywiście wysokiej już temp. tylko tu jest problem bo może naprawdę być za późno
a tak mnie ciekawi jeszcze w jakiej wartości tem. się zapala ta kontrolka? żeby nie było tak ze przy 120*C albo i wyżej,jak zacznie pojemnik się topić z gorąca