Nawigacja - polecane i niepolecane urządzenia i mapy
Moderator: Sebu$
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jeżdżę tylko na AM.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Mam NR470 Enovo. Generalnie daje rade (sygnał gps jest o wiele stabilniejszy niż w moim telefonie SE Xperia X1).Michallot pisze:Miał ktoś z Was styczność z NaviRoad-em?
Działa szybko, nie wiesza się, wygląda przyzwoicie, w komplecie jest wszystko co potrzebne do samochodu.
Jedyny "minus" jak na sprzęt w tej kategorii cenowej to nie za duża jasność wyświetlacza - w słoneczne dni czasami kiepsko widać zawartość ekranu
Ja używam palmtopa asus-a A636N i AutoMapy i jest ok. Nawet 3,5 cala mi nie przeszkadza.
A dziś chciałem sprawdzić jak sprawuje się OviMaps w Nokii. No i w jedną stronę zamontowałem na dole szyby ale, wyświetlacz w mojej Nokii 5230 jest dość mały , do tego słońce i nic nie widziałem - tak daleko był odemnie. Na powrót zamontowałem pod lusterkiem i powiem Wam świetne miejsce. Nic nie przeszkadza i świetna widoczność. Chyba teraz będę jeździł z dwoma nawigacjami
Muszę dodać że mam też zestaw głośnomówiący Nokia HF-510 i mam go zamontowanego w daszku przeciwsłonecznym. Fajnie że nawigacja przez niego podawała info i nie musiało być ustawione głośno, co nie przeszkadzało dzieciom, a ja słyszałem dokładnie wszystkie komunikaty !!. Polecam takie rozwiązanie.
A dziś chciałem sprawdzić jak sprawuje się OviMaps w Nokii. No i w jedną stronę zamontowałem na dole szyby ale, wyświetlacz w mojej Nokii 5230 jest dość mały , do tego słońce i nic nie widziałem - tak daleko był odemnie. Na powrót zamontowałem pod lusterkiem i powiem Wam świetne miejsce. Nic nie przeszkadza i świetna widoczność. Chyba teraz będę jeździł z dwoma nawigacjami
Muszę dodać że mam też zestaw głośnomówiący Nokia HF-510 i mam go zamontowanego w daszku przeciwsłonecznym. Fajnie że nawigacja przez niego podawała info i nie musiało być ustawione głośno, co nie przeszkadzało dzieciom, a ja słyszałem dokładnie wszystkie komunikaty !!. Polecam takie rozwiązanie.
Myślałem gdzie to wkleić może się komuś przydać
http://chomikuj.pl/pitbullek27/OPEL++NAV+CD70
http://chomikuj.pl/Cari2/NAV+CD70
http://chomikuj.pl/pitbullek27/OPEL++NAV+CD70
http://chomikuj.pl/Cari2/NAV+CD70
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
W Rzeszowie w Mediamarkt od jutra to jest 14.10 do 20.10 jest Lark FreeBird 43.3 LM z mapami za 129zł.
Koszt na Alledrogo z przesyłką to ok. 180zł
Koszt na Alledrogo z przesyłką to ok. 180zł
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Przemcio pisze:Dla mnie jest to rewelacja zobaczcie
Wygląda nieźle, ale to pewnie daleka przyszłość Poza tym wymaga pewnie dopracowania, bo wg mnie przy np skręcie w prawo ten "kabel" skręca akurat na samym zakręcie. W realu trzebaby było gwałtownie hamować. Skręt powinien być szybciej sygnalizowany.
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Odgrzeje kotleta co nieco, ponieważ poszukuje dobrej nawigacji (z naciskiem na dobrej)
Kwota jaką mam do przeznaczenia to... trudno powiedzieć, ale szukam powiedzmy maksymalnie do £100 (500PLN).
Wymagania:
- bezproblemowa (najlepiej darmowa) aktualizacja map
- prosta obsługa
- wodotryski typu: ostrzeganie przed fotoradarami, asystent pasa ruchu no i mile widziane były by informacje o korkach/utrudnienia na drodze
Moje kryteria prawie spełnia GARMIN nüvi 55 LM - miał ktoś styczność z tym modelem
Mapa tylko wschodniej Europy, ale podejrzewam że powinno dać sie wgrać całą Europę
W Polsce korzystałem z modelu 50LM i byłem zadowolony
W zasadzie to chciałem już na tygodniu podjechać i go zakupić, ale mam jeszcze trochę czasu, więc wolę spytać o opinie ew. inne propozycje - może TomTom
Znalazłem taki model z pełną mapą Europy oraz funkcją sterowania głosem: TOMTOM GO 40 4,3
Kwota jaką mam do przeznaczenia to... trudno powiedzieć, ale szukam powiedzmy maksymalnie do £100 (500PLN).
Wymagania:
- bezproblemowa (najlepiej darmowa) aktualizacja map
- prosta obsługa
- wodotryski typu: ostrzeganie przed fotoradarami, asystent pasa ruchu no i mile widziane były by informacje o korkach/utrudnienia na drodze
Moje kryteria prawie spełnia GARMIN nüvi 55 LM - miał ktoś styczność z tym modelem
Mapa tylko wschodniej Europy, ale podejrzewam że powinno dać sie wgrać całą Europę
W Polsce korzystałem z modelu 50LM i byłem zadowolony
W zasadzie to chciałem już na tygodniu podjechać i go zakupić, ale mam jeszcze trochę czasu, więc wolę spytać o opinie ew. inne propozycje - może TomTom
Znalazłem taki model z pełną mapą Europy oraz funkcją sterowania głosem: TOMTOM GO 40 4,3
A nie lepiej kupić jakiś tablet i wtedy dobrać do niego mapę?? Wyjdzie trochę drożej, ale zawsze to urządzenie na którym można zrobić praktycznie wszystko, bo na typowej navi pozostaje nam tylko oglądać mapy, ew. po odblokowaniu obejrzeć film lub posłuchać mp3...
Ja w styczniu tez stałem przed tym dylematem i skończyło się wzięciem Galaxy TAB 4 7.0 LTE w Orange (10GB pakiet) do tego kupiłem Automapę (na Polskę nie ma nic lepszego).
Ja w styczniu tez stałem przed tym dylematem i skończyło się wzięciem Galaxy TAB 4 7.0 LTE w Orange (10GB pakiet) do tego kupiłem Automapę (na Polskę nie ma nic lepszego).
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Aktualnie korzystam z map na telefonie (TomTom oraz Sygic) lecz potrzebuje jakiegoś zewnętrznego urządzenia, bo nigdy nie wiadomo czy telefon sie nie zawiesi no i czasami trzeba też z niego skorzystać
Nie chce kupować tablet bo to tak jakbym kupił po prostu drugi telefon - nie potrzebny bajer jak dla mnie dlatego postanowiłem kupić nawigacje która mi troche posłuży i umili podróż (funkcja wykrywania korków czy głosowe wybieranie) dodatkowo jestem w stanie wydać nawet trochę więcej niż założona kwota aby być zadowolonym z zakupu
Nie chce kupować tablet bo to tak jakbym kupił po prostu drugi telefon - nie potrzebny bajer jak dla mnie dlatego postanowiłem kupić nawigacje która mi troche posłuży i umili podróż (funkcja wykrywania korków czy głosowe wybieranie) dodatkowo jestem w stanie wydać nawet trochę więcej niż założona kwota aby być zadowolonym z zakupu