Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Woytas pisze:do jakich parametrów mw. można bezpiecznie dojść w 1.7?
Woytas w Polsce robiono juz Astry i Corsy z tymi silnikami i wyniki były na poziomie 148-155. Wszystko zależy ok kondycji silnika . W Zafirze żabojady zrobiły TAK
..Ty mi o żabojadach i ich chipsach nic nie mów....tylko w ostatnim miesiącu miałem 3 auta na DPF-a...wszystkie pond 30...35KM powyżej serii...oczywiście okazało się że chipsowane, po wywaleniu filterka i postawieniu na hamowni....10 min. trwało wietrzenie hali, taka zadyma że świata nie było widać, po poprawce softu (trzeba było najpierw seryjny wgrać, bo softy były tak zmodzone, że niewiadomo było za co się zabrać :O ) moc pozostała na poziomie + 30..35KM, ale dymu nie było
Wczoraj mieliśmy kolejna 1.7CTDI ale z bardziej skomplikowanym softem...więc zobaczymy.
Tak z ciekawości shamowaliśmy ją i zrobiliśmy małego chipa żeby zobaczyć ja zareaguje. Wrzucę później wykres...w serii wyszło cos ok. 126km/270nm po modzie "od strzała" 145km/317nm tak więc można te auta fajnie modyfikować
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2011, 11:03 przez TuneFORCE, łącznie zmieniany 1 raz.
TuneFORCE pisze:Wrzucę później wykres...w serii wyszło cos ok. 126km/370nm po modzie "od strzała" 145km/317nm
Czy to jest błąd czy po modyfikacji ma mniej nm . Jeśli tak jest to proszę uświadomcie mnie po co podnosić moc a obniżać nm - to powinno iść chyba według mnie w parze do góry....
Nie sprawdzałem tego ale jeśli sprzętowo te silniki będą takie same to ze 110KM zrobi się to samo co ze 125KM.
Chip tuning - normalnie 1399zł, dla forumowiczów po dopisaniu się do listy(tylko Poznań) 999zł.
Jeśli chodzi o DPFa to jak będziemy to mieli na 10000% opanowane to podam ceny.