[B]Co z normami spalin po usunięciu DPFa ???

Tematy dotyczące DPF.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Przemcio

#196 Post autor: Przemcio »

:> Bo przesłanie jest proste. . . . .Kupujcie naszą niedopracowaną , pseudo proekologiczną technologię , my ją udoskonalimy za wasze pieniądze , a potem wam sprzedamy. Co , nie podoba się . . . przepraszamy takie wytyczne UE :lol: :P

Szymon78

#197 Post autor: Szymon78 »

Witam

Niedawno miałem okazję jechać za Zoską.. kilka świateł wcześniej widziałem tumany czarnego dymu ... pogoniłem za tropem i to co nagrałem:

http://www.youtube.com/watch?v=VW-zDfdFPlA

p.s. jeśli moderator stwierdzi ze temat wart podpięcia do wycinki DPF-a to poprosze.
sorki za jakość .. robiło sie szarawo i filmik z Noki E52 :>

Anony Mous

#198 Post autor: Anony Mous »

No zadymienie ciekawe :)

Awatar użytkownika
heko
Mieszkaniec
Model:

#199 Post autor: heko »

...no i kłania się EGR...klapy w kolektorze, albo dziura w dolocie :lol:

Orbit

#200 Post autor: Orbit »

Szymon78 pisze:Witam

Niedawno miałem okazję jechać za Zoską.. kilka świateł wcześniej widziałem tumany czarnego dymu ... pogoniłem za tropem i to co nagrałem:

p.s. jeśli moderator stwierdzi ze temat wart podpięcia do wycinki DPF-a to poprosze.
rzeczywiście słabo widać , ... no ale coś tam widać, ... a ja mam pytanie Co Ci się tak łomocze w środku ?

adnim

#201 Post autor: adnim »

Szymon78 pisze:Witam

Ja w wojej astrze juz jakies 9 tys/km po wycieciu dpf przejechałem. Dymka ni grama nie puszcza. Jesli zacznie, znaczy ze cos z EGR, wtryskami sie dzieje, a wtedy bede wiedzial ze trzeba reagowac ;) DPF to zło :evil:

Szymon78

#202 Post autor: Szymon78 »

Orbit pisze: Co Ci się tak łomocze w środku ?
:-o jechałem poczciwym Peugeotem 306 (wczoraj go sprzedałem) i wiozłem płyty od regału i inne klamoty związane z przeprowadzką.... aczkolwiek i na pusto tez coś zawsze puka i trzeszczy.. auto z 97r było. :lol: - ale gratuluje słuchu

P.s. auta.. zosia polift 1.9-120km (cdti na srebrno). genralnie tyłeczek miała osmolony az zacieki czarne na klapie były... jednym słwy masakra.. pierwsze co pomyslałem to lejące wtrykski (niczym diesle zeszłej epoki )

Anony Mous

#203 Post autor: Anony Mous »

adnim pisze:Ja w wojej astrze juz jakies 9 tys/km po wycieciu dpf przejechałem. Dymka ni grama nie puszcza. Jesli zacznie, znaczy ze cos z EGR, wtryskami sie dzieje, a wtedy bede wiedzial ze trzeba reagowac DPF to zło
Przeglądy bez problemu przeszła?

Anony Mous

#204 Post autor: Anony Mous »

Moje auto też ma wycięty DPF i przegląd przeszło bez problemu.

Szymon78

#205 Post autor: Szymon78 »

z przeglądem nie ebdzie problemu.. w zeszłym tyg byłem na przeglądzie i poraz kolejny podpytałem o wycinke DPF-a a przegląd.
Diagności nie mają obowiazku sprawdzac tego tematu (nie ma wykładni proawnej) i generlanie jak nic nie dymi "na oko" to nawet sie za to nie zabierają.

Co do wprowadzania przebiegu pojazdu do rejestru przy okazji przeglądu. było coś takiego pół roku temu ale umarło -było takie pole do wypełniania.. aktualnie ITS to pole wyłączył z modułu. System rejestracji pojazdów nie jest spiety z centralna ewidencją pojazdów wiec to nic nie daje (Państwo polskie nie widzi w tym biznesu wiec projekt umarł)

adnim

#206 Post autor: adnim »

cruyf pisze:
adnim pisze:Ja w wojej astrze juz jakies 9 tys/km po wycieciu dpf przejechałem. Dymka ni grama nie puszcza. Jesli zacznie, znaczy ze cos z EGR, wtryskami sie dzieje, a wtedy bede wiedzial ze trzeba reagowac DPF to zło
Przeglądy bez problemu przeszła?
Przeglądu jeszcze nie było. Dopiero w marcu 2012, ale diagnosta nie ma jak sprawdzić obecnosci DPF --- skoro auto nie dymi. Poza tym wszystkie podzespoły od DPF ( prócz wkładu filtra ) sa na swoim miejscu. Nawet podpinając interfejs diagnostyczny, ten pokaże że układ działa i jest sprawny ( w niemczech policja dysponuje takimi mobilnymi testerami ). Tak więc luzik ;)

Anony Mous

#207 Post autor: Anony Mous »

adnim pisze: Nawet podpinając interfejs diagnostyczny, ten pokaże że układ działa i jest sprawny ( w niemczech policja dysponuje takimi mobilnymi testerami ). Tak więc luzik ;)
no tak....u mnie też fejs pokazuje obecność dpf.... tyllko dystans od ostatniego wypalania mam juz chyba koło 15tys km. :)

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#208 Post autor: MieHor »

kaliope, ale możesz go wyzerować i będzie liczył od nowa

Anony Mous

#209 Post autor: Anony Mous »

Szymon78 pisze:Diagności nie mają obowiazku sprawdzac tego tematu (nie ma wykładni proawnej)
Nie jest to prawdą (i było to już wałkowane). :P

Przemcio

#210 Post autor: Przemcio »

cruyf pisze:i było to już wałkowane
Ano było i zastanawia mnie, kiedy znudzi się tobie ta krucjata. Roześlij do wszystkich diagnostów w Polsce ich obowiązki. :P A tak na marginesie prosiłem kiedyś . . podaj przykłady kiedy autko nie przeszło badania technicznego z powodu usunięcia DPF . Jedno , dwa ..... ile ? :>
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 21:14 przez Przemcio, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „DPF”