No cóż nie jesteś z Poznania... w moim przypadku spadek zużycia o 0,7 l/100km daje roczną oszczędność rzędu 1000 PLN - więc chyba wartoMarki pisze:Ale to akurat nie ma dla mnie żadnego znaczenia.
[FAQ]Jak wywalić DPFa
U mnie DFP też nie sprawiał problemów gdyż głównie podróżuje na trasach, poziom oleju był OK. Ale pare razy mnie to zdenerwowało jak jechałem 200 km a wypalanie się zaczęło przed garażem...
Teraz mam już święty spokój i dużą frajdę z jazdy. (byle do wiosny!!!)
Heko - filtr trzymał jednak turbinę bo teraz słyszę jej świst taki jak wyjeżdzałem z salonu 3 lata temu.
Teraz mam już święty spokój i dużą frajdę z jazdy. (byle do wiosny!!!)
Heko - filtr trzymał jednak turbinę bo teraz słyszę jej świst taki jak wyjeżdzałem z salonu 3 lata temu.
Moze mi ktos odpowie czemu koncern GM nie zrobil chocby malenkiej kontrolki mowiacej "wypalanie DPF trwa" O ile by to ulatwilo nam uzytkownikom jazde. A tak stresujace spogladanie na komputer czy oby sie nie zaczelo.
Moze by pomyslec drodzy forumowicze a zwlaszcza pracwonicy v-techow itp i montowac taka kontrolke podpieta do kompa? Mysle ze to nic wielkiego bo jakis sygnal musi isc zeby uruchomic procedure wiec moglby tez wlaczac kontrolke.
Moze by pomyslec drodzy forumowicze a zwlaszcza pracwonicy v-techow itp i montowac taka kontrolke podpieta do kompa? Mysle ze to nic wielkiego bo jakis sygnal musi isc zeby uruchomic procedure wiec moglby tez wlaczac kontrolke.
gdzie tak jest napisane????? Zupełnie błędne myślenie. Radze poczytać na tej stronie o migającej kontrolce:kjolsztyn pisze:z tego co wiem i tu na forum pisza to jak mryga sprezyna to jest dopalanie nieudane i trzeba sie op com zabawiac i wypalac programowo.
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1260&start=420
kaliope podejdź ze zrozumieniem do niefrasobliwej wypowiedzi kolegi. Jego zdanie jest aż w połowie prawdziwe:
Jeśli w pozostałej wypowiedzi zmienimy trzeba na można(by), to zdanie nabierze sensu
Rzeczywiście mogło się zdarzyć, że dopalanie (zwane przez niektórych wypalaniem ) zostało kilkukrotnie przerwane, czyli było nieudane.kjolsztyn pisze:jak mryga sprezyna to jest dopalanie nieudane
Jeśli w pozostałej wypowiedzi zmienimy trzeba na można(by), to zdanie nabierze sensu
załóż listę w oddzielnym wątku, czekaj na chętnych a potem rozmawiaj z TuneForce oraz Hekochris pisze:nie robicie może jakiejś zbiorowej wycinki w rejonie Katowic bo coraz bardziej wkurza mnie smród gumy po wypalaniu a robi się to u mnie dość często bo jeżdżę głównie po mieście, i może kilka koników bym sobie zapodał odrazu
na pewno u przedstawiciela krakowskiego vtechu....a ceny z kosmosupoznanek pisze:Wita .Mam pytanie ,gdzie na pomozu można wywalic dpf i podkręcić zafirke
http://vtech.pl/