Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Is there no way to get it with the 2C (Define DPID) and AA (Request DPID) functions? As I want a 'fast' update, and I believe 010B is only a single update?
Przyczytalem wiele (chyba ze 50 stron dyskusji) o dpf na roznych watkach ale madrzejszy od tego nie jestem. Slyszalem ze istanieje taka mozliwosc zeby za pomoca apki i smartfona oraz modul elm327 odczytac sobie dpf. Sprobowalem tego ze standardowymi apkami ale nie pokazuja one dpfu. Trzeba miec do tego odpowiedni specjalny PID, komende do apki np torque. Czy jest ktos w stanie z szanownych Kolegow podac taki pin do sprawdzenia chociaz % nasycenia dpf w formacie 6 znakow (cyfr lub liter, nie za pomoca linijek kodu jakie widzialem w tym watku?
Bylbym bardzo wdzieczny bo ten dpf w moim 1.9 ZDTH to masakra jak sie nie zna jego nasycenia..
Trochę odgrzebie temat ale na czym stanęło jeśli chodzi o zmianę na język Polski w ZB, w moim przypadku 2006 benzyna 1.6, wpinam op com zmieniam na język Polski i region turcja/polska, język się poprawnie przestawia ale tłumaczenie wraca do angielskiego gdy tylko wejdę w settings, czy udało się to komuś obejść, lub przetłumaczyć moduł który to powoduje, jeśli tak który to moduł? Czytałem coś o klimie, ale powyciągałem bezpieczniki od niej (nr 3 i 20), jednak po wejściu w settings nadal język wraca do angielskiego, ktoś sobie z tym poradził?
Przyczytalem wiele (chyba ze 50 stron dyskusji) o dpf na roznych watkach ale madrzejszy od tego nie jestem. Slyszalem ze istanieje taka mozliwosc zeby za pomoca apki i smartfona oraz modul elm327 odczytac sobie dpf. Sprobowalem tego ze standardowymi apkami ale nie pokazuja one dpfu. Trzeba miec do tego odpowiedni specjalny PID, komende do apki np torque. Czy jest ktos w stanie z szanownych Kolegow podac taki pin do sprawdzenia chociaz % nasycenia dpf w formacie 6 znakow (cyfr lub liter, nie za pomoca linijek kodu jakie widzialem w tym watku?
Bylbym bardzo wdzieczny bo ten dpf w moim 1.9 ZDTH to masakra jak sie nie zna jego nasycenia..
Nowsze sterowniki mają informacje o DPF podawane inaczej niż te starsze, więc Torque sobie z nimi radzi - kwestia odpowiedniej konfiguracji.
W starszych informacja o DPF jest bardziej "ukryta" - inny sposób odczytu tych danych.
Nie mam pojęcia jakie ma możliwości Torque, bo nigdy go nie używałem, więc nie potrafię nawet powiedzieć czy potrafiłby odczytać te dane.