[FAQ]Jak wywalić DPFa
Pytałem o namiary we Wrocławiu, bo w Lubinie (gdzie mieszkam) nie ma takich fachowców. Do Wrocławia mam stosunkowo niedaleko i mógłbym podjechać. Kraków niestety odpada... Za daleko.
Heko, ja jestem z tego Lubina koło Legnicy, Polkowic itp Zapewne są jeszcze i inne miasta lub wsie o podobnej nazwie.
Heko, ja jestem z tego Lubina koło Legnicy, Polkowic itp Zapewne są jeszcze i inne miasta lub wsie o podobnej nazwie.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2011, 13:30 przez norbert_p, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja również polecam TuneForce. W Poznaniu wywalił mi DPF (jeżdżę już bez tego wynalazku miesiąc i nie narzekam), a oprócz tego skorzystałem z oferty powiązanej - mały chips i wyszło 176 KM i 390 NM - auto od razu przyjemniej się odpycha. W każdym razie teraz jestem zadowolony z auta, chociaż już zastanawiam się nad następnym
Również polecam TuneForce. Grzesiek zna się na rzeczy (DPF i chipsy)drmex pisze:Ja również polecam TuneForce. W Poznaniu wywalił mi DPF (jeżdżę już bez tego wynalazku miesiąc i nie narzekam), a oprócz tego skorzystałem z oferty powiązanej - mały chips i wyszło 176 KM i 390 NM - auto od razu przyjemniej się odpycha. W każdym razie teraz jestem zadowolony z auta, chociaż już zastanawiam się nad następnym
ja usuwałem dpfa z vectry niecały miesiąc temu w Wałbrzychu, wszystko poszło szybko sprawnie i bezproblemowo.
Nowy "filtr" (obudowa) czekał już na miejscu, nie musiałem czekać na rozcinanie spawanie itd,
zostało to zrobione w pełni profesjonalnie-najpierw wgranie nowego oprogramowania a później podmiana filtra,
Polecam TuneForce
Nowy "filtr" (obudowa) czekał już na miejscu, nie musiałem czekać na rozcinanie spawanie itd,
zostało to zrobione w pełni profesjonalnie-najpierw wgranie nowego oprogramowania a później podmiana filtra,
Polecam TuneForce
Panowie to może robimy listę na zbiorowe wycinanie dziadostwa w Krakowie u kolegi Heko
może nam zrobi jakąś wielkanocna promocję?? Bo chętnie bym się pozbył tego dziadostwa!!
Mam do pracy jakieś 7 km w jedną stronę później robię kilka 2-3 odcinków po mieście po jakieś 10km, 2 razy w tygodniu robię prawie 'trasę" po 50km + plus jakieś wypady za miasto na wekendy. od wymiany oleju minęło mi 4 tyś i przybyło mi ok 1 cm oleju w silniku od maxa co mam robić wymienić olej???
mam rozumieć że to przez moje krótkie odcinki i częste wypalanie dpf stan się podniósł??
może nam zrobi jakąś wielkanocna promocję?? Bo chętnie bym się pozbył tego dziadostwa!!
Mam do pracy jakieś 7 km w jedną stronę później robię kilka 2-3 odcinków po mieście po jakieś 10km, 2 razy w tygodniu robię prawie 'trasę" po 50km + plus jakieś wypady za miasto na wekendy. od wymiany oleju minęło mi 4 tyś i przybyło mi ok 1 cm oleju w silniku od maxa co mam robić wymienić olej???
mam rozumieć że to przez moje krótkie odcinki i częste wypalanie dpf stan się podniósł??
przez częste wypaplanie, niekoniecznie związane z krótkimi odcinkami. Ja też robiłem krótkie odcinki i filtr wypalał sie co 500-600km.....ale oleju ani grama nie przybywało. Jest tylko jedno lekarstwo...wywal filtr jak najszybciej. Załóż listę chętnych w oddzielnym wątku i czekaj na parę osób.chris pisze: mam rozumieć że to przez moje krótkie odcinki i częste wypalanie dpf stan się podniósł??