MIRKO8 pisze:Witam Wszystkich. Jestem ze Słupska. Gdzie w mojej okolicy wywalić dpf-a za rozsądną cenę. Nie interesują mnie wielkie firmy ,które kasują kosmiczne pieniądze nabijając sobie kasę tylko za to, że reklamują się na forach proponując wycinkę grupową. To jest nabijanie w butelkę ludzi dotkniętych posiadaniem tego przeklętego filtra. Przeczytałem wszystkie 28 stron tego forum i twierdzę, że 50 procent postów to naciąganie klienta na kasę (nie powiem kto, ale pisanie, że tylko oni zrobią to profesjonalnie w/g mnie to nic innego jak auto-reklama. Jestem mechanikiem i wiele problemów technicznych rozumiem. Ale to co tutaj opowiadają WIELCY OD WYCINKI DPF-a (np. że koszt wgrania nowego softu 1500 zł lub rozcięcie gumówką tłumika ,wspawanie rurki i ponowne zaspawanie to 300 zł. zwala mnie z nóg. Każdy z Was ma komputer i wie ile wysiłku trzeba włożyć (fizycznego) by wgrać nowy soft, (wiem, że trzeba go zdobyć). I taki gość chce mnie przekonać, że za dwadzieścia minut roboty przy komputerze musi skasować klienta 1500 zł. niech spróbuje popracować fizycznie za tą sumę przez cały miesiąc (jak to robi 60 procent Polaków) to zrozumie co znaczy 1500zł. I na koniec. Mówienie, że gość który zrobił kompletną usługę wycinki dpfa za mniejszą sumę niż CI WIELCY Z BRANŻY jest druciarzem tylko mnie przekonuje, by szukać warsztatu małego
ps. nigdy nie zajmowałem się wycinką chwasta, a sam szukam dobrego warsztatu. Może moje wywody otworzą innym posiadaczą dpf-a oczy
UFF TO SĄ MOJE ODCZUCIA PO PRZECZYTANIU (UWAŻNYM) 28 STRON TEGO FORUM
No cóż, każdy ma prawo do swojego zdania. Takich dyskusji było już wiele u nas forum i pewnie bedzie kolejna. Popytaj kolegów z regionów, może ktoś ma jakieś namiary
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=4771
Najtanśza cena jaka się pojawiła na forum to chyba 600zł za całość, gdzies na śląsku z tego co pamiętam. Może znajdziesz kogoś w takiej cenie w swoim regionie.
MIRKO8 pisze:Każdy z Was ma komputer i wie ile wysiłku trzeba włożyć (fizycznego) by wgrać nowy soft, (wiem, że trzeba go zdobyć). I taki gość chce mnie przekonać, że za dwadzieścia minut roboty przy komputerze musi skasować klienta 1500 zł.
Też zadałem takie pytanie kiedyś. Pytanie tylko czy ma ten komputer z legalnym oprogramowaniem. Op-coma też można kupić za 90 zł z CHin albo za 3 tyś z Adako i ciekawe czy np. diagnoza u posiadaczy takich fejsów z dwóch źródeł byłaby w tej samej cenie?
Masz pewnie racje, że ktoś ogłuszając sie na forum ma łatwy dostęp do potencjalnych klientów i być może nie powinno tak być i pewnie są fora gdzie taki marketing jest zabroniony. Tylko wtedy taka historia właśnie kosztuje około 1500zł a każdy z nas, jak również Ty, chce wydać mniej....i zapewne w sprawdzonym źródle. A że można to zrobić grupowo za 900zł, to są chętni... pierwsza grupa miała jeszcze taniej, tj 700. Zawsze możesz otworzyć drogę do kolejnego źródła. Nikt tu nie ma monopolu i zapewne nie damy bana kolejnemu userowi ogłaszającemu taką usługę skoro inni już się ogłaszają. Chyba, że szefostwo uzna, że dość darmowego marketingu, bo trzeba uczciwie przyznać, że tak jest.
Także nie dziw się, że ludzie jeżdżą na grupówkę, bo znajdują namiary na forum i nie robią tego za kosmiczne 1500zł, a jak widać Ty jesteś nowy i też szukasz. Ja nie reklamuje nikogo, ale jak mnie zapytasz czy jestem zadowolony to przecież nie będę kłamał, że nie. I tak się łańcuszek klientów zrobił.
Więc czekamy na konkurencyjne źródło, pewnie cena spadnie też u innych
i userzy będą zadowoleni.