Przekaźnik filtra DPF

Tematy dotyczące DPF.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wiercik0
Debiutant
Model:

Przekaźnik filtra DPF

#1 Post autor: wiercik0 »

Witam mam takie pytanie czy ktoś wie gdzie znajduje się przekaźnik inicjacji wypalania filtra dpf ? Chciałbym się pod niego podpiąć z kontrolką żeby dawała znać kiedy wypala się filtr.
Ponieważ nie zawsze mam załączone spalanie na wyświetlaczu informowało by mnie to że nie powinienem gasić silnika. :roll:

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#2 Post autor: Bodek »

wiercik0 pisze:Witam mam takie pytanie czy ktoś wie gdzie znajduje się przekaźnik inicjacji wypalania filtra dpf ? Chciałbym się pod niego podpiąć z kontrolką żeby dawała znać kiedy wypala się filtr.
Ponieważ nie zawsze mam załączone spalanie na wyświetlaczu informowało by mnie to że nie powinienem gasić silnika. :roll:
Nie wiem czy w ogóle jest coś takiego w ZB, jest w ZC.

Przerzuć gałką na chwilowe spalanie - jak zobaczysz około 5l/h to nie gasisz i jedziesz ;)
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Awatar użytkownika
wiercik0
Debiutant
Model:

#3 Post autor: wiercik0 »

Przekaźnik hcyba jest w REC, bo kiedy robiłem wypalanie statyczne to wydawało mi się że go tam słychać, ale nie jestem pewien i niemam zielonego pojęcia który to jest.

TuneFORCE

#4 Post autor: TuneFORCE »

Pierwsze słyszę o takim przekaźniku...przy rozpoczęciu procesu regeneracji ECU załącza dodatkowe odbiorniki(np. ogrzewanie) aby zwiększyć obciążenie...stąd może być słychać jakiś przekaźnik ;-)

pawel.s10

#5 Post autor: pawel.s10 »

ja zauwazylem ze grzeja lusterka i tylna szyba. wpielem sie dioda na rezystirku pod ogrzewanie prawego lusterka i swieci jak sie wypala gasnie jak skonczy. wczoraj zauwazylem ze spalanie spadlo do normy ale wypalanie jeszcze trwalo, kolejne 800m, jechalem w korku. :piwo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „DPF”