ZAFIRA 1,9 88KW FULL OPCJA

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
SOJER

ZAFIRA 1,9 88KW FULL OPCJA

#1 Post autor: SOJER »

http://otomoto.pl/opel-zafira-enjoy-1-9 ... 80746.html

Powiedzcie mi co może być nie tak z tym autem? czemu kosztuje tylko tyle? za ten rocznik przebieg i wyposażenie?
trzeba by go sprawdzić w centrali GM, ale w weekend chyba nie pracują:-)
Szukam wprawdzie benzyny ale ten ma niski przebieg i jest niedaleko a do tego świetnie wyposażony...
Pytanie off topic czy dpf jeśli jest zapchany to można to sprawdzić kompem u elektryka samochodowego? a jeśli tak to da się go wypalić zawsze czy czasami możliwa jest już tylko wymiana? jak to rozpoznać?
Dziękuję

Andrzej2503
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Zafiry
Model: wszystkie
Oznaczenie silnika: różne
#2 Post autor: Andrzej2503 »

właśnie sprzedałem identyczną - też z Belgii poleasingówkę, z przebiegiem 147 tys. km za 32brutto, srebrną - a więc co do ceny obiekcji raczej nie ma -
sprawdź przebieg w GM i stan tech. - i jak OK to :driver:

a jak szukasz Zośki na Pb to zapraszam np. do mnie
sklepik z Zafirami B i C

SOJER

#3 Post autor: SOJER »

Andrzeju już myślałem o Tobie ale mam do Ciebie w jedną stronę 500km:-(, ale mam już dość szukania fajnej benzyny 1.8, NIE MA FAJNIE WYPOSAŻONYCH, boję się DPF-a bo jeżdźę głównie na krótkich trasach 10-20km i strasznie nie lubię klekotu oraz braku mocy zimnego diesla, ale trudno znaleźć fajną benzynkę :-(
Da się na pewniaka sprawdzić przebieg w Zafirze?

Andrzej2503
Zafiromaniak
#4 Post autor: Andrzej2503 »

zacznij od telefonu do GM, auto z Belgii powinno mieć również tzw. Carpass - jest tam przebieg
a dobrze wyposażoną (choć nie aż tak!) to benzynę mam, tylko że przebieg ponad 140tys.
sklepik z Zafirami B i C

SOJER

#5 Post autor: SOJER »

O co zapytać w GM żeby mnie nie olali? co to carpass?

Bardziej mi się podoba ta stalowa za 33tys, ale mam strasznie daleko do Pana, a z moją pracą i rodziną to trudno by mi sie wyrwać na cały dzień... niestety... choć gdybym był 100% pewny auta...ale to 500zł na paliwo w obie strony:-(

Andrzej2503
Zafiromaniak
#6 Post autor: Andrzej2503 »

belgijski carpass to zielona kartka formatu A4 gdzie jest VIN, daty, przebiegi i jeszcze jakieś tam (mogę wysłać Ci fotkę z mojego archiwum na wzór :D )

a ta za 33. tys. jest w stanie BDB - polecam i ręczę za nią (jak co to dzwoń)
sklepik z Zafirami B i C

SOJER

#7 Post autor: SOJER »

czy w GM podają mi przebieg jeśli auto było serwisowane czy tylko jeśli miało jakieś akcje serwisowe? pytać po prostu o przebieg w czasie ostatniej wizyty w ASO?

Andrzeju jakbyś miał zdjęcie carpassu to wyślij na priv, będę wiedział o co chodzi...

tradelux

#8 Post autor: tradelux »

SOJER: wez VIN, przeswietl ja dokladnie itd. Auto jest ze sprzedazy poleasingowej, wiec powinien byc szczegolowy raport i zdjecia z postoju w Belgii. Zapytaj o to sprzedawcy.
Jak sie boisz zakupu to zapraszam do kontaktu. Benzyne 1.8 tez sie znajdzie ;)
Na stronie ich nie wystawiam, bo rozchodza sie z polecenia. Do mnie nie masz daleko bo raptem 30km.

Tutaj masz jak wyglada Carpass dla aut z Belgii, kiedy musza miec robiony przeglad:
http://imageshack.us/photo/my-images/202/primera20.jpg/

SOJER

#9 Post autor: SOJER »

TRADELUX już przecież jestem z Tobą umówiony na jakąś zafirkę:-) miałeś oglądać w nadchodzącym tygodniu taką jedną dla mnie w Kassel... nie mówiłeś nic że masz coś więcej niż na stronie....
A skąd wiesz, że to auto jest poleasingowe?

[ Dodano: Nie Wrz 09, 2012 16:20 ]
Oglądałem dzisiaj tą zafirę i tak: rzeczywiście polisingowe, lakier raczej wszędzie oryginał 120-150, na wewnętrznych stronach słupków, klapy itp. 80-90, jedyne co mnie zastanawia to różnice: np. na drzwiach góra 150 a dół tych samych drzwi 120.... ale całe auto w granicach tak jak napisałem.
Auto ma pustą książkę serwisową, jest polisingowe ale sprzedawca twierdzi że w Belgii nie trzeba serwisować w ASO i pokazał mi jakieś kartki mające świadczyć o tym że było serwisowane w innych miejscach, ale bez żadnych pieczątek itp....
Jest carpass, zielona kartka taka jak ma być i tam napisana duża data 29 11 2012 czyli że chyba to jest rok wcześniej wystawione i przebieg 101685km.
Sprowadzone niby w 2011 i teraz ma najechane coś koło 115000.
Auto ogólnie ok, jedynie uderzony i złamany zderzak pod tylną klapą....

I nie wiem co myśleć z tym przebiegiem bo niby carpass go potwierdza, ale brak wpisów w książce mnie zastanawia...

Jest taka strona:
https://professionals.car-pass.be/verify/index.action
tylko nie wiem co tam wpisać?:-(
data przeglądu, przebieg i numer carpassu? ale gdzie to znaleźć na tej kartce? tylko przebieg wiadomo, ale ten numer u góry po prawej nie pasuje, a daty przeglądu to już wcale nie widzę...

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#10 Post autor: Maciek »

Książkę zawsze można podrobić, więc na nią nie zwracałbym nawet uwagi. Skoro carpass się zgadza, to przebieg raczej pewny, przynajmniej ten ostatni 101kkm.

SOJER

#11 Post autor: SOJER »

dobra, dziękuję wszystkim za zainteresowanie, ale zamykam już temat.
Poczytałem dzisiaj trochę o PDF i już wiem, że tego nie chcę... to nie dla mnie, nie na moje "trasy" i mój styl jazdy... stare m47n to było coś, a te nowe diesle to już tylko zwycięstwo nawiedzonych eko :-(
Strzałka

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#12 Post autor: Tunio999 »

SOJER pisze:dobra, dziękuję wszystkim za zainteresowanie, ale zamykam już temat.
Poczytałem dzisiaj trochę o PDF i już wiem, że tego nie chcę... to nie dla mnie, nie na moje "trasy" i mój styl jazdy... stare m47n to było coś, a te nowe diesle to już tylko zwycięstwo nawiedzonych eko :-(
Strzałka
Temat zamykam - Tunio999
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#13 Post autor: Tunio999 »

Ogłoszenie nieaktualne - Tunio999
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira A”