Opel Zafira A OPC 2.0 TURBO 200KM RECARO ALU

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
gieesiak

#16 Post autor: gieesiak »

co do zderzaka przód- to dolna listwa jest tylko oderwana- pewnie efekt dojechania do krawężnika?
felgi 100% 17"
tylna wycieraczka ma pęknięty/pęknięte uchwyty mocujące silniczka :>

piotrek_1980

#17 Post autor: piotrek_1980 »

miodzik pisze:6 biegowa skrzynia w ZB wystepuje nie tylko w Opc ale tez np we wzmocnionej wersji 1.9 CDTi 150 Km.
Tak miodzik, masz rację, zapoznałem się z tym też - jednak miałem na myśli zróżnicowanie OPC A od B. Faktycznie jest odpicowana podejrzewam, że nie jeden już ją oglądał jednak nie jestem napalony bo to zły doradca. Również masz rację, że szkoda byłoby ją puścić. Mój brat kupując swoją OPC mówił mi, że zdjęcia jego auta też były ,,ładne" a autem jeździ po dziś dzień. Powiem nawet, że te popierdółki handlarzyny którzy ją mają już mnie trochę zniechęcili do auta swoją postawą i podejściem do klienta z gotówką - a nadto miałem kilka godzin temu obiecany VIN. Do chwili obecnej na obietnicach zostało. Czekam dalej.

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#18 Post autor: Wojti »

Podaruj sobie takich handlarzy szkoda czasu i nerwów :lol:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

piotrek_1980

#19 Post autor: piotrek_1980 »

Szkoda, że nikogo nie ma z Nas kto zerknąłby na auto w Radomiu. Maciek od razu zastrzegł, że do komisów w Radomiu nie jeździ. Po rozmowie z tymi łorcykami już wiem dlaczego nie chce tam zajechać... :)
Ja mam w jedną stronę 264...
Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, 20:00 przez piotrek_1980, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
lawless
Zafiromaniak
Imię: Adam
Auto: Opel Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z1.8XER

#20 Post autor: lawless »

Robert LTM0154 pisze:nie wrzucam przecież są ludzie i aparaty jak to w życiu coś fajnego dorzucę :lol: koleś mocny... https://www.youtube.com/watch?v=uah7J6L ... Rp&index=5
i wszystko w tym temacie :lol:
Hehe tez ten kanał oglądałem przed zakipem zosi :lol:
Myśl samodzielnie!

Awatar użytkownika
Robert LTM
Zafiromaniak
Imię: Robert
Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH

#21 Post autor: Robert LTM »

ale koleś z sensem gada normalnie podręcznikowo wielkie piwo mu za to że tak to pięknie opisał :piwo: :lol: każdy kto kupuje auto powinien to obejrzeć...

Awatar użytkownika
lawless
Zafiromaniak

#22 Post autor: lawless »

piotrek_1980 pisze:Szkoda, że nikogo nie ma z Nas kto zerknąłby na auto w Radomiu. Maciek od razu zastrzegł, że do komisów w Radomiu nie jeździ. Po rozmowie z tymi łorcykami już wiem dlaczego nie chce tam zajechać... :)
Ja mam w jedną stronę 264...
Nie wiem czy sie pomyliłem ale go Gorzowa masz chyba ok 600 moze zadzwoń do forumowego Anrzeja może cos cie zainteresuje kto wie ;)
To tylko tak luźna propozycja
Pozdrawiam !!
Myśl samodzielnie!

piotrek_1980

#23 Post autor: piotrek_1980 »

lawless pisze:moze zadzwoń do forumowego Anrzeja może cos cie zainteresuje kto wie ;)
Pozdrawiam !!
Czytałem o Andrzeju. Patrzyłem na Andrzeja stronę przy otomoto. Jednak Andrzej nie ma tego, co ja chcę... :(.

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#24 Post autor: Wojti »

Napisz do Andrzeja na PW a na pewno coś się znajdzie :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Awatar użytkownika
lawless
Zafiromaniak

#25 Post autor: lawless »

piotrek_1980 pisze:
lawless pisze:moze zadzwoń do forumowego Anrzeja może cos cie zainteresuje kto wie ;)
Pozdrawiam !!
Czytałem o Andrzeju. Patrzyłem na Andrzeja stronę przy otomoto. Jednak Andrzej nie ma tego, co ja chcę... :(.
No fakt nie zawsze moze mieć to co cie interesuje ale może warto napisać chociaż na pw bo moze coś bedzie miał kto wie ;) No ale to już nie moja sprawa jak to rozegrasz :D
Pozdrwiam !!
Myśl samodzielnie!

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#26 Post autor: Bodek »

miodzik pisze:6 biegowa skrzynia w ZB wystepuje nie tylko w Opc ale tez np we wzmocnionej wersji 1.9 CDTi 150 Km. .......
występuje w:

Z19DTL, Z19DT i Z19DTH - w CDTI - skrzynia manualna M32
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#27 Post autor: miodzik »

Wojti pisze:Podaruj sobie takich handlarzy szkoda czasu i nerwów :lol:
Z drugiej jednak strony z własnego doświadczenia wiem, że bardzo fajnie czasem, ale zaznaczam, że czasem, można wyłapać od takich gamoni na prawdę fajną sztukę. Naturalnie trzeba wiedzieć czego się szuka. Jeżeli auto nie jest walone, z przebijanymi numerami, czy ukrytymi niespodziankami i wiesz dokładnie na co zwrócić uwagę, można w drugą stronę tak zakręcić handlarza nie mającego pojęcia o tym co sprzedaje, że będzie skłonny zjechać na prawdę ładnie z ceny..

Mam na myśli szukając auta dla siebie kiedy znaleźliśmy z chłopakami mały defekt auta przy kupnie Zafiry zjechaliśmy z ceny dokładnie o 1.500 zł, gdzie na dzień dobry handlarz nam powiedział, że max (!!!!) 100 zł opuści. Dokładnie z 14.900 na 13.400.

Długo by opisywać co i jak, ale przy pokazaniu handlarzowi, że kupił felerny samochód itd i po cichu powiedzieliśmy - słuchaj, ja wiem, że on (nasz kolega kupujący) ma upatrzone jeszcze takie jedno auto, ale to mu się podoba. Jak zjedziesz z ceny to ja go namówię na kupno. Ale umowa między nami - Ty mu sprzedajesz za 14.400 (500 na rzekomą naprawę) i 1000 zł dla nas za namówienie go na kupno... i wiecie co? Przeszło.. Kupiliśmy Zafirę za 14.400 i dostaliśmy 1000 zł jeszcze przed podpisaniem umowy :D Wynik - auto kupione za 13.400 :ok:
Co prawda idąc handlarzowi na rękę pozwoliliśmy mu napisać na umowie 13.000. :D Naprawa defektu (elektroniki) kosztowała 150 zł....

Oczywiście kumpel doskonale wiedział o naszej "transakcji" i później zrobił nam porządnego grilla :D :piwo:

W każdym razie można...

Szukając ze świadomością motoryzacyjną można od takich leszczy wyłapać świetne auto bazowe, z którego po drobnych naprawach, korektach (NIE LICZNIKA!!!) można sobie stworzyć świetny samochód.

Coś jak z komputerami. Kupujesz stacjonarnego golasa w wersji podstawowej, ale po dołożeniu dobrej karty graficznej, więcej Ramu czy czegoś co Ci trzeba okazuje się że masz raptem maszynę o trzy klasy lepszą, za którą trzeb aby dać przy zakupie z 2 tys więcej. Można? Można! Tylko trzeba mieć wiedzę, albo mieć kogoś zaufanego, kto ją ma.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

Awatar użytkownika
_tosiek_
Przeglądacz
Imię: Tosiek
Auto: Zafira
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#28 Post autor: _tosiek_ »

Bodek pisze:
miodzik pisze:6 biegowa skrzynia w ZB wystepuje nie tylko w Opc ale tez np we wzmocnionej wersji 1.9 CDTi 150 Km. .......
występuje w:

Z19DTL, Z19DT i Z19DTH - w CDTI - skrzynia manualna M32
No generalnie: wszystkie diesle ZB są ze skrzyniami 6-biegowymi.

Brałem pod uwagę silnik 1.9 ;) - Bodek
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, 19:56 przez _tosiek_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#29 Post autor: Tunio999 »

Ogłoszenie nieaktualne - archiwum
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira A”