Witam,
Po pierwsze chciała bym sie ze wszystkimi przywitać Jestem całkowitym laikiem jeśli chodzi o Ople
Ponieważ to ma być mój pierwszy Opel w życiu, do tej pory śmigam Focusem kombi ale chciała bym zamienić na większy Siedzę czytam ogłoszenia i nic nie rozumiem Czy wszystkie Zafiry sa 7 osobowe?? w niektórych ogłoszeniach to zaznaczają w innych nie
czy tylne siedzenia pasażera są rozkładane np. żeby dzieciom rozłożyć do snu podczas podróży do Chorwacji. Czy za kwotę 12.000 jest szansa kupić samochód z 2003 lub 2004 roku ??? Zależało by mi aby miał tempomat ale to chyba rzadkie wersje mają? No i jak z klimatyzacja czy jest tam klimatronik czy tylko zwykła klima? Teraz po przejrzeniu forum zaczęłam sie zastanawiać czy to dobra decyzja bo tyle piszecie o remontach po kupnie że jestem przerażona ma na oku takie ogłoszenie:
http://allegro.pl/zafira-1-8i-125km-kli ... 43930.html
ale osobiście boje sie okazji i nie wiem czy warto ?
duzo jest takich okazji
Proszę bardzo doradzcie coś bo zaczynam juz wątpic w kupno samochodu
Poprawiłem - Rybka
*ZAFIRA 1.8i 125KM*KLIMATRONIK*7 FOTELI*Z NIEMIEC*
Moderator: Tunio999
*ZAFIRA 1.8i 125KM*KLIMATRONIK*7 FOTELI*Z NIEMIEC*
Ostatnio zmieniony 21 cze 2015, 17:47 przez monia81, łącznie zmieniany 3 razy.
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
tak, każda zafira ma 7 miejsc. Trzeci rząd chowany jest w podłogę. No chyba, że jest to flexivan (pseudociężarówka) to wtedy ma tylko dwa miejsca a reszta to przestrzeń bagażowa.monia81 pisze:Siedzę czytam ogłoszenia i nic nie rozumiem Czy wszystkie Zafiry sa 7 osobowe?? w niektórych ogłoszeniach to zaznaczają w innych nie
wszystko jest możliwe, tylko kwestia stanu w jakim chcesz go nabyćmonia81 pisze: Czy za kwotę 12.000 jest szansa kupić samochód z 2003 lub 2004 roku ???
w obu przypadkach wszystko zależy od wersji wyposażenia. Tempomat może występować ale nie musi. Klima jak jest to może być automatyczna lub manualna.monia81 pisze: Zależało by mi aby miał tempomat ale to chyba rzadkie wersje mają? No i jak z klimatyzacja czy jest tam klimatronik czy tylko zwykła klima?
największe remonty pochłaniają wersje OPC i Sport gdzie mechanika jest nieco inna od reszty a przy tym narażona na większe zużycia. Przy silnikach 1,6 czy 1,8 benzyny nie ma zbytnio dużo do roboty. Co do diesli to jak pewnie miałaś lub będziesz miała okazję poczytać koledzy polecają usunięcie pewnych elementów i też w zasadzie kłopotu nie ma ogólnie jeśli poszukujesz auta 7 osobowego ale niekoniecznie wielkiej zawalidrogi to Zafira jest jak najbardziej słusznym wyborem, a to forum skarbnicą wiedzy tak w trakcie wspólnej przygody z autem jak i podczas poszukiwania tej jedynejmonia81 pisze: Teraz po przejrzeniu forum zaczęłam sie zastanawiać czy to dobra decyzja bo tyle piszecie o remontach po kupnie że jestem przerażona
jedno auto = jeden temat i dobrze by było zgodnie z zasadami działumonia81 pisze: ma na oku takie ogłoszenie:
http://allegro.pl/zafira-1-8i-125km-kli ... 43930.html
ale osobiście boje sie okazji i nie wiem czy warto ?
duzo jest takich okazji:
http://allegro.pl/sprzedam-opel-zafira- ... 29861.html
Proszę bardzo doradzcie coś bo zaczynam juz wątpic w kupno samochodu