Opel Zafira A 2.0 TURBO 192KM *OPC LINE* Recaro, Remus, NAVI
Moderator: Tunio999
-
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: seria 3
- Model: e46
- Oznaczenie silnika: M47,M54
Opel Zafira A 2.0 TURBO 192KM *OPC LINE* Recaro, Remus, NAVI
http://moto.gratka.pl/tresc/opel-zafira ... 37afa2f5,1
Jak w temacie Auto ogólnie odpicowane pod sprzedaż interesują mnie wasze opinie na temat tej OPC. Pod maska "Coś" porobione tylko co i czy faktycznie profesionlanie.
Jak w temacie Auto ogólnie odpicowane pod sprzedaż interesują mnie wasze opinie na temat tej OPC. Pod maska "Coś" porobione tylko co i czy faktycznie profesionlanie.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Mucias
- Auto: Opel Zafira 2.0T OPC
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20let
Jak dla mnie to raczej rok produkcji 2002 przed lift...A nie 2003...może końcówka serii bo od 2003 wychodziły poliftowe...nakładki na pedaly...szyba w klapie...A tak poza tym ładnie wygląda.z tylnych świateł będziesz zadowolony, wydech też mam taki lekko rasowy ale cichy, przednie lampy ma Sebus...Jak przebieg potwierdzony to git.No ale wiesz jak jest.... Kondycję serca sprawdzisz po czasie...ile wciąga oleju..
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Uszczelka na tylnej klapie szyby oraz kanapa są na pewno przedliftowe, ale nie kojarzę, czy opc wychodziły w wersjach poliftiwych.
Nie zmienia to faktu że auto widać że jest dobrze utrzymane i doinwestowane - przednie lampy z tym paskiem ledowym też trochę kosztują.
Jako klubowicz masz na pewno wiedzę co kupujesz i jaki tam siedzi silnik.
To nie 2.0 DTI a dość wymagająca benzyna z koniecznością świadomości motoryzacyjnej właściciela.
Nie zmienia to faktu że auto widać że jest dobrze utrzymane i doinwestowane - przednie lampy z tym paskiem ledowym też trochę kosztują.
Jako klubowicz masz na pewno wiedzę co kupujesz i jaki tam siedzi silnik.
To nie 2.0 DTI a dość wymagająca benzyna z koniecznością świadomości motoryzacyjnej właściciela.
Ostatnio zmieniony 06 sie 2017, 13:09 przez miodzik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Mucias
- Auto: Opel Zafira 2.0T OPC
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20let
Marzenia trzeba spełniać ale...V8 to już wyzwanie... Coś tam wiem o bawarkach...no musisz przemyśleć... Nasze Ople sam wiesz...maja Turbo, kolektory pękają,lubia olej, Ruda wychodzi pod progami no i jest podatny na mody...A tam R6...plus rozrząd łańcuch pokrywa żeliwna albo w nowszych już niestety aluminiowa,ruda na klapie wada techniczna,nadkola i progi, vanosy Nie wiem dokładnie o jakim modelu myślisz...e39 super limuzyna...szukaj wersje indyvidual grzane tyły podgrzewana kiera...
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
poprzedni właściciel inwestował w auto, a i może był z niemieckiego Zafira Club
za lampy przednie i tylne u nas zapłacisz ok 1500
wydech też odpowiedni
intercooler już masz "właściwy"
no i kurde jest szyberdach
minusy to pełna skóra
mam urlop
jak chcesz to pojedziemy zobaczyć Zafirre
wydech też odpowiedni
minusy to pełna skóra
mam urlop
-
- Zafiromaniak
do oglądania jeszcze czas mam jeszcze parę PLNów do zarobienia i wtedy będę na poważnie już szukał i obserwował za jaka kwotę mogę szukać i dwa wpierw muszę wystawić swoją ZośkęSebu$ pisze:poprzedni właściciel inwestował w auto, a i może był z niemieckiego Zafira Club
wydech też odpowiedni
minusy to pełna skóra
mam urlop
Lampy mnie najmniej interesują bardziej wyposażenie
i chyba nikt tego nie zauważył łyse opony zimowe czyli w sumie na dzień dobry dodatkowo ok 2500 tysia na opony i drugi komplet opon na zimę
Ostatnio zmieniony 06 sie 2017, 17:46 przez Maćku, łącznie zmieniany 1 raz.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
widzę nie dużo wam do szczęścia potrzeba.jaracie się badziewnymi lampami i twierdzicie że auto doinwestowane.gdzie ważne silnik,sprzegłaa,skrzynia,dolot do poprawy bo nie dośc że niekompletny to jeszcze nie pospawany jak trzeba.może być rocznikowo 2003 a modelowo 2002(czyli przedlift).trzeba jechać zobaczyć a nie twierdzić po fotkach że auto doinwestowane.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
czy to jakaś aluzja do mojej wypowiedzi ?ryba1 pisze:widzę nie dużo wam do szczęścia potrzeba.jaracie się badziewnymi lampami i twierdzicie że auto doinwestowane.gdzie ważne silnik,sprzegłaa,skrzynia,dolot do poprawy bo nie dośc że niekompletny to jeszcze nie pospawany jak trzeba.może być rocznikowo 2003 a modelowo 2002(czyli przedlift).trzeba jechać zobaczyć a nie twierdzić po fotkach że auto doinwestowane.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Sorry za OT, ale; znawcy się znaleźli
Auto doinwestowane choćby lampami lub ickiem, niewątpliwie zdjęcia podkręcone, a z drugiej strony nie ma co popadać w skrajność i martwić się za w czasu silnikiem, sprzęgłem lub skrzynią
Powodzenia życzę oceniać i skreslać auto bez obejrzenia w realu
Tym bardziej ze moim skromnym zdaniem cena jest, może nie wysoka Ale z górnej półki za takie auto, co może odzwierciedlać stan techniczny...
Maciek, znasz temat; podjedziesz, przyjedziesz się, "dasz gazu" i będziesz wiedział tylko weź że sobą kogoś trzeźwo myślącego
Auto doinwestowane choćby lampami lub ickiem, niewątpliwie zdjęcia podkręcone, a z drugiej strony nie ma co popadać w skrajność i martwić się za w czasu silnikiem, sprzęgłem lub skrzynią
Powodzenia życzę oceniać i skreslać auto bez obejrzenia w realu
Tym bardziej ze moim skromnym zdaniem cena jest, może nie wysoka Ale z górnej półki za takie auto, co może odzwierciedlać stan techniczny...
Maciek, znasz temat; podjedziesz, przyjedziesz się, "dasz gazu" i będziesz wiedział tylko weź że sobą kogoś trzeźwo myślącego
-
- Zafiromaniak
Spoko luz, temat mi służy do wstępnej oceny jak wcześniej wspomniałem każdy coś dojrzy wiadomo że zdjęć nie idzie wyczytać stanu technicznego bo jest nie realne. Mamy na forum bardzo wielu posiadaczy i znawców od LETa i nie tylko i na pewno nie omieszkam skorzystać z waszych usług oczywiście nie za friko