"Ograniczona moc silnika" pytanie?
Moderator: Sebu$
-
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Auto: Opel Zafira 1.4 Turbo ECOTEC Elite LPG
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NET
Słuchajcie potrzebuję waszej pomocy. Co jakiś czas komputer pokładowy w Zafira C pokazuje mi komunikat :ograniczona moc silnika". Był podłączany do komputera, ale ten nic nie wykazał. Czy może ktoś z was miał taki przypadek i jest w stanie powiedzieć mi co się dzieje z silnikiem? nie ukrywam, że mam ostatnio miesiąc gwarancji wozu i może udałoby się to zrobić szybko? Będę wdzięczny za pomoc
Na Pb to samo ?pucinmz pisze:Słuchajcie potrzebuję waszej pomocy. Co jakiś czas komputer pokładowy w Zafira C pokazuje mi komunikat :ograniczona moc silnika". Był podłączany do komputera, ale ten nic nie wykazał. Czy może ktoś z was miał taki przypadek i jest w stanie powiedzieć mi co się dzieje z silnikiem? nie ukrywam, że mam ostatnio miesiąc gwarancji wozu i może udałoby się to zrobić szybko? Będę wdzięczny za pomoc
-
- Świeżak
szczerze mówiąc na Pb praktycznie nie jeżdżę. Urlich Myślisz, że chodzi o jakość gazu?
Ostatnio zmieniony 03 lip 2020, 23:42 przez pucinmz, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja bym pojeździł tylko na Pb i zobaczył czy dzieje się tak samo, to podstawa przy diagnostyce w zasilaniu Pb /LPG. Będziesz wiedział na czym stoisz. Nie sądzę, że to od złej jakości LPG.pucinmz pisze:szczerze mówiąc na Pb praktycznie nie jeżdżę. Urlich Myślisz, że chodzi o jakość gazu?
- krzysiek0215
- Debiutant
- Imię: Krzysiek
- Auto: Opel Zafira c Cosmo
- Model: Zc
- Oznaczenie silnika: Z14NET
Pewnie szczególnie jak jest ciepło komunikat się pojawia? Na forum astry był cały temat dotyczący tego problemu
-
- Świeżak
Ten komunikat wyskakuje zazwyczaj podczas uruchamiania samochodu więc jeszcze podczas pracy silnika na Pb98. Oczywiście nie za każdym razem.