2015 2.0 cdti Automat nie do konca wysprzegla na postoju

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Klenart
Imię: Krzysztof
Auto: Vauxhall
Model: Zafira
Oznaczenie silnika: Z19dth

2015 2.0 cdti Automat nie do konca wysprzegla na postoju

#1 Post autor: Klenart »

Witam, mam zafire 2015 rok w automacie. Po zatrzymaniu czuc jakby skrzynia nie wysprzegla tylko dalej ciagnie. Mial ktos takie przypadek? To samo na wstecznym jak I na 1 biegu. Reszta wporzadku.

Deleted User 160

#2 Post autor: Deleted User 160 »

Wszystko wydaje się być w porządku, automat z wbitym D lub R zawsze "pełza" dlatego trzymamy nogę na hamulcu.

rolex24
Przeglądacz
Imię: Robert
Auto: Zafira C 2012 Innovation
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A20DTH
#3 Post autor: rolex24 »

Gremak jak się nie znasz to nie komentuj. U mnie występuje ten sam problem po szybkiej jeździe gdy zatrzymuje się na światłach skrzynia po ok 5-7 sekundach powinna przejść na czuwanie(wyłącza pierwszy bieg) a tak nie zawsze robi co widać po spalaniu chwilowym ok 1.8l/h a gdy dobrze chodzi to spada do 0.9-1l/h . Dodatkowo mam poślizg na czwartym biegu przy kickdown .Pierwszy automat w karierze kierowcy i już tęsknie za bezawaryjnym manualem(poza zamarzającymi linkami)

Deleted User 160

#4 Post autor: Deleted User 160 »

rolex24 pisze: 29 lut 2020, 21:31 Gremak jak się nie znasz to nie komentuj. U mnie występuje ten sam problem po szybkiej jeździe gdy zatrzymuje się na światłach skrzynia po ok 5-7 sekundach powinna przejść na czuwanie(wyłącza pierwszy bieg) a tak nie zawsze robi co widać po spalaniu chwilowym ok 1.8l/h a gdy dobrze chodzi to spada do 0.9-1l/h . Dodatkowo mam poślizg na czwartym biegu przy kickdown .Pierwszy automat w karierze kierowcy i już tęsknie za bezawaryjnym manualem(poza zamarzającymi linkami)
rolex24 używając zwrotu: jak się nie znasz na tej skrzyni to nie komentuj - był byś bliższy prawdy. Poza tym gratuluję wiedzy o automatycznych skrzyniach skoro: "Pierwszy automat w karierze ...".

Skasowany użytkownik 28328

#5 Post autor: Skasowany użytkownik 28328 »

rolex24 pisze:Gremak jak się nie znasz to nie komentuj. U mnie występuje ten sam problem po szybkiej jeździe gdy zatrzymuje się na światłach skrzynia po ok 5-7 sekundach powinna przejść na czuwanie(wyłącza pierwszy bieg) a tak nie zawsze robi co widać po spalaniu chwilowym ok 1.8l/h a gdy dobrze chodzi to spada do 0.9-1l/h . Dodatkowo mam poślizg na czwartym biegu przy kickdown .Pierwszy automat w karierze kierowcy i już tęsknie za bezawaryjnym manualem(poza zamarzającymi linkami)
Przy włączonej klimie też masz takie spalanie 1.8 na postoju.

Zbig
Świeżak
Imię: Zbigniew
Auto: Opel Zafira C 1.4 turbo
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A14net

#6 Post autor: Zbig »

rolex24 pisze: 29 lut 2020, 21:31 Gremak jak się nie znasz to nie komentuj. U mnie występuje ten sam problem po szybkiej jeździe gdy zatrzymuje się na światłach skrzynia po ok 5-7 sekundach powinna przejść na czuwanie(wyłącza pierwszy bieg) a tak nie zawsze robi co widać po spalaniu chwilowym ok 1.8l/h a gdy dobrze chodzi to spada do 0.9-1l/h . Dodatkowo mam poślizg na czwartym biegu przy kickdown .Pierwszy automat w karierze kierowcy i już tęsknie za bezawaryjnym manualem(poza zamarzającymi linkami)
😆😆😆 Na czuwanie przechodzi skrzynia, dobre 👍

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”