Po odpuszczeniu gazu słychać chrobotanie w okolicach schowka
Moderator: Sebu$
Po odpuszczeniu gazu słychać chrobotanie w okolicach schowka
Witam nie znalazłem podobnego tematu więc zakładam nowy. Od pewnego czasu pojawił się problem, mianowicie podczas jazdy po odpuszczeniu gazu słychać chrobotanie w okolicach schowka pasażera. Już mnie krew zalewa bo nie wiem co to może być. Oleje wymieniane na czas, serwisowany w ASO u Kozłowskiego . Nawet ostatnio byłem i prosiłem żeby to sprawdzili i co sami niewiedza ci to może być. Proszę o pomoc koledzy.Owe chrobotanie pojawia sie tylko na momet w zakresie niskich obrotow tak od 1200 do 1500.Potem znika Zoska lata normalnie pozatym nic sie jej nie dzieje .Jak ktos by mial jakis pomysl co to moze byc a moze ktos ma podobnie?Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 mar 2017, 19:13 przez PrzemoStani, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja miałem podobny przypadek pojawiło się delikatne pukanie, chrobotanie raz było raz nie przy normalnej jeździe słyszalne i dla mnie bardzo denerwujące. Doradcy i fachowcy chcieli wymienić trochę zawieszenia . Nie dawało mi to spokoju bo dla mnie to był stukającego plastiku "gdzieś tam". Zdiagnozowałem że zgubiłem śrubkę przytrzymującą plastikowe nadkole. (ta na dole nadkola za kołem na wysokości progu) plastik wpadał w delikatne wibracje i pukał (dziury, ruch powietrza) Po przykręceniu tej śrubki jest ok. Może akurat pomogłem Pozdrawiam
Witam ponownie! Udało się zlokalizować skąd pochodzi owe chrobotanie otóż pochodzi ono z turbiny. Co dziwne turbina nie ma luzów poprzecznych tylko lekie wzdłużne, co zdaniem mechanika jest całkiem normalnie. Więc się pytam skąd pochodzi chrobotanie on mi mówi że takie są uroki tej turbiny. Już nie wiem co myśleć może zawór E75 nie odpuszcza odrazu sztangi jak powinien i powietrze wydaje taki dźwięk, co 🤔 myślicie, a może któryś z was ma. Podobne objawy?