2015 2.0 cdti Automat nie do konca wysprzegla na postoju
Moderator: Sebu$
-
- Imię: Krzysztof
- Auto: Vauxhall
- Model: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19dth
2015 2.0 cdti Automat nie do konca wysprzegla na postoju
Witam, mam zafire 2015 rok w automacie. Po zatrzymaniu czuc jakby skrzynia nie wysprzegla tylko dalej ciagnie. Mial ktos takie przypadek? To samo na wstecznym jak I na 1 biegu. Reszta wporzadku.
Wszystko wydaje się być w porządku, automat z wbitym D lub R zawsze "pełza" dlatego trzymamy nogę na hamulcu.
-
- Przeglądacz
- Imię: Robert
- Auto: Zafira C 2012 Innovation
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Gremak jak się nie znasz to nie komentuj. U mnie występuje ten sam problem po szybkiej jeździe gdy zatrzymuje się na światłach skrzynia po ok 5-7 sekundach powinna przejść na czuwanie(wyłącza pierwszy bieg) a tak nie zawsze robi co widać po spalaniu chwilowym ok 1.8l/h a gdy dobrze chodzi to spada do 0.9-1l/h . Dodatkowo mam poślizg na czwartym biegu przy kickdown .Pierwszy automat w karierze kierowcy i już tęsknie za bezawaryjnym manualem(poza zamarzającymi linkami)
rolex24 używając zwrotu: jak się nie znasz na tej skrzyni to nie komentuj - był byś bliższy prawdy. Poza tym gratuluję wiedzy o automatycznych skrzyniach skoro: "Pierwszy automat w karierze ...".rolex24 pisze: ↑29 lut 2020, 21:31 Gremak jak się nie znasz to nie komentuj. U mnie występuje ten sam problem po szybkiej jeździe gdy zatrzymuje się na światłach skrzynia po ok 5-7 sekundach powinna przejść na czuwanie(wyłącza pierwszy bieg) a tak nie zawsze robi co widać po spalaniu chwilowym ok 1.8l/h a gdy dobrze chodzi to spada do 0.9-1l/h . Dodatkowo mam poślizg na czwartym biegu przy kickdown .Pierwszy automat w karierze kierowcy i już tęsknie za bezawaryjnym manualem(poza zamarzającymi linkami)
Przy włączonej klimie też masz takie spalanie 1.8 na postoju.rolex24 pisze:Gremak jak się nie znasz to nie komentuj. U mnie występuje ten sam problem po szybkiej jeździe gdy zatrzymuje się na światłach skrzynia po ok 5-7 sekundach powinna przejść na czuwanie(wyłącza pierwszy bieg) a tak nie zawsze robi co widać po spalaniu chwilowym ok 1.8l/h a gdy dobrze chodzi to spada do 0.9-1l/h . Dodatkowo mam poślizg na czwartym biegu przy kickdown .Pierwszy automat w karierze kierowcy i już tęsknie za bezawaryjnym manualem(poza zamarzającymi linkami)
-
- Świeżak
- Imię: Zbigniew
- Auto: Opel Zafira C 1.4 turbo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14net
Na czuwanie przechodzi skrzynia, dobrerolex24 pisze: ↑29 lut 2020, 21:31 Gremak jak się nie znasz to nie komentuj. U mnie występuje ten sam problem po szybkiej jeździe gdy zatrzymuje się na światłach skrzynia po ok 5-7 sekundach powinna przejść na czuwanie(wyłącza pierwszy bieg) a tak nie zawsze robi co widać po spalaniu chwilowym ok 1.8l/h a gdy dobrze chodzi to spada do 0.9-1l/h . Dodatkowo mam poślizg na czwartym biegu przy kickdown .Pierwszy automat w karierze kierowcy i już tęsknie za bezawaryjnym manualem(poza zamarzającymi linkami)