Butla gazowa
Moderator: Sebu$
-
- Debiutant
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira C 1.4 Cosmo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: NET
Witam moje drugie pytanie czy posiada ktos butle gazowa zamontowana w bagazniku w zamian za plastkowy schowek podwojny pod tapicerka w wersji 5osobowej, nie ma mozliwosci wcisniecia jej zamiast dojazdowki poprzez belke wzmacniajaca tylne zawieszenie, jesli kros ma taka instalacje prosilbym infirmacje jaka to butla tam sie moze zmiescic i ewentualne foto instalacji jej z gory dzieki
-
- Świeżak
- Imię: Zbigniew
- Auto: Opel Zafira C 1.4 turbo
- Oznaczenie silnika: A14net
Też myślałem o tym żeby tam umieścić butle, ale tam jest blacha która trzeba wyciąć, ostatecznie butla od spodu 44litry (37wchodzi), mam drążki Watta.
-
- Debiutant
Spoko tylko gdzie wtedy kolo?? Pokrowiec i w bagazniku tez nie wchodzi w gre no i butle chcialbym conajmniej 56 litrow teraz sa takie plaskie na 15cm, zobaczymy co mi wymysla instalatorzy gazu. A tak na marginesie jaki masz silnik i kak to chodzi na gazie??
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
A może coś takiego ja mam i chwalę sobie https://allegro.pl/oferta/zestaw-napraw ... 0191951851
czesiek_ze
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ty może tak na chwilę obecną lecz zaczekaj aż zweryfikujesz w praktyce i druga rzecz ,wulkanizatorzy nie chętnie naprawiają opony po użyciu preparatuCzesław pisze: ↑20 mar 2021, 20:54 A może coś takiego ja mam i chwalę sobie https://allegro.pl/oferta/zestaw-napraw ... 0191951851
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
Tak było jak były opony z dętkami teraz to dla nich nie ma znaczenia mam warsztat wulk. 10 m od domu i zaciągałem językaPszczyna pisze: ↑20 mar 2021, 21:11Ty może tak na chwilę obecną lecz zaczekaj aż zweryfikujesz w praktyce i druga rzecz ,wulkanizatorzy nie chętnie naprawiają opony po użyciu preparatuCzesław pisze: ↑20 mar 2021, 20:54 A może coś takiego ja mam i chwalę sobie https://allegro.pl/oferta/zestaw-napraw ... 0191951851
Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
A tobie już się to przytrafiło rzadko się to zdarza ale gdyby to jest Assistance
czesiek_ze
-
- Debiutant
Ok bo wchodzimy na inny temat czekam jeszcze na spostrzerzenia uzytkownikow odnosnie butli i instalacji gazowej w wersji 5 osobowej
-
- Świeżak
- Imię: Zbigniew
- Auto: Opel Zafira C 1.4 turbo
- Oznaczenie silnika: A14net
W Zafirze nie mam zapasowki, mam zestaw naprawczy, wożenie zapasu w bagażniku też bez sensu, od ponad 10 lat nie złapałem kapcia... mam wykupione ubezpieczenie więc nawet w razie W spokój.
Instalacja Stag, wtryski baracuda spalanie po mieście 10,5, 11 litrow, taki sam zestaw miałem w astrze J z 1.4 turbo i spisywał się ok.
-
- Debiutant
Z tego co wiem taka sama mi zaloza mowisz ze wieksza butla tam nie weszla?? Po przemysleniach najlepiej zeby byla wlasnie zamiast kola. Jaki przebieg zrobisz na tej co masz
-
- Debiutant
To prawda weszla tam butla 44litry na styk, rzeczywiscie nie dali rady jej dac zamiast tego schowka ale z dojazdowka musze cos zrobic chyba ze rzeczywiscie jezdzic bez tego kola, dzieki za podpowiedz Zbig