Po wymianie drzwi kierowcy brak sterow. szybami i lusterkami
Moderator: Sebu$
- pijacko
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DTC
Po wymianie drzwi kierowcy brak sterow. szybami i lusterkami
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam problem (jak w temacie) po wymianie drzwi kierowcy (szkoda parkingowa) brak jest sterowania lusterkami. Otwiera się tylko szyba kierowcy oraz pasażera, ale naciskając przycisk na poszczególnych drzwiach. Szyby tylne nie działają wcale. Na wyłączniku sterowania otwieraniem (blokada) szyb przez pasażerów nie świeci się kontrolka, wszystkie przyciski są podświetlone. sprawdziłem bezpieczniki (19, 20, 35) są dobre. Odłączyłem akumulator na noc. Rano nie było poprawy, komputer poprosił o otwarcie poszczególnych okien, i nie mogłem. Blacharz twierdzi że wszystko odpowiednio podłączył tak jak w zdejmowanych drzwiach. Czy ktoś się spotkał z czymś takim?
Mam problem (jak w temacie) po wymianie drzwi kierowcy (szkoda parkingowa) brak jest sterowania lusterkami. Otwiera się tylko szyba kierowcy oraz pasażera, ale naciskając przycisk na poszczególnych drzwiach. Szyby tylne nie działają wcale. Na wyłączniku sterowania otwieraniem (blokada) szyb przez pasażerów nie świeci się kontrolka, wszystkie przyciski są podświetlone. sprawdziłem bezpieczniki (19, 20, 35) są dobre. Odłączyłem akumulator na noc. Rano nie było poprawy, komputer poprosił o otwarcie poszczególnych okien, i nie mogłem. Blacharz twierdzi że wszystko odpowiednio podłączył tak jak w zdejmowanych drzwiach. Czy ktoś się spotkał z czymś takim?
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Naprawiałeś swoje drzwi czy były wymieniane?
Jeśli wymieniane to czy drzwi pochodzą z wersji europejskiej czy Anglia?
Jeśli Anglia, to czy zostawiłes swoją wiązkę w drzwiach, czy tą która była w drzwiach anglika?
Jeśli z anglika wiązka była to jest duże prawdopodobieństwo, że musisz przełożyć swoją starą wiązkę...
Jeśli wymieniane to czy drzwi pochodzą z wersji europejskiej czy Anglia?
Jeśli Anglia, to czy zostawiłes swoją wiązkę w drzwiach, czy tą która była w drzwiach anglika?
Jeśli z anglika wiązka była to jest duże prawdopodobieństwo, że musisz przełożyć swoją starą wiązkę...
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie wiem, czy są dostępne, ale ZC występuje w wersji Vauxhall, a jeżeli tak jest to i części powinny się pojawiaćRafoooo pisze:Mowa tu o Zafirze C ... są w ogóle dostępne części z anglika?
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Rafoooo
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
Tylko przepatrując aukcje, to ani pod zafirą c, ani Vauxhall ... części z anglika to rzadkość, a karoseryjne to już w ogóle
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2017, 21:21 przez Rafoooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać.
wspominać.
- pijacko
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DTC
Dziś znalazłem czas na naprawę. Rozebrałem boczek sprawdziłem wszystkie wtyczki, kabelki (związane z napędem szyb), wszytko dobrze podłączone, wszystkie kabelki całe.
Po ponad godzinie dłubania poddałem się, myślę, sprawdzę jeszcze lusterka i kończę. Oddam do fachowca. Zacząłem od bezpiecznika, i co się okazało. Bezpiecznik od lusterek spalony, po wymianie wszystko działa, wszystkie szyby oraz ustawianie lusterek. Czyli na przyszłość, jak nie działają wszystkie szyby, jak na wstępie postu, trzeba również sprawdzić bezpiecznik od lusterek.
Po ponad godzinie dłubania poddałem się, myślę, sprawdzę jeszcze lusterka i kończę. Oddam do fachowca. Zacząłem od bezpiecznika, i co się okazało. Bezpiecznik od lusterek spalony, po wymianie wszystko działa, wszystkie szyby oraz ustawianie lusterek. Czyli na przyszłość, jak nie działają wszystkie szyby, jak na wstępie postu, trzeba również sprawdzić bezpiecznik od lusterek.