Oświetlenie powitalne

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
ocean
Debiutant
Imię: Ocean
Auto: Zafira
Model: C
Oznaczenie silnika: B14NET

Oświetlenie powitalne

#1 Post autor: ocean »

W moim samochodzie mam światła włączane ręcznie. Problem w tym, że jeżeli wyłącznik świateł jest ustawiony na światła mijania (czyli w porze nocnej), po otwarciu drzwi nie zapala się podświetlenie wskaźników. Gdy wyłącznik jest ustawiony na światła do jazdy dziennej, po otarciu drzwi zapala się podświetlenie wskaźników. Powinno być chyba odwrotnie. Jak to przestawić? Czy macie tak samo?

BQB
Mieszkaniec
Imię: Piotr
Auto: Opel Zafira C 1.6 CNG Cosmo teraz LPG
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A16XNT
#2 Post autor: BQB »

ZTCP to w konfiguracji radia masz konfigurację pojazdu i tam są opcje odnośnie tego. Ustawiałem to raz z instrukcją w ręku i teraz nie pamiętam już dokładnie co i jak.

ocean
Debiutant

#3 Post autor: ocean »

Radio mam Navi4.0Intellilink i tam w konfiguracji pojazdu nie ma nic na ten temat. Z jakiej instrukcji korzystałeś? W instrukcji obsługi samochodu jest dosłownie 3 zdania o tym, ale o zmianie ustawień nie ma ani słowa. Co to znaczy ZTCP?

BQB
Mieszkaniec
Imię: Piotr
Auto: Opel Zafira C 1.6 CNG Cosmo teraz LPG
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A16XNT
#4 Post autor: BQB »

Z Tego Co Pamiętam
https://www.acronymfinder.com/Z-Tego-Co ... ZTCP).html

Będę późnym wieczorem w domu, to zobaczę gdzie to było. Ja mam radio CD400 albo CD400+, nie pamiętam teraz.
Ja mam osobną instrukcję do radia (w necie była, to sobie wydrukowałem i wrzuciłem do auta).

ocean
Debiutant

#5 Post autor: ocean »

Ma ktoś jakiś pomysł?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”