Kamera cofania czy tylko czujniki parkowania

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
qtom
Mieszkaniec
Imię: Tomek
Auto: Zafira
Model: ZCfl
Oznaczenie silnika: b20dth

#16 Post autor: qtom »

Wystarczy że piach spłynie siła spryskiwacza mgłowego z astry j jest wystarczająca by poprawić widoczność w kamerze lecz jest za duży i nie podłączałem do klapy lecz wziąłem z drugiego auta wężyk bo było mi łatwiej i szybciej więc nie wie ja z ciśnieniem na tył. Ale sama idea się sprawdza w praktyce zostaje jeszcze rozmiar i sprawdzenie tylnego spryskiwacza czy podoła. Jesli chodzi o praktyczne zastosowanie to tłumaczyć nie trzeba. Ciągle pozostaje estetyka jak z nią sobie poradzę i pompka da rade to będzie fajne.

ves
Przeglądacz
Imię: Łukasz
Auto: zafira
Model: tourer
Oznaczenie silnika: Z16LET
Kontakt:

#17 Post autor: ves »

A nie latwiej po prostu raz na tydzien przetrzec kamere. Ja swojej ze dwa tygodnie nie przecieralem i jeszcze daje rade :)
Mysle ze powstale zacieki beda rownie denerwujace jak brud.

tEREk
Debiutant
Auto: ZC FL OPC Line 1.6 200KM
Model: ZC
Oznaczenie silnika: B16SHT

#18 Post autor: tEREk »

Raz na tydzień .. w deszczu wystarczy kilka kilometrów po obwodnicy Wrocka i ogólnie G widać :D
Ja wyrabiam nawyk i przed jazdą macam kciukiem :D

ves
Przeglądacz
Auto: zafira
Model: tourer
Oznaczenie silnika: Z16LET
Kontakt:

#19 Post autor: ves »

To moze lepiej patent zwany wycieraczką w plynie - tez nie bedzie super skuteczny bo brak pedu powietrza z tylu, ale powinno byc duzo lepiej. Spryskiwacze nie poprawia widocznosci w znaczacy sposob.

qtom
Mieszkaniec

#20 Post autor: qtom »

Tak czy inaczej będę próbował dobrym miejscem na montaż dyszy jest ramka tablicy problem z wężykiem ale o tym pomyśle w drugiej połowie kwietnia jeśli wyjdzie to pochwalę się a jak nie to też powiem. Tu nie chodzi by było idealnie czysto lecz o widoczność czasem po trasie nazbiera się piachu że tylko szary wyświetlacz a tak zamiast zamiast biegać do tyłu lub męczyć na lusterka można sobie pomóc. Teraz mam sucho w okolicy tak że trudno odnieść się jaka jest poprawa wodoczosci bo do tego trzeba kilku prób.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2018, 18:09 przez qtom, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#21 Post autor: SD72 »

qtom pisze: 05 kwie 2018, 18:05 męczyć na lusterka
:mysli:

Kamery i czujniki bardzo pomagaja ale nie powinny odzwyczajac Nas od patrzenia w lusterka i odwracania glowy ;)

Nie po to sa montowane :idea: :!:
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2018, 18:21 przez SD72, łącznie zmieniany 2 razy.
bazyliszek72

qtom
Mieszkaniec

#22 Post autor: qtom »

Jeśli jest zamontowana to do tego by korzystać i czuć się komfortowo. Więc jeśli jest możliwe korzystanie bez zakłóceń to mam w planie z tego korzystać następne auto za 4 lata będzie już z 360 stopni i na 100000% nie będzie to opel.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”