Wyswietlanie predkosci / oswietlenie zewnetrzne

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
mbaranek

Wyswietlanie predkosci / oswietlenie zewnetrzne

#1 Post autor: mbaranek »

Hej,

Jestem nowym uzytkownikiem ZC i mam dwa pytania:
1. Jak wyswietlic tylko predkosc na wyswietlaczu miedzy zegarami? U mnie predkosc wyswietla wraz z zasiegiem i chwilowym spalaniem. Mam radio navi 950.
2. Co to jest oswietlenie zewnetrzne - czas po opuszczeniu pojazdu w menu pojazdu? Jezeli dobrze rozumiem to powinny sie zaswiecic swiatla po wyjsciu z auta jak jest ciemno? U mnie wszystko gasnie po zakmnieciu auta.

Awatar użytkownika
franki
Mieszkaniec
Imię: Michał
Auto: Zafira C 1.4 T Cosmo
Model: ZC
Oznaczenie silnika: NEL14

#2 Post autor: franki »

mbaranek pisze:Hej,

1. Jak wyswietlic tylko predkosc na wyswietlaczu miedzy zegarami? U mnie predkosc wyswietla wraz z zasiegiem i chwilowym spalaniem. Mam radio navi 950.
Prędkość wyświetlana jest na wyświetlaczu między zegarami i wydaje mi się że sposób wyświetlania zależy od typu wyświetlacza. W u mnie da się wyświetlić samą prędkość
2. Co to jest oswietlenie zewnetrzne - czas po opuszczeniu pojazdu w menu pojazdu? Jezeli dobrze rozumiem to powinny sie zaswiecic swiatla po wyjsciu z auta jak jest ciemno? U mnie wszystko gasnie po zakmnieciu auta.
Wg instrukcji :
Oświetlenie zewnętrzne
Czas po opuszczeniu poj.: Włącza
lub wyłącza oraz zmienia czas
trwania oświetlenia
asekuracyjnego po opuszczeniu
pojazdu.
Oświetl. zewn. przy otwier.: Włącza
lub wyłącza oświetlenie
asekuracyjne podczas otwierania

Ustawiłeś czas po opuszczeniu pojazdu? Może masz ustawione na 0?
Pozdrawiam
franki
Zafira C 1.4 Turbo 120KM Cosmo
Corsa D 1.2
Astra G 2.0 DTH Sport

Tiburon

#3 Post autor: Tiburon »

Z tego co się orientuję
funkcja świateł "follow me home" dostępna jest przy automacie po zmierzchu . Światła automatycznie się zapalają przy otwieraniu pilotem. Natomiast przy wychodzeniu trzeba po wyjęciu kluczyka i otwarciu drzwi nacisnąć gałkę świateł długich.
komunikatu

fabian

#4 Post autor: fabian »

Prędkość normalnie wyświetla się między zegarami. (Na manetce kierunkowskazu jest kółko do zmiany wyświetlanych informacji)
U mnie w konfiguracji jest opcja czy ma świecić czy nie.

pzdr
tf

shaqal
Bywalec
Model:

#5 Post autor: shaqal »

Jeśli ktoś nie ma dodatkowych opcji w licznikach można to włączyc komputerem, jestem w stanie zrobic takie rzeczy :)
!!! Diagnostyka: Opel, Saab, Audi, VW, Seat, Skoda, Citroen, Peugeot, Renault, BMW - 692 226 016 !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”