Kochani jestem na majowce z dzieciakami we wrocku, jest niedziela nikogo tu nie znam.
problem polega na tym iz pala mi sie ciagle swialta wsteczne....? nie ma znaczenia czy jade do tylu czy do przodu.
czy jest bezpiecznik ktory odpowiada tylko za te swiatla i moglbym go wyciagnac do powrotu do domu? ew gdzie sie znajduje?
w instrukcji nie znalazlem bezpiecznika od tego, byc moze jest to powiazane z innym oswietleniem.. dzieki za pomoc
palace sie swiatlo wsteczne
Moderator: Sebu$
-
- Świeżak
- Imię: maciej
- Auto: Zafira C 2.0 CDTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20DTH
poszedlem za twoja rada wyciagnac zarowke, przestawilem auto w cien bo straszny upal i co?... swiatla sie nie pala.... dramat, usterki nie ma, nie mam pojecia juz co sie dzieje w tym aucie. to samo mialem a czujnikiem abs-u, zima usterka co chwile.... zrobilo sie cieplo i gdzies od polowy marca usterki brak..
-
- Przeglądacz
- Imię: Łukasz
- Auto: zafira
- Model: tourer
- Oznaczenie silnika: Z16LET
- Kontakt:
Jak wyciagniesz zarowke to przerwiesz obwod wiec inne swiatla moga nie dzialac, wsadzenie niewlasciwej zarowki tez moze doprowadzic do wariowania swiatel np. przy wciskaniu hamulca zapalaja sie przednie swiatla sprawdzone kiedys osobiscie w innym aucie. Owin zarowke tasma izolacyjna tak zeby nie bylo widac ze swieci a po powrocie do elektryka.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Auto: Zafira
- Model: ZCfl
- Oznaczenie silnika: b20dth
owiń żarówkę taśmą i spal auto. przecież żarówka grzeje wywal żarówkę pokaże ci błąd spalonej żarówki i wracaj do domu jeśli nadal świeci a tak odnośnie problemu może czujnik wstecznego się zawiesił.
-
- Świeżak
- Imię: maciej
- Auto: Zafira C 2.0 CDTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20DTH
dzis wracalem z wrocka i ludzi mi pokazuja ze pala mi sie wsteczne swiatla.... wczoraj kilka godzin jeszcze jechalem i bylo dobrze....
wyciaggnalem zarowki od wstecznych na razie, co mnie zdziwilo.... komp mi nic nie pokazuje ze nie mam zarowek ?
wyciaggnalem zarowki od wstecznych na razie, co mnie zdziwilo.... komp mi nic nie pokazuje ze nie mam zarowek ?