Nieszczelność Reflektora- parę porad?

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Nessi
Debiutant
Imię: Artur
Auto: Zafira
Model: ZC
Oznaczenie silnika: B20DTH
Nieszczelność Reflektora- parę porad?

#1 Post autor: Nessi »

Kilka porad zaczerpniętych z grupy Insigni, może się komuś przyda.
-Lampa jest mocowana do zderzaka i jest to punkt mega newralgiczny. Nawet małe uderzenie w lampe wózkiem sklepowym może doprowadzić do mikropęknięcia. Jak temu zaradzić? Należy rozwiercić większy otwór montażowy w uchwycie, aby w razie uderzenia śruba miała możliwość przemieszczenia się nawet o milimetr i żeby nastąpiła jakaś amortyzacja
- każda lampa musi mieć zaślepki, koreczki od odpowietrznika i ten musi być drożny- oczyścić można sprężonym powietrzem
- nie zwlekajcie z suszeniem/ uszczelnianiem lampy- to, co się zbiera na kloszu to jedno. Ja miałem zaparowane szkło a w środku istna powódź. Dostaje w kość od tego moduł LED i przetwornica
- podobno w wypadku nieszczelności po obwodzie klosza uszczelnianie doraźne silikonem dookoła klosza niewiele daje. Lepiej dać lampe do rozklejenia i założenia nowego uszczelniacza/ kleju. Ja tak zrobiłem- chce mieć już ten problem z głowy i zapomnieć o tej lampie
Zafira C - lift, CDTI 2.0 170KM, Wcześniej Zafira A 2.0 DTI

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”