III rząd siedzeń
Moderator: Sebu$
To mój pierwszy post tutaj więc po pierwsze Witam Was
Od 2 tygodni jestem posiadaczem 7 os Zafiry BiTurbo - mam jednak problem auto nie jest wyposażone w pasy w 3 rzędzie siedzeń. Gdzie mogę znaleźć takie pasy ? Na allegro lub olx nie ma nic w serwisie Opla pewno trochę za to zapłacę czy te pasy mają jakiś specjalny symbol ? jak mogę ich poszukać? Jestem świerzak jeśli chodzi o Opla, wiem że np. we Fiat miałem taki system Eper i tam można było wszystko wyszukać. Czy jest cos takiego dla Opla?
Pozdrawiam
Od 2 tygodni jestem posiadaczem 7 os Zafiry BiTurbo - mam jednak problem auto nie jest wyposażone w pasy w 3 rzędzie siedzeń. Gdzie mogę znaleźć takie pasy ? Na allegro lub olx nie ma nic w serwisie Opla pewno trochę za to zapłacę czy te pasy mają jakiś specjalny symbol ? jak mogę ich poszukać? Jestem świerzak jeśli chodzi o Opla, wiem że np. we Fiat miałem taki system Eper i tam można było wszystko wyszukać. Czy jest cos takiego dla Opla?
Pozdrawiam
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum. Właśnie się przesiadam z zafiry B na C. potrzebuje III rzędu siedzeń i sugerując się forum kupiłem wersje 5 osobową. zakupiłem też już siedzenie 3 rzędu , pasy, korytko. Brakuje mi jeszcze wykładziny pod fotel i stad moje pytanie. Czy to musi być specjalna wykładzina jakoś profilowana. Widzę, że w bagażniku na zaślepkach w miejscu foteli jest wykładzina, czy można ją wykorzystać ?
- PolTor
- Przeglądacz
- Imię: Kris
- Auto: Zafira Tourer A14NET +AT
- Model: C
- Oznaczenie silnika: A14NET
Szkoda, że wcześniej się nie zgadaliśmy, ja z kolei przerabiałem z 7 na 5os. Czy w wersji 5os jest jakiś organizer zamiast siedzeń 3-ciego rzędu ?izawer12 pisze:Witam, jestem nowym użytkownikiem forum. Właśnie się przesiadam z zafiry B na C. potrzebuje III rzędu siedzeń i sugerując się forum kupiłem wersje 5 osobową. zakupiłem też już siedzenie 3 rzędu , pasy, korytko. Brakuje mi jeszcze wykładziny pod fotel i stad moje pytanie. Czy to musi być specjalna wykładzina jakoś profilowana. Widzę, że w bagażniku na zaślepkach w miejscu foteli jest wykładzina, czy można ją wykorzystać ?
pzd
czy ktoś się orientuje czy można zastąpić oryginalne śruby do przykręcenia foteli innymi, chciałbym dzisiaj zrobić przegląd aby zarejestrować samochód, ale czas oczekiwania na śruby to tydzień czasu. chciałbym przykręcić fotele aby zrobić przegląd, a później wymienić śruby na oryginalne.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Już auto po badaniu diagnostycznym - wpisane w dokumencie diagnosty 7 miejsc.
Edit
Edit
PolTor - proszę o kontakt - nie mogę wysłać Ci zdjęć na PWPolTor pisze:Szkoda, że wcześniej się nie zgadaliśmy, ja z kolei przerabiałem z 7 na 5os. Czy w wersji 5os jest jakiś organizer zamiast siedzeń 3-ciego rzędu ?izawer12 pisze:Witam, jestem nowym użytkownikiem forum. Właśnie się przesiadam z zafiry B na C. potrzebuje III rzędu siedzeń i sugerując się forum kupiłem wersje 5 osobową. zakupiłem też już siedzenie 3 rzędu , pasy, korytko. Brakuje mi jeszcze wykładziny pod fotel i stad moje pytanie. Czy to musi być specjalna wykładzina jakoś profilowana. Widzę, że w bagażniku na zaślepkach w miejscu foteli jest wykładzina, czy można ją wykorzystać ?
pzd
Ostatnio zmieniony 16 lis 2017, 11:06 przez izawer12, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira C 1.6D
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B16DTH
Temat przerabiany, można w sieci kupić zestaw na przekładkę. Czyli fotele, pasy i parę innych drobiazgów aby to poskładać. Tylne fotele elektroniki nie maja więc wydaje się proste. Ale podobnież były zmiany w przepisach i teraz nie wystarczy tylko rachunek z warsztatu z odpowiednim EKD, trzeba jeszcze mieć jakieś kwity od producenta wskazujące że taka wersja (7 miejscowa) była produkowana czy coś w tym rodzaju. Info ze stacji diagnostycznej.
Mam pytanie zatem do Was czy ktoś ostatnimi czasy przerabiał ten temat?
Pozdr
pf
Mam pytanie zatem do Was czy ktoś ostatnimi czasy przerabiał ten temat?
Pozdr
pf