III rząd siedzeń

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
GRYGA4
Bywalec
Imię: Grzegorz
Auto: Zafira
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A20DTH
#16 Post autor: GRYGA4 »

Moim zdaniem wersja wyposazenia nie ma nic wspolnego z 3 rzedem siedzen lub jego brakiem.

Stachu1980

#17 Post autor: Stachu1980 »

To mój pierwszy post tutaj więc po pierwsze Witam Was :)
Od 2 tygodni jestem posiadaczem 7 os Zafiry BiTurbo - mam jednak problem auto nie jest wyposażone w pasy w 3 rzędzie siedzeń. Gdzie mogę znaleźć takie pasy ? Na allegro lub olx nie ma nic w serwisie Opla pewno trochę za to zapłacę czy te pasy mają jakiś specjalny symbol ? jak mogę ich poszukać? Jestem świerzak jeśli chodzi o Opla, wiem że np. we Fiat miałem taki system Eper i tam można było wszystko wyszukać. Czy jest cos takiego dla Opla?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#18 Post autor: Bodek »

Obrazek
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Stachu1980

#19 Post autor: Stachu1980 »

Dziękuję serdecznie :) Milego wieczorku

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#20 Post autor: KIT GTO »

jak nie miałeś pasów ? ktoś dokładał siedzenia ? może to była ciężarówka ?

Stachu1980

#21 Post autor: Stachu1980 »

w Briefie miał od początku 7 siedzeń a pasy tak jakby były wykręcone dziwne handlarza sie spytałem to sam był niby zdziwiony

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#22 Post autor: KIT GTO »

podaj vin na pw jak możesz

Stachu1980

#23 Post autor: Stachu1980 »

KIT GTO pisze:podaj vin na pw jak możesz
wyslalem pw :)

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#24 Post autor: KIT GTO »

poszła odpowiedź ;)

izawer12

#25 Post autor: izawer12 »

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum. Właśnie się przesiadam z zafiry B na C. potrzebuje III rzędu siedzeń i sugerując się forum kupiłem wersje 5 osobową. zakupiłem też już siedzenie 3 rzędu , pasy, korytko. Brakuje mi jeszcze wykładziny pod fotel i stad moje pytanie. Czy to musi być specjalna wykładzina jakoś profilowana. Widzę, że w bagażniku na zaślepkach w miejscu foteli jest wykładzina, czy można ją wykorzystać ?

Awatar użytkownika
PolTor
Przeglądacz
Imię: Kris
Auto: Zafira Tourer A14NET +AT
Model: C
Oznaczenie silnika: A14NET

#26 Post autor: PolTor »

izawer12 pisze:Witam, jestem nowym użytkownikiem forum. Właśnie się przesiadam z zafiry B na C. potrzebuje III rzędu siedzeń i sugerując się forum kupiłem wersje 5 osobową. zakupiłem też już siedzenie 3 rzędu , pasy, korytko. Brakuje mi jeszcze wykładziny pod fotel i stad moje pytanie. Czy to musi być specjalna wykładzina jakoś profilowana. Widzę, że w bagażniku na zaślepkach w miejscu foteli jest wykładzina, czy można ją wykorzystać ?
Szkoda, że wcześniej się nie zgadaliśmy, ja z kolei przerabiałem z 7 na 5os. :P Czy w wersji 5os jest jakiś organizer zamiast siedzeń 3-ciego rzędu ?

pzd

izawer12

#27 Post autor: izawer12 »

czy ktoś się orientuje czy można zastąpić oryginalne śruby do przykręcenia foteli innymi, chciałbym dzisiaj zrobić przegląd aby zarejestrować samochód, ale czas oczekiwania na śruby to tydzień czasu. chciałbym przykręcić fotele aby zrobić przegląd, a później wymienić śruby na oryginalne.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
franki
Mieszkaniec
Imię: Michał
Auto: Zafira C 1.4 T Cosmo
Oznaczenie silnika: NEL14

#28 Post autor: franki »

A jak chcesz zarejestrować auto które w DR ma wpisane 5 miejsc jako auto 7 osobowe?
najpierw chyba musisz do diagnosty pojechać na przegląd?
Pozdrawiam
franki
Zafira C 1.4 Turbo 120KM Cosmo
Corsa D 1.2
Astra G 2.0 DTH Sport

izawer12

#29 Post autor: izawer12 »

Już auto po badaniu diagnostycznym - wpisane w dokumencie diagnosty 7 miejsc.
Edit
PolTor pisze:
izawer12 pisze:Witam, jestem nowym użytkownikiem forum. Właśnie się przesiadam z zafiry B na C. potrzebuje III rzędu siedzeń i sugerując się forum kupiłem wersje 5 osobową. zakupiłem też już siedzenie 3 rzędu , pasy, korytko. Brakuje mi jeszcze wykładziny pod fotel i stad moje pytanie. Czy to musi być specjalna wykładzina jakoś profilowana. Widzę, że w bagażniku na zaślepkach w miejscu foteli jest wykładzina, czy można ją wykorzystać ?
Szkoda, że wcześniej się nie zgadaliśmy, ja z kolei przerabiałem z 7 na 5os. :P Czy w wersji 5os jest jakiś organizer zamiast siedzeń 3-ciego rzędu ?

pzd
PolTor - proszę o kontakt - nie mogę wysłać Ci zdjęć na PW
Ostatnio zmieniony 16 lis 2017, 11:06 przez izawer12, łącznie zmieniany 1 raz.

Fakir
Bywalec
Imię: Piotr
Auto: Zafira C 1.6D
Oznaczenie silnika: B16DTH
#30 Post autor: Fakir »

Temat przerabiany, można w sieci kupić zestaw na przekładkę. Czyli fotele, pasy i parę innych drobiazgów aby to poskładać. Tylne fotele elektroniki nie maja więc wydaje się proste. Ale podobnież były zmiany w przepisach i teraz nie wystarczy tylko rachunek z warsztatu z odpowiednim EKD, trzeba jeszcze mieć jakieś kwity od producenta wskazujące że taka wersja (7 miejscowa) była produkowana czy coś w tym rodzaju. Info ze stacji diagnostycznej.

Mam pytanie zatem do Was czy ktoś ostatnimi czasy przerabiał ten temat?

Pozdr
pf

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”