III rząd siedzeń

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
qtom
Mieszkaniec
Imię: Tomek
Auto: Zafira
Model: ZCfl
Oznaczenie silnika: b20dth

#31 Post autor: qtom »

zapewnię chodzi o świadectwo homologacji ze auto jest przystosowane do 7 miejsc i posiada takie punkty montażowe do zwiększenia ilości foteli. cóż teraz taki syf się dzieje ze diagności chcą mieć na wszystko podkładkę w razie kontroli.ciężkie czasy idą coraz trudniej cokolwiek zrobić w aucie. a jak wyeliminują OBD to będzie cyrk, diagnostyka tylko on-line patrząc na zwykły onstar już kontroluje auto. znajomy mówił ze mieli klienta podstawionego po skończonej ścieżce mieli kontrole chociaż mógł to być zbieg okoliczności ale konkurencja tez pilnuje rynku patrząc na promocje paliwo za przegląd i inne w SKP. o tak pomarudziłem na koniec.

szuliusz
Imię: Dariusz
Model: Tourer
Oznaczenie silnika: D130km

#32 Post autor: szuliusz »

Witam serdecznie wszystkich to mój pierwszy post.
Obecnie jestem w trakcie wydzwaniania dopytywania urzędu komunikacji i stacji kontroli pojazdów jakie mam przedstawić papiery aby uzyskać rejestrację na 7 osób. I z tąd rodzi się pytanie czy ktoś ostatnio dokonywał takich zmian w swoim aucie? I czy każdą zafire można wyposażyć w trzeci rząd siedź?

Awatar użytkownika
basti_seba
Mieszkaniec
Imię: Seb
Auto: ZC 1.4T Enjoy
Model: ZC
Oznaczenie silnika: B14NEL
#33 Post autor: basti_seba »

Zadzwoń albo napisz do Andrzeja.
Pisał, że robił.
https://zafiry.gratka.pl/

ceznov
Imię: Nov
Auto: Opel Zafira
Oznaczenie silnika: Z19DTH

#34 Post autor: ceznov »

Cześć,

Czy istnieje możliwość demontażu pojemników w bagażniku 5 osobówki w Zafirze C? Zależy mi na maksymalnej pojemności bagażnika. Nie wiem jednak czy to możliwe i jak się do tego zabrać żeby nic nie uszkodzić. No i co zastanę pod spodem... czy aby na wierzchu nie będą jakieś bebechy zamiast płaskiej powierzchni.

A swoją drogą czy może w 7 osobówce demontaż ostatniego rzędu siedzeń jest prostszy i w efekcie bagażnik powiększy się jak w 5 osobówce bez pojemników?

Być może ktoś ma zdjęcia po demontażu siedzeń w 7 osobówce i demontażu pojemników w 5 osobówce? :)
Ostatnio zmieniony 10 cze 2021, 09:07 przez ceznov, łącznie zmieniany 1 raz.

qrzyh
Bywalec
Imię: Krzysztof
Oznaczenie silnika: A20DTH

#35 Post autor: qrzyh »

Wygląda tak jak na załączonym zdjęciu. Zaznaczone miejsca pozostają gołą blachą, nie ma na nich wykładziny. Nie uzyskasz płaskiej podłogi. W moim przypadku przetłoczenia pełnią funkcję stabilizacyjną bagażu i nie przeszkadzają zbytnio, a bagażnik bez foteli pogłębił się dobre 20cm.
Załączniki
2021-06-11 10_34_42-Zafira C pas tylny podłoga bagażnika - 7543409616 - oficjalne archiwum Allegro —.jpg
Zafira C A20DTH + Corsa D A14XER

mirasmaniak82
Debiutant
Imię: Mirek
Auto: Zafira C 2.0
Oznaczenie silnika: Z20DT

#36 Post autor: mirasmaniak82 »

Właśnie tez mam wersje 5-cio osobowa i zaczynam żałować bo ani duży bagażnik ani 7 miejsc :(

Andrzej2503
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Zafiry
Model: wszystkie
Oznaczenie silnika: różne
#37 Post autor: Andrzej2503 »

szuliusz pisze: 01 kwie 2021, 05:52 Witam serdecznie wszystkich to mój pierwszy post.
Obecnie jestem w trakcie wydzwaniania dopytywania urzędu komunikacji i stacji kontroli pojazdów jakie mam przedstawić papiery aby uzyskać rejestrację na 7 osób. I z tąd rodzi się pytanie czy ktoś ostatnio dokonywał takich zmian w swoim aucie? I czy każdą zafire można wyposażyć w trzeci rząd siedź?
każdą można przerobić - technicznie
ale papierowo teraz praktycznie nie do ogarnięcia- decyzję o tym że jest 7 os. wydaje tylko Transportowy Dozór Techniczny
Kiedyś robiła to OSKP i prosty temat był.
sklepik z Zafirami B i C

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”