Kod lakieru

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
niker

Kod lakieru

#1 Post autor: niker »

Cześć,prosze o pomoc.Nie mam(albo nie mogę znaleźć)wklejki w swojej zafirze.dzwoniłem do serwisu a w zasadzie 2 i kazali mi szukac w dwu róznych miejscach :lol: .W koncu po numerze win podali mi ,że mam 41C znalazłem blachy w kolorze na allegro ale sprzedawca ma kod Z41C i teraz jestem głupi czy brak tego Z to jest to samo czy w serwisie mi nie podał.Pytam na forum bo i w serwisie "specjalista" nie wiedział nic po za tym co mu w kompie pokazało ito samo sprzedający,mówi że sie nie zna taki ma i już.Może jest ktoś kto wie na 100%?Proszę o pomoc i z góry dzięki bo szkoda mi kupić blachy a potem jeszcze raz malować.u mnie w briefie jest tylko napisane braun.pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 gru 2015, 16:32 przez niker, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#2 Post autor: Sebu$ »

sprawdź tu, może pomoże ;)

http://www.kolorbox.pl/maker/8,opel
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

niker

#3 Post autor: niker »

Dzięki,ale nie ma...sorry zapomniałem dodac moja zafira tourer czyli C 2013rok,znalazłem w koncu tabliczke :mrgreen: tam stoi 41C,i tak sie zastanawiam skąd biorą sprzedawcy na allegro to Z przed 41C?mam nadzieje,że to nie jest jakiś odcień?Dzięki jeszcze raz za odzew.

Awatar użytkownika
pijacko
Świeżak
Imię: Piotr
Auto: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A20DTC
#4 Post autor: pijacko »

Może "Z" z przodu oznacza Zafira

Awatar użytkownika
lawless
Zafiromaniak
Imię: Adam
Auto: Opel Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z1.8XER

#5 Post autor: lawless »

Czy przypadkiem Z nie oznacza podwójnej warstwy lakieru :mrgreen:
Mocno mi się tak wydaje :>
Myśl samodzielnie!

niker

#6 Post autor: niker »

To"Z"nie oznacza chyba Zafira bo pisza tak też przy częściach od Astry,Ok.dzięki panowie za odpowiedzi.Ja będe się trzymał tego co mi wserwisie powiedzieli a więc 41c bez "Z" na początku(dobrze,że nie bez S na końcu jak to w tym polskim filmie było :lol: :lol: :lol:
Pijacko ale pikna ta Twoja Zafirka...prawie tak samo jak moja :D :D :D pozdrawiam

Awatar użytkownika
evolution1zafir
Mieszkaniec
Imię: EVO
Auto: Opel Zafira C Cosmo
Model: ZC
Oznaczenie silnika: A20DT
#7 Post autor: evolution1zafir »

Kupując blachy o tym samym numerze lakieru nie unikniesz spotkania z lakiernikiem. Bedzie inny odcien, inne zużycie i inaczej utrzymany lakier. Mahogany to lakier rysujacy sie od patrzenia :-) ,mam astre i zc w tym kolorze.
A jeśli chodzi o kody to prosze:
Dark Mahagony (Mahagonibraun) - Perleffekt - 41C/GOP

kody opel
Ostatnio zmieniony 31 gru 2015, 09:48 przez evolution1zafir, łącznie zmieniany 1 raz.

niker

#8 Post autor: niker »

Dziękuje Ci bardzo Adam szczęśliwego nowego roku :piwo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”