Wymiary siedzeń

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
grzep
Imię: Grzegorz
Auto: Planowana Zafira C
Model: ZC
Oznaczenie silnika: Z16CDTI

Wymiary siedzeń

#1 Post autor: grzep »

Witam wszystkich
Noszę się z zakupem Zafiry C z rocznika 2016-2017. Na razie są to tylko poszukiwania w internecie. Ponieważ mam 3-kę dzieci interesuje mnie szerokość wnętrza. Ponieważ Zafira ma 3 osobne fotele w drugim rzędzie chciałbym wiedzieć jak jest szerokość każdego z nich.
Niestety nigdzie nie mogę takich danych znaleźć, a póki co nie ma żadnej w najbliższej okolicy :)
Czy ktoś mógłby mi podać własnie wymiary foteli w drugim (i ewentualnie w 3-im) rzędzie?

Maxi
Imię: Maxi
Auto: Opel Zafira C 1.4 140 BiedaEdition
Model: ZC
Oznaczenie silnika: B14NET

#2 Post autor: Maxi »

Cze!

Szerokość z tyłu mierzona między drzwiami po siedzeniach to 137 cm. W praktyce: mam z tyłu dwa duże foteliki (nie isofixy), a w środku między nimi może wygodnie podróżować osoba dorosła. W mało którym aucie tak jest :ok: Pomaga fakt że siedziska są płaskie i foteliki nie zjeżdżają po wybrzuszeniach siedzisk do środka.

Dodano po 4 minutach 28 sekundach:
Myślę że 3 foteliki wejdą. Ewentualnie jeżeli masz foteliki jakieś bardzo szerokie, trzeba będzie kupić takie trochę węższe :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”