Zafira cosmo 2.0 Lubliniec

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#2 Post autor: Maciek »

Rozsądny opis, pytaj sprzedawcę o bezwypadkowość - może opowie prawdę. Wg mnie maska nie powinna tracić lakieru bezbarwnego płatami (jak jest na fotkach), może wcześniej była robiona.

patrykdo

#3 Post autor: patrykdo »

rozmawiałem ze sprzedającym , twierdzi że maska nie wygląda tak źle jak na zdjęciu . Mówił że na wszystkie czynności serwisowe ma papiery . Plus że to osoba prywatna , trochę może zejść z ceny - niedużo

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#4 Post autor: Bodek »

Opis rzetelny i dość szczegółowy - pooglądaj na żywo, ewentualnie wizyta w ASO i decyduj ;)
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Oznaczenie silnika: X18XE1
#5 Post autor: firek »

Widać że autko eksploatowane(srednia prędkość z 2000km-80km/h) ale i zadbane.
Myślę że przy takich predkościach przelotowych mozna troszkę autko poobijać ale czy az tak bardzo powinien ten lakier złazic-niewiem. Mi osobiście oferta wydaje się ciekawa.

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#6 Post autor: miodzik »

Ja ze swojej strony podzielę się doświadczeniem nabytym całkiem niedawno.

Sprzedawałem swojego Citroena C5. Rok 2001, do tego benzyna. Auto sprzedażowo bardzo kiepskie wg handlarzy bo tylko HDi mają wzięcie. Ja jednak nie upadając na wierze zrobiłem aukcję podobną do prezentowanej. Pełen szczegółowy opis co robiłem w aucie, jak było eksploatowane. Swoją drogą, że mały chomik jestem i lubię zbierać dokumentację auta tak i w moim przypadku wszelkie wymiany czy naprawy za mojej kadencji posiadania auta były podparte fakturami, co też umieściłem na zdjęciach. Po za dokładnym opisem, który zajął mi z dobre dwie godziny, wstawiłem oczywiście VIN. Rozkodowany. Zdjęć zrobiłem ok 40 ze wszelkimi detalami żeby nie było nie domówień, że coś przetarte czy porysowane. Cenę ustaliłem dość wysoką jak na tamte roczniki.

Koledzy handlarze wszyscy zgodnie twierdzili, że robię głupotę tak dokładnie opisując auto i że cenę wywaliłem z kosmosu, że za uczciwie, że zdecydowanie powinienem ogłoszenie poprawić.

I co? Auto stało 11 dni od ukazania się ogłoszenia. Miałem dwa telefony i trzeci od razu przyjechał nowy nabywca. Bez zbędnych pytań bo jak twierdził, wszystko co chciał wiedzieć dowiedział się z aukcji, bez sprawdzania na stacji diagnostycznej, tylko się przejechał kawałek i nawet za mocno się nie targował.

Wniosek -> mało jest takich aukcji, które są uczciwie i konkretnie prezentowane jak moja czy właśnie ta. Sądzę, że auto mu się nie będzie za długo sprzedawało. Ogłoszenie mnie osobiście zachęciło by od razu do obejrzenia a i może od razu do kupna bez udziwniania i szukania dziury w całym.

Uważam, że jeśli konkretnie szukasz w miarę dobrego sprzedawcy i doinwestowanego auta to się nie zastanawiaj za dużo. Ja szukając Zafirki dla siebie też zwlekałem za pierwszym i drugim razem szukając dziury w całym. Akurat wersje poliftowe ZA na moim terenie sprzedają się jak ciepłe bułki. Przy trzecim strzale byłem na tyle konkretny, że wystawione auto w niedzielę w poniedziałek rano już było przyblokowane przeze mnie i chwilę później od razu kupione.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#7 Post autor: Wojti »

No ładna i to nawet rzetelnie wszystko opisane aż miło popatrzeć Oby okazała się taka na zywo :piwo: .Powodzenia
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Twaaardy
Debiutant
Auto: Opel Zafira A 1.8 125KM
Oznaczenie silnika: Z18XE

#8 Post autor: Twaaardy »

Moim zdaniem oferta ciekawa. Warta uwagi.
W razie niepewności można podjechać do serwisu Opla w Tarnowskich Górach tj. 30 kilometrów z Lublińca.

fabrus

#9 Post autor: fabrus »

Instalacje gazową zakładał u porządnego gazownika - czyli nie oszczędzał. Warto zobaczyć. Cena też wydaje się być w porządku.

PS. Gazownika gorąco polecam - zakładałem też u niego gaz i jestem bardzo zadowolony ;)

patrykdo

#10 Post autor: patrykdo »

Jest juz rezerwacja , chyba ze ktos zrezygnuje

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#11 Post autor: miodzik »

patrykdo pisze:Jest juz rezerwacja , chyba ze ktos zrezygnuje
Osobiście mocno mnie to nie dziwi. Przy takich ogłoszeniach trzeba być mocno sprecyzowanym czego się szuka i od razu się decydować. Zawsze po obejrzeniu do momentu aż nie dasz $ i nie podpiszesz dokumentów możesz się wycofać przecież bez podania przyczyny.

Ze swojej strony z całego serca życzę Ci powodzenia w szukaniu. Jak coś upatrzysz to wpierw zarezerwuj a nawet dopiero po zarezerwowaniu pytaj na forum o zdanie.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

patrykdo

#12 Post autor: patrykdo »

to wiem :) tyle że nie ja finansuje ten zakup i była potrzeba wykonania kilku telefonów i nagle się zrobiła 23 :). jakby co jestem drugi w kolejce

rafaldg

#13 Post autor: rafaldg »

Chłopaki
Jadę ją zobaczyć jutro. To ja jestem pierwszym klientem. Miałem szukać Zafiry z silnikiem 1.6 ale stwierdziłem, że z powodu licznych problemów z tym silnikiem wolę dołożyć i kupić coś większego w mocy.

patrykdo

#14 Post autor: patrykdo »

no to gratulacje , spóźniłem się jakąś godzinkę zdaj relację co i jak :)
dzieciaki niepocieszone :(

[ Dodano: Sob Cze 15, 2013 14:52 ]
Autko poszlo aukcja zakonczona

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#15 Post autor: Bodek »

patrykdo pisze:no to gratulacje , spóźniłem się jakąś godzinkę zdaj relację co i jak :)
dzieciaki niepocieszone :(

[ Dodano: Sob Cze 15, 2013 14:52 ]
Autko poszlo aukcja zakonczona
OK - zamykam
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”