Opel Zafira B 1.9 CDTi 7-OS ! Serwis ASO OPEL
Moderator: Tunio999
Opel Zafira B 1.9 CDTi 7-OS ! Serwis ASO OPEL
Witam
Może ktoś się wypowie w sprawie tego auta?
Dzisiaj oglądałem i coś ciężko odpala tzn dość długo kręci i dopiero wtedy odpala za drugim razem już szybciej odpalił. Natomiast po odpaleniu i przygazowaniu dość głośno słychać turbinę. Ma książki serwisowe i udokumentowany przebieg.
http://olx.pl/oferta/opel-zafira-b-1-9- ... 70v3l.html
Może ktoś się wypowie w sprawie tego auta?
Dzisiaj oglądałem i coś ciężko odpala tzn dość długo kręci i dopiero wtedy odpala za drugim razem już szybciej odpalił. Natomiast po odpaleniu i przygazowaniu dość głośno słychać turbinę. Ma książki serwisowe i udokumentowany przebieg.
http://olx.pl/oferta/opel-zafira-b-1-9- ... 70v3l.html
Kolego za takie pieniadze to ZA 2004r w dobrym stanie sie kupuje a nie ZB 2007 z takim przebiegiem
Auto to Flexivan czyli 2 fotele i wieeeelki bagaznik przerobiony na 7 osobowke. Przebieg o ile realny to po jakims incydencie.
Takie auta kupuje sie glownie w DK jako woły robocze ktore raz woza duzo i ciezko i 4obia spore przebiegi. Ustal pierwotny nr rej auta i sprawdz na necie (jesli z DK lub NL)...to poznasz prawdziwa historie auta.
Podejrzewam ze te co widac to jakies plastikowe twory do zmylki.
Auto to Flexivan czyli 2 fotele i wieeeelki bagaznik przerobiony na 7 osobowke. Przebieg o ile realny to po jakims incydencie.
Takie auta kupuje sie glownie w DK jako woły robocze ktore raz woza duzo i ciezko i 4obia spore przebiegi. Ustal pierwotny nr rej auta i sprawdz na necie (jesli z DK lub NL)...to poznasz prawdziwa historie auta.
Podejrzewam ze te co widac to jakies plastikowe twory do zmylki.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Po Vinie można co nieco sprawdzić jeżeli auto jest z Danii..
Poproś o Vin, może dowiemy się czegoś więcej.
Szymon jednak dość dobrze opisał auto jak na pierwszy rzut oka.
Do tego sprawdź papiery czy na pewno tak jak pisze sprzedawca to 2007/2008 bo mi się wydaje, że raczej rok prod 2006 a jak już to rejestrowany w 2007. Z Vinu też dowiesz się kiedy dokładnie auto zjechało z taśmy, z jakim wyposażeniem i na jaki rynek było kierowane.
Poproś o Vin, może dowiemy się czegoś więcej.
Szymon jednak dość dobrze opisał auto jak na pierwszy rzut oka.
Do tego sprawdź papiery czy na pewno tak jak pisze sprzedawca to 2007/2008 bo mi się wydaje, że raczej rok prod 2006 a jak już to rejestrowany w 2007. Z Vinu też dowiesz się kiedy dokładnie auto zjechało z taśmy, z jakim wyposażeniem i na jaki rynek było kierowane.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Czy to coś nad dźwignią ręcznego na trzecim zdjęciu to podłokietnik? Opis niejednoznaczny- najpierw 120, później 150 KM. Wymieniony grill. W tylnych drzwiach nie ma nawet korbek od podnoszenia szyb. Bardzo możliwe, że brakuje tam większej ilości podstawowego wyposażenia wersji osobowej. Flexivan miał chyba przesadnie mocno przyciemniane tylne szyby.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Archiwumbrachol pisze:ten ma oklejone szyby dość ciemną folią
OK dziękuję Koledzy za uwagi odpuszczam ten samochód z mojej strony temat do zamknięcia
pozdrawiam
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.