OPEL ZAFIRA B przebieg 42 000 1.9 120KM

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
wirus10
Debiutant
Imię: Rafał
Auto: Opel Zafira B 1.8 Sport
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
OPEL ZAFIRA B przebieg 42 000 1.9 120KM

#1 Post autor: wirus10 »

Może ta Zafira??? W prawdzie diesel, ale mały przebieg. Byłem ją obejrzeć, cała porysowana, jakby dzieci się nią bawiły, urwana tylna wycieraczka , zbita tylna lampa, kilka uderzeń drzwiami , zdarte az do podkładu, wgniotka na tylnych dzrwiach, wciśnięty próg, aż rude się pojawiło, wszystkie felgi porysowane od krawężników (kobieta jeździłą :P) Do tego zarejestrowane jako ciężarowy, nie ma 3 rzedu siedzeń i pasów. Ze względu na lakier gostek opuścił 1000zł, czyli jest za 29000. Warto czy nie bardzo??? Koszt tych siedzeń i pasów z przerejestrowaniem na osobowy to około 1000zł
http://olx.pl/oferta/opel-zafira-b-prze ... 7LYkJ.html
Załączniki
196642319_1_1000x700_opel-zafira-b-przebieg-42-000-inowroclaw.jpg

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy

#2 Post autor: janekW67 »

Kto sprzedaje diesela z takim przebiegiem i do tego pilnie? :lol: Auto,zarejestrowane jako ciężarowy,to chyba nie po to,zeby stało pod domemi od czasu do czasu woziło dzieci do szkoły.
Oczywiście!

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#3 Post autor: miodzik »

Posiadanie auta jako ciężarowego mając firmę nawet tak mala jak moja było do niedawna bardzo opłacalne, zwłaszcza jeśli ktoś był Vatowcem. Przy zakupie takiego auta z salonu można było w pełni odliczyć VAT a to nie mala kwota, do tego brane faktury na paliwo wrzucane w koszta tez można było odliczać od vatu. Dla mnie gdybym miał ówcześnie taka możliwość nawet bym się nie zastanawiał tylko brał właśnie taki egzemplarz z przyczyn czysto ekonomicznych. Tak robiło wielu moich znajomych.

Jednak ekonomia zakupu to jedno. Kupując nowe auto z salonu dla siebie nawet jak takie które miało by wozić dzieci do szkoły nie sprzedawałbym go z pewnością po tak krótkim upływie czasu. Bankowo zrobiłbym lakier etc i dalej jeździł bo początkowy wydatek na zakup byłby znacznie wyższy i do dzisiaj takie auto w zasadzie nie zamortyzowałoby się do końca.

Dziwna mnie deklarowane przebiegi takimi autami na poziomie mniejszym jak 10 tys rocznie. Ja jeżdżąc TYLKO po Świdwinie z dzieciakami do przedszkola czy na zakupy robię tyle zwykłą Polowką. Rocznie do tego koja Zafira jeżdżąc w zasadzie wokół komina robi ok 20 tys. A wcale nie uważam się za kogoś kto jeździ dużo i z pasja omija dziury w polskich drogach.

Jeżeli auto jest pewne i dobre jedynie doszukiwałbym się ekonomicznego powodu sprzedaży auta u obecnego właściciela. Długi, ciąganie przez komorników i nie wypłacalność. Jednak nawet w takim przypadku takie auto ląduje najczęściej u znajomych czy rodziny. W tym przypadku jeśli poważnie jesteś zainteresowany takim autem po pierwsze wizyta w ASO z udokumentowaniem historii. Właściciel powinien mieć pełną dokumentację od A do Z z prowadzeniem książki serwisowej. W końcu jakiś czas auto zawsze jest na gwarancji i żeby ją utrzymać należy wykonywać przeglądy czasowe w ASO.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

wirus10
Debiutant
#4 Post autor: wirus10 »

Chciałem go postawić na ASO, już terminy umawiałem, to okazało się, ze nie ma ostatniego rzędu siedzeń i pasów... Kolejny 1000zł trzeba doliczyć, żeby na osobowe zarejestrować i zrezygnowałem. Facet zjechał do 28800, ale zniechęcił mnie ogrom rzeczy jakie trzeba by zrobić, czyli przeróbka na osobowe i poprawki lakiernicze prawie na każdym elemencie, łacznie z felgami... zbita lampa tylna i wycieraczka urwana. Tą Zafirą chyba faktycznie jeździła żona przedszkolanka, bo jak się nim umawiałem, to babka jechała autobusem do pracy :P Może ta ostateczna cena nie jest aż taka wysoka i warto by sprawdzić w ASO ???

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#5 Post autor: miodzik »

Jeżeli właściciel ma komplet papierów, jest logicznie w stanie wytłumaczyć stan auta to musisz sobie zadać pytanie jak bardzo i często będziesz korzystał z trzeciego rzędu siedzeń i oczywiście jedz do Aso.

Auto może być warte uwagi, ale pod lupę musisz je wsiąść. Zbita lampa to podstawa do zatrzymania dowodu rejestracyjnego w czasie rutynowej kontroli wiec dziwi mnie ze nie jest wymieniona.

Wycieraczkę mógł ukręcić zazdrosny syn sąsiada...
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

wirus10
Debiutant
#6 Post autor: wirus10 »

Właśnie to mnie zniechęca, że facet nie mówi od razu jak jest tylko przy każdej rozmowie dodaje nowy niekorzystny element :P Papierów nie sprawdzałem, bo chciałem wszystko mieć przygotowane jak na ASO mieliśmy jechać. Wiem, że kilka osób przyjeżdzało z daleka, a jednak nikt go nie kupił...

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#7 Post autor: Wojti »

Odpuść sobie :lol: Poszukaj coś bardzie konkretnego mniej zajechanego Może nasz kolega Andrzej coś pomoże napisz do niego :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

wirus10
Debiutant
#8 Post autor: wirus10 »

Jestem w kontakcie z p. Andrzejem, tylko na razie nie ma poliftowej benzyny, ma tylko diesla 2009r 1.9 120KM, a ja nie wiem czy pchać się w diesle... Dużo kilometrów raczej nie będę robić tym autem, czasem jakiś wypad do Włoch się przydarzy.

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#9 Post autor: Wojti »

Penie to słyszałeś wiele razy ale .....poczekaj daj sobie czas a na pewno znajdziesz super autko np.u Andrzeja :piwo: pośpiech jest zawsze złym doradcą :lol:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Andrzej2503
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Zafiry
Model: wszystkie
Oznaczenie silnika: różne
#10 Post autor: Andrzej2503 »

Jestem w kontakcie z p. Andrzejem, tylko na razie nie ma poliftowej benzyny
już mam poliftową - zapraszam na stronę ;)
sklepik z Zafirami B i C

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008

#11 Post autor: Tunio999 »

Ogłoszenie nieaktualne - archiwum
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”