Opel Zafira 1.8 140 KM Kolorowa navi! Fajna wersja!

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
mariuszkom

Opel Zafira 1.8 140 KM Kolorowa navi! Fajna wersja!

#1 Post autor: mariuszkom »

Witam,

w związku z brakiem interesujących ofert w Polsce północnej pszyszło mi rozszerzyć promień poszukiwań.

Proszę o spostrzeżenia dotyczące takiego oto egzemplarza:

http://olx.pl/oferta/opel-zafira-1-8-14 ... 38a9ad8ec8

Czy Ktoś z Forumowiczów jest z okolic Oleśnicy i mógłby pomóc w weryfikacji oferty ?
Załączniki
zlota olesnica.jpg

Awatar użytkownika
paweldm
Zafiromaniak
Imię: Paweł
Auto: Peugeot 308SW
Model: P308
Oznaczenie silnika: A20DTH

#2 Post autor: paweldm »

Zafira ma jeden duży mankament. Schowków jak na lekarstwo. Nie wiem czy to uwzględniłeś decydując się na zafirę.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#3 Post autor: miodzik »

Trochę niski przebieg jak na wiek, wyposażenie (dość bogate) i pochodzenie (eksploatacja jak sądzę, często autostradowa).

Skoro jeden właściciel - powinieneś mieć książkę serwisową, pełną papierologię eksploatacyjną i komplet kluczyków.

Najważniejsze aby auto miało jedną, całą i nie składaną bryłę. Silnik sam wiesz, że jest :ok: o ile ktoś go nie zakatował.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

mariuszkom

#4 Post autor: mariuszkom »

Zafira to wybór z rozsądku. Zaczynałem poszukiwania od Tourana ale w benzynie jedyny słuszny silnik VW to 1,6 MPI 102 KM - mało jak na 1,5 tony, oraz dodatkowe 5-10tys PLN więcej przy zakupie za znaczek VW.

Odnośnie wypadkowości auta to wzrokowo i przy pomocy miernika można wstępnie wykluczyć składaka. Gorzej z silnikiem, nie zawsze na słuch i wzrok da się coś ustalić, szczególnie jak jest umyty silnik..

adamczor

#5 Post autor: adamczor »

Jeżeli ogłoszenie będzie aktualne, to może jeszcze w tym tygodniu wybiorę się obejrzeć to auto i tą drugą - czarną sztukę z Oleśnicy, która też jest w poradach na forum :)
Jak będę pewny na 100%, że jadę to dam znać na forum i wtedy jeżeli ktoś będzie chciał jakieś konkretne info na temat danego egzemplarza to będę do dyspozycji.

Sprzedana, przed chwilą dzwoniłem.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2016, 17:36 przez adamczor, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Rafoooo
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#6 Post autor: Rafoooo »

Takie Zafki idą jak świeże bułeczki :lol:
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to przyjemnie
wspominać. :P

mariuszkom

#7 Post autor: mariuszkom »

I poszła jak świeża bułeczka. Proszę o przeniesienie wątku do archiwum. Ogłoszenie nieaktualne.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#8 Post autor: Bodek »

mariuszkom pisze:I poszła jak świeża bułeczka. Proszę o przeniesienie wątku do archiwum. Ogłoszenie nieaktualne.
OK
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”