Opel Zafira B 1.9 150KM Klimatyzacja Elektryka
Moderator: Tunio999
- Cray123
- Zafiromaniak
- Imię: Maciej
- Auto: ZA OPC
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Opel Zafira B 1.9 150KM Klimatyzacja Elektryka
Pisze z telefonu, wiec nie bede w stanie dodac zdjecia (wroce z pracy to poprawie), ale mam prosbe do wszystkich od ZB ale nie tylko :-)
Znajomy chce kupic Zafire, znalazl cos takiego. Co mozecie o tym powiedziec, co ją najbardziej boli i na co zwrocic uwage
https://www.olx.pl/oferta/opel-zafira-b ... 525e00a44a
Dziekuje za pomoc
Znajomy chce kupic Zafire, znalazl cos takiego. Co mozecie o tym powiedziec, co ją najbardziej boli i na co zwrocic uwage
https://www.olx.pl/oferta/opel-zafira-b ... 525e00a44a
Dziekuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 25 lis 2016, 20:29 przez Cray123, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Auto: Skoda Superb Kombi
- Model: TDI
- Oznaczenie silnika: CFGB
O ile mi wiadomo to 1.9 150 km nie było wersji bez filtra dpf. Za tą cenę to ja bym na cuda nie liczył bo swojej bym nie oddał za mniej niż 18 tys. i wiem, że bym tyle lub niedużo niej dostał. Potencjalne rzeczy do sprawdzenia : koło dwu masowe (wymiana ze sprzęgłem 2,5-3 tys. na dobrych częściach), egr, klapy, turbina no i czy ten dpf jest prawidłowo wycięty i wyprogramowany. No i czy skrzynia nie wykazuje objawów zużycia. Tradycyjnie dobrze posprawdzać klimę. Tarcze/klocki z przodu w jakim stanie bo są drogie. O ile się da to układ wtryskowy. Za tą kasę jak niebite i wizualnie nie styrane to warto nawet jak coś wyjdzie co jest do ogarnięcia. Przebieg bardzo mały ale czy autentyczny bo ja mam już 250 tys. ale cały przebieg udokumentowany i wolę taki niż 150 tys. bez książki.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Poproś o VIN, sprawdzimy ten DPF :>
niska ta cena...
niska ta cena...
Ostatnio zmieniony 25 lis 2016, 11:39 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
W 2005 były jeszcze warianty bez DPFa. Flexivan to zdaje się wariant dostawczy posiadający jedynie przednie fotele. Cała reszta musiała być dokładana, co tłumaczyłoby np brak gum przy bolcach mocujących fotele w trzecim rzędzie. I tu pojawia się pytanie: jak to możliwe, ze diesel z 2005 roku dedykowany do prac transportowych ma na liczniku 150 tysięcy?
Wgniecenie w lewym tylnym nadkolu i przyciemnione jedynie szyby bagażnika, więc albo ktoś trafił w bok, albo przy przekładce ktoś poszedł na łatwiznę i przełożył całe drzwi.
Wgniecenie w lewym tylnym nadkolu i przyciemnione jedynie szyby bagażnika, więc albo ktoś trafił w bok, albo przy przekładce ktoś poszedł na łatwiznę i przełożył całe drzwi.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- czarekcw
- Zafiromaniak
- Imię: Cezary
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
- Model: ZB
Ale na tylnych drzwiach z jednej strony jest ciemna trójkątna szybka a z drugiej nie ma Dokładki zderzaka brak, maska pognieciona, lampy zmatowiałe (jak na ten przebieg hmm) tylny lewy błotnik to tak jak Flora zauważył + drzwi.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2016, 12:02 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
mam auto AH z tego rocznika i ma prawie 300 tyś na blacie.a używane tylko do dojazdów do pracyFlora pisze:liczniku 150 tysięcy?
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
Podobnie jak w "normalnym" wariancie, przyciemnione są szyby bagażnika oraz tylne drzwi, ale jest to bardzo ciemne szkło. Wersja dwuosobowa nie ma z tyłu opuszczanych szyb.rafant4011 pisze:Flexy chyba miały wszystkie szyby ciemne z tyłu...
O to właśnie chodzi - tu samochód, który ma na celu transport nabija 15 tysięcy rocznieryba1 pisze:mam auto AH z tego rocznika i ma prawie 300 tyś na blacie
Też to zauważyłem, ale prawdopodobnie jest to złudzenie wynikające z kąta odbicia i ciemnych elementów wewnątrz.czarekcw pisze:Ale na tylnych drzwiach z jednej strony jest ciemna trójkątna szybka a z drugiej nie ma
Podłokietnik i mieszek styrane nieziemsko.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Nie wiem czy czasem to nie jest ta zafira co stała w KRK uszkodzona bokiem i nawet ktoś tu kiedyś pisał że prawy tył była inna felga i w ogłoszeniu coś cena okolo 12 tyś i dużymi napisami napisane PARROT chodziło o zestaw głośnomówiący.
Maciej przelec archiwum ogłoszeń ZB.
Maciej przelec archiwum ogłoszeń ZB.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam