Opel Zafira SalonPL 1wł 100%Bezwpdk odEmerytaASO - N.Miasto

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
luk006

Opel Zafira SalonPL 1wł 100%Bezwpdk odEmerytaASO - N.Miasto

#1 Post autor: luk006 »

Cześć Wam.

Chciałbym zmienić auto na coś 7-mio osobowego i podobnie jak w 2013r. gdy szukałem obecnego auta, biorę pod uwagę Zafirę.

Przeszukując internet znalazłem coś takiego:
Obrazek
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... yLCkP.html

Widział ktoś może na żywo ten samochód? Jest to najdroższy samochód z tego rocznika na allegro ale wygląda w ogłoszeniu bardzo przyzwoicie. Przebieg sprawdzałem w rejestrze cepik i zgadza się. Rozkodowałem sobie również Vin i też raczej wszystko się zgadza.

Co mnie niepokoi:
- handlarz jest po prostu wku*wiający - robi łachę, że wogóle rozmawia o aucie - jak zadzwoniłem po 18 to ironicznie zapytał, czy myślę, że siedzi o tej porze w biurze???
- komis ma fatalne opinie w necie;
- handlarz twierdzi, że samochód miał jednego właściciela, natomiast wg. cepiku wychodzi dwóch właścicieli. Wówczas handlarz stwierdził, że pierwszy właściciel to firma leasingowa.

Będę wdzięczny za każdą informację i sugestię odnośnie tego samochodu. Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
Mat86radom
Zafiromaniak
Imię: Mateusz
Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
Model: MZRCD
Oznaczenie silnika: CITD

#2 Post autor: Mat86radom »

Dobrze wyczytałeś opinie odnośnie komisu :>, o właścicielu też można by powieść napisać :haha:
Ze swojej strony odradzam wizytę i zakupy tam.

Awatar użytkownika
fredas
Zafiromaniak
Imię: Ryszard
Auto: Opel Zafira B
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#3 Post autor: fredas »

Olej to i tyle udaj się do forumowego dealer zafirek do Gorzowa ;)
Obrazek
Obrazek

luk006

#4 Post autor: luk006 »

Mat86radom pisze:Dobrze wyczytałeś opinie odnośnie komisu :>, o właścicielu też można by powieść napisać :haha:
A coś więcej można?

Crazy
Zafiromaniak
Imię: Dawid
Auto: Insignia
Model: A
Oznaczenie silnika: A16LET
#5 Post autor: Crazy »

Taaaa 7 lat i diesel tylko 49 tyś zrobił yhyyym.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam

Awatar użytkownika
Mat86radom
Zafiromaniak

#6 Post autor: Mat86radom »

luk006 pisze:
Mat86radom pisze:Dobrze wyczytałeś opinie odnośnie komisu :>, o właścicielu też można by powieść napisać :haha:
A coś więcej można?
Byłem tam trzy razy jak znajomi szukali aut, poza tym że większość ma skręcone liczniki, Wypicowana jak psu j.... to właściciel to zwykły cham i prostak.

luk006

#7 Post autor: luk006 »

Takie właśnie wrażenie odniosłem. Może to dlatego, że na zdjęciach same bmw stoją, a ja pytam o jakiegoś opla, który kosztuje tyle co komplet nowych felg z oponami do bmw ;-).

Z drugiej strony obdzwoniłem już sporo ogłoszeń i nie jest to wyjątek, że wydawało mi się, iż przeszkadzałem Panu Handlarzowi. W ogóle jak śmiałem się dopytywać o jakieś rzeczy skoro w ogłoszeniu wszystko jest napisane. Najlepiej przyjechać, nie marudzić, kupić, zapłacić i sp***rzać...
Ostatnio zmieniony 14 lut 2017, 22:01 przez luk006, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fredas
Zafiromaniak
Imię: Ryszard
Auto: Opel Zafira B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#8 Post autor: fredas »

Ja uważam że temat do zamknięcia i tyle :>
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mat86radom
Zafiromaniak

#9 Post autor: Mat86radom »

luk006 pisze:Takie właśnie wrażenie odniosłem. Może to dlatego, że na zdjęciach same bmw stoją, a ja pytam o jakiegoś opla, który kosztuje tyle co komplet nowych felg z oponami do bmw ;-).

Z drugiej strony obdzwoniłem już sporo ogłoszeń i nie jest to wyjątek, że wydawało mi się, iż przeszkadzałem Panu Handlarzowi. W ogóle jak śmiałem się dopytywać o jakieś rzeczy skoro w ogłoszeniu wszystko jest napisane. Najlepiej przyjechać, nie marudzić, kupić, zapłacić i sp***rzać...
Uwierz mi że u tego pana nawet jak oglądaliśmy auto za 130tysi zachowywał się jak burak po tym jak wytykaliśmy mu każdy mankament jego perełki.
P.s. Spróbuj u forumowego dilera opli p. Andrzeja

luk006

#10 Post autor: luk006 »

Próbuję wysłać do P.Andrzeja wiadomość ale chyba mam zablokowane coś. Jutro będę dzwonił.
Dobra, tak więc skutecznie wyleczyłem się z podróży do Nowego Miast nad Pilicą. Dzięki za oszczędzenie dnia i 800 km w dwie strony. Dzięki wielkie za pomoc! Temat chyba do zamknięcia?
Ostatnio zmieniony 14 lut 2017, 22:21 przez luk006, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
shadow
Mieszkaniec
Imię: Adam
Auto: Zafira 1.8 Cosmo
Model: B
Oznaczenie silnika: Z18XER
#11 Post autor: shadow »

Ja mam propozycję dla Ciebie jak i innych zainteresowanych kupnem samochodu (nie tylko Zosią).
Znajdź gdzieś blisko siebie kilka sztuk i podjedź tylko obejrzeć. Szybko zauważysz różnice. A przede wszystkim wspólne cechy każdego autka,
w ZB np
-rdza przy listwie (gumie/uszczelce) progowej- jak występuje to dla mnie plus bo jest cień szansy, że nie byłą spawana z dwóch
-problemy z przyciskami na kierownicy- np nie działa regulacja głośności radia- gość w komisie zapewniał, że wystarczy dać o elektryka, który przeczyści styki w rolkach i będzie ok :lol: - gdybym nie poczytał o problemach z CIM to pewnie i bym się nabrał
-cieknący olej (w 1,8) każdy handlarz zrzuca winę na uszczelkę dekla (oj Panie 60,00 uszczelka, wymiana 50,00 opuszczę te 110,00 i Pan bierz)- ok ona też cieknie ale nie na tyle żeby zalewać cały dół silnika, najczęściej jest winna uszczelka chłodnicy oleju gdzie koszta są większe

Już nie mówię o spawach i łączeniach elementów, które też trzeba dokładnie obejrzeć.
Miałem okazję oglądać trzy Zafirki obok siebie. Wiedziałem, że jedna jest po dzwonie bo nawet czujnik lakieru świrował i ta jedyna miała zupełnie inne spawy.
Ja szukałem ponad pół roku. W końcu kupiłem, ale nie bez wad. Lekko puknięta z przodu. Ale na tyle mało, że zostały oryginalne części. Podmalowany zderzak (z widocznym wgnieceniem), podklejona atrapa. Ale wolałem taką niż całą zaszpachlowaną.

Powodzenia i nie poddawaj się. :piwo:

k0zik

#12 Post autor: k0zik »

Po takim poście jak kolegi wyżej to w zasadzie człowiek ma ochotę zrezygnować z zakupu ZB... Szukam od dwóch tygodni auta i np. cieszy fakt że każda ZB ma regulację głośności w kierownicy... szkoda tylko, że spora jest szansa, że nie będzie działać...

Tak czy inaczej dziękuje za post kolegi i dopisuje kolejne tematy do sprawdzenia przy oglądaniu ZB.

Awatar użytkownika
maju
Świeżak
Imię: maju
Auto: Zafira 1.7CDTI
Oznaczenie silnika: A17DTR
#13 Post autor: maju »

Crazy pisze:Taaaa 7 lat i diesel tylko 49 tyś zrobił yhyyym.
Mam w rodzinie samochód który ma 16 lat i 75tyś przebiegu. Diesel.
Niemożliwe? A może jednak...

Po co generalizować?

Aby było jasne nie wypowiadam się o Zafirze z ogłoszenia.
Nie znam pojazdu, sprzedającego itd.

Crazy
Zafiromaniak
Imię: Dawid
Auto: Insignia
Model: A
Oznaczenie silnika: A16LET
#14 Post autor: Crazy »

Jest z Polskiego Salonu więc bardzo łatwo będzie można ten przebieg sprawdzić.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#15 Post autor: Tunio999 »

Ogłoszenie nieaktualne - archiwum.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”