Opel Zafira 1.6 CNG~~SERWISY

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#16 Post autor: miodzik »

Ja odnoście samego raportu. Jestem pod wrażeniem, że coś takiego gdzieś w sieci istnieje. Czysty, konkretny, szczegółowy - bardzo dobry i solidny. Nic dodać nic ująć. Też bym jak zwykle zwrócił uwagę na przebieg, co jest w raporcie wymienione. Sprawy eksploatacyjne do wymiany to norma przy kupowaniu używanego samochodu. I bardzo dobre podsumowanie - auto godne polecenia.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#17 Post autor: Maciek »

Raport nawet ok, ale co za ekspert wyskakuje z takim stwierdzeniem:
Samochód posiada opony zimowe. Na tylnych można przejechać 2-3 sezony. Przednie należy kontrolować po pierwszym sezonie zimowym.

Sorry, ale skąd on wie ile i gdzie kto jeździ? Są pomierzone opony - OK, ale niech nie piszą głupot, że sezon, dwa czy trzy.

Jeden zrobi w 3 miesiące 40 tysięcy km i opony zmieni w połowie zimy.. a inny będzie jeszcze 5 sezonów jeździł bo zimą robi 2 tysiące km...

A szyby mogą być różnych producentów.

Zygus

#18 Post autor: Zygus »

Jednak odpuszczam to konkretne auto. Ta ksiazka serwisowa jest bardzo podejrzana, za duzo niescislosci z tym przebiegiem. Szukam innej zafiry :D

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#19 Post autor: Bodek »

Zygus pisze:Jednak odpuszczam to konkretne auto. Ta ksiazka serwisowa jest bardzo podejrzana, za duzo niescislosci z tym przebiegiem. Szukam innej zafiry :D
OK - Archiwum
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”