Opel Zafira 1.6 105KM ks.serwis+navi+7osób+NIEMCY
Moderator: Tunio999
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Opel Zafira 1.6 105KM ks.serwis+navi+7osób+NIEMCY
Na prośbę Natalsia
Także z Gniezna interesuje mnie jeszcze ten model,
http://allegro.pl/opel-zafira-1-6-105km ... 75664.html
Z góry dziękuję za wszelkie uwagi oraz sugestie.
Także z Gniezna interesuje mnie jeszcze ten model,
http://allegro.pl/opel-zafira-1-6-105km ... 75664.html
Z góry dziękuję za wszelkie uwagi oraz sugestie.
- Albert Einstein
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
lub też zwyczajnie poproś go aby spróbował chociaż przyciągnąć Ci to co Ciebie interesuje.gck01 pisze:sprawdź ofertę u p. Andrzeja
Zna się przecież na temacie. I wiadomo, że pomoże w miarę możliwości
- czekker
- Przeglądacz
- Imię: Grzechu
- Auto: Subaru Outback 3.0R (H6)
- Model: OBK
- Oznaczenie silnika: EZ30D-2gen
bez przesady, nie każdy potrzebuje 240 koniWojti pisze:hm to raczej przyrząd do poruszania się gęsiego zero dynamiki .Poszukaj już lepiej 1,8 benz
czasem jeżdżę Astrą H z Z16XER, a wcześniej miałem ZA z X16XEL i do normalnej jazdy wystarcza - prawdę mówiąc nie zauważyłem jakiejś kolosalnej różnicy pomiędzy tymi 125KM w 1.8, które mam teraz..
inna sprawa, że w ZA taki 1.6 w mieście palił w zasadzie tyle co 1.8
przy okazji.. ciekawe, że na benzynowe 1.6 w Zafirach zawsze się narzeka (dla przypomnienia: 101 koni w ZA i 105/115 w ZB), a taki 82-konny diesel w ZA (X20DTL) to niby jest król dynamiki?
-
- Zafiromaniak
- Imię: KAROLINA
- Auto: Opel Zafira 1.6B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XEP
Dajcie już spokój z tą mocą 1.6 fakt faktem nie jest to porsche, ale tez nie jest najgorzej, na taką jazdę jak kręcenie się po mieście w zupełności 1.6 wystarcza. Przy włączeniu klimatyzacji nie ma rewelacji bo dochodzi do tego też przecież duża "buda", ale jak juz się ją trochę przegoni na klimie to też nie jest źle.
W dłuższą trasę jadąc 120-140km/h wystarczy żeby bezpiecznie dojechać do celu. Mam ZB 1.6 i jestem zadowolona.
W dłuższą trasę jadąc 120-140km/h wystarczy żeby bezpiecznie dojechać do celu. Mam ZB 1.6 i jestem zadowolona.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jeszcze napisz czy nie ma problemu z przyśpieszeniem przy wyprzedzaniuŻabcia pisze:Dajcie już spokój z tą mocą 1.6 fakt faktem nie jest to porsche, ale tez nie jest najgorzej, na taką jazdę jak kręcenie się po mieście w zupełności 1.6 wystarcza. Przy włączeniu klimatyzacji nie ma rewelacji bo dochodzi do tego też przecież duża "buda", ale jak juz się ją trochę przegoni na klimie to też nie jest źle.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Zafiromaniak
- Imię: KAROLINA
- Auto: Opel Zafira 1.6B
- Oznaczenie silnika: Z18XEP
wiesz co Bodek no na wariata nie ma co wyprzedzać.. tutaj i zgodziłabym się z tobą i nie.. mam mieszane uczucia.. bo ja np. z wyprzadzaniem auta z silnikiem 2.2 się nie palę ale ogólnie jak dla mnie - wyprzedzam bez problemu jadąć juz 70km/h a w mieście po co mam kogoś wyprzedzać?
[ Dodano: Wto Sie 20, 2013 20:31 ]
dodam że na takie auto powinny zdecydować się osoby które nie robią wielu km. i kręcą się częściej po mieście jak w dłuższe trasy
[ Dodano: Wto Sie 20, 2013 20:31 ]
dodam że na takie auto powinny zdecydować się osoby które nie robią wielu km. i kręcą się częściej po mieście jak w dłuższe trasy