Opel Zafira B OPC 241KM + LPG + NAVI +SKÓRA+KLIMA

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
plasma555

Opel Zafira B OPC 241KM + LPG + NAVI +SKÓRA+KLIMA

#1 Post autor: plasma555 »

Witam,
interesuje mnie niżej wymieniona Zafira OPC z LPG.

http://allegro.pl/opel-zafira-b-opc-241 ... 01100.html

I teraz kilka pytań:
- zna ktoś może to auto?
- jak sprawuje się LPG w tym silniku?

Często jestem w Krakowie jednak może ktoś mnie uprzedzi z informacjami ;)

Dziękuję za pomoc!

Obrazek

Pozdrawiam,
Jasiek
Ostatnio zmieniony 31 sie 2014, 22:18 przez plasma555, łącznie zmieniany 1 raz.

pawel.s10

#2 Post autor: pawel.s10 »

siemka. ladne autko. ja bym sprawdzil kiedy byl zalozony gaz i papiery przy jakim przebiegu. kto zaklada gaz(nadal na gwarancji) i sprzedaje samochod. moze wlasnie dlatego ze cos sie dzialo zlego

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Imię: Patryk
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#3 Post autor: cns80 »

Najprawdopodobniej gaz został założony żeby łatwiej sprzedać to auto. Prawdopodobnie najtańsza opcja założona byle jak. To częsty numer :)
Obrazek

plasma555

#4 Post autor: plasma555 »

Ale STAG4 nie jest wcale tani. Chyba ze parowanie itp są słabe.

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#5 Post autor: miodzik »

Jasiek przejedź się do ASO na trzepanie. Dokładne.

Jeśli tak jak sprzedawca pisze sprowadził auto w zeszłym roku dla siebie a nie na handel, co coś jest powodem tak szybkiej sprzedaży.

Nie stać go na kredyt za auto? Znudziło się rodzinne auto i woli BMW? Czy może ma jakiś feler ukryty, z którym właściciel sobie nie radzi lub, wie, że jest dość kosztowny..

Nie koniecznie auto musi być bite ale może mieć coś, czego sam nie wychwycisz a my ze zdjęć tym bardziej. Wydaj w ASO 280 zł za pełną diagnostykę. To zaledwie 1% kwoty, którą zamierzasz wydać na auto.

Jeżeli właściciel nie będzie chciał jechać do ASO na diagnostykę - omiń samochód. Nie wierzę, żeby przy sprzedaży 100% pewnego i sprawnego samochodu o wartości blisko 30 tys zł właściciel nie zgadzał się na wizytę w ASO.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

plasma555

#6 Post autor: plasma555 »

Tak też zrobię! Marimex w Krakowie powinien sobie poradzić z Nim;) podskocze i Obadam sprawę!
Rzuciłem hasło na forum bo a nóż widelec...;)

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak

#7 Post autor: cns80 »

miodzik pisze:Jasiek przejedź się do ASO na trzepanie. Dokładne.
W przypadku OPC to zamiast ASO polecałbym umówienie się do jakiegoś pobliskiego warsztatu, który potrafi zmierzyć ciśnienie sprężania. Jeśli faktycznie jest z nim coś nie tak to obstawiam że bierze olej lub ma wywalone pierścienie bądź głowicę. Tu bym szukał problemów. Gówniana instalacja LPG przy silniku turbo potrafi poczynić niezłe szkody w krótkim czasie.

bolid

#8 Post autor: bolid »

pierwszy raz widzę OPC z korbkami z tyłu :shock:

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#9 Post autor: Wojti »

Hm nie dam głowy ale chyba w zeszłym roku w marcu albo w kwietniu było takie autko sprowadzone na sprzedaż .Rozmawiałem z gościem mówił ze zrobił to co jest napisane ze albo sprzedaje albo założył gaz i chyba założył i......coś lipa ciekawe jak z turbiną bo podobno max14 -150 tyś i regeneracja .Tak po za tym cena jest dość wysoka Siedzenia wytarte jak diabli jak na ten przebieg..... :lol: Ja jak bym sprzedawał to nawet o takiej bym nie pomyślał he he :lol: :lol: Inna sprawa że jak można sprzedać taką perełkę :shock: do serwisu najpierw sprawdź historię w Niemczech a potem poproś o książkę serwisową i zobacz czy wszystko się zgadza.Koszty części i napraw są naprawdę nie małe .Większość rzeczy na zamówienie i brak zamienników.Jesli szukasz taniego w eksploatacji autka to nie ta wersja a gaz raczej bym odradzał przy tak wysilonym w ps silniku podstawa to dobre paliwo a nie gazik :lol: :lol: :lol: Jak coś pisz na pw chętnie pomogę pozdr
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak

#10 Post autor: cns80 »

Wojti pisze:a gaz raczej bym odradzał przy tak wysilonym w ps silniku podstawa to dobre paliwo a nie gazik :lol: :lol: :lol:
Gaz można. Tylko nie za 2,5 a za 4,5 tys. W Warszawie jest gość co opędza wszystkie subaraki nawet turbo. Impreza WRX STI też już długo jeździ zagazowana. Tylko to trzeba umieć i poświęcić trochę czasu na strojenie.
Obrazek

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#11 Post autor: KIT GTO »

i znów głupie dywagacje do cze4go można i należy zakładać gaz a do czego nie i te kwoty :kawa:
jesli silnik jest tak wyżyłowany jak mówisz to jak znosi twoje bliskie 270km :>

ale z tym że był w tamtym roku w ogłoszeniach to się zgodzę,

baaaaaaaaaaa nawet nie czytacie forum :czerwona:

http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=15259

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#12 Post autor: Wojti »

Grzesiu nigdy nie jeździłem na gazie ale z opinii osób które posiadają samochody z dużą mocą uzyskana z małych silników uzyskałem takie informacje może i błędne nie wiem .Co do mojej zafirki mój silnik daje sobie radę super bo jest w znakomitym stanie ,ma bardzo dobry olej ,i super paliwo zawsze 100 oktanów ale zepsuć się zawsze może he he bo przy takiej mocy z poj 2 litrów rożne cuda się zdarzają No Grzegorz szacun masz dobrą pamięć :lol: Hm ze to keko kolega klubowy sprzedaje na to bym nie wpadł .Ja rozmawiałem z poprzednim sprzedającym zanim upił Keko.Dziwne on sporo włożył w to auto?

Autko kupiłem miesiąc temu niestety na samym początku musiałem robić silnik ( uszczelka pod głowicą ) podczas naprawy wyszło kilka innych tematów takich jak :
-wżerka na bloku silnika ( szlifowanko)
-wymiana panewek
-wymiana pierścieni
-przy okazji rozrząd
-olej
-filtry
-płyn chłodniczy
Czyli teoretycznie autko zrobione?
Grzesiu dla Ciebie :piwo: za dobrą uwagę :lol:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#13 Post autor: miodzik »

Wojti pisze:Czyli teoretycznie autko zrobione?
Albo dalej coś jeszcze go męczy i zwyczajnie zmęczyło kolegę sprzedającego ilością pracy i pochłoniętych funduszy. Plusem będzie to, że zdecydowana większość ze spraw eksploatacyjnych jest już porobiona i auto jest dość pewne co do jazdy. Drugim plusem, to że można coś więcej się o nim dowiedzieć nie tylko z samego forum ale i od sprzedającego.

Propozycja w takim układzie dość godna uwagi.
Nie często trafiają się u nas na forum zadbane auta, po takich wkładach finansowych i z dość dobrą i pewną historią auta.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak

#14 Post autor: cns80 »

miodzik pisze:Nie często trafiają się u nas na forum zadbane auta, po takich wkładach finansowych i z dość dobrą i pewną historią auta.
Zawsze pojawia się pytanie czy zbliżamy się do końca wkładów finansowych czy nie jesteśmy jeszcze nawet na półmetku ;)

Generalnie OPc to auto dla tych, których stać, a nie dla tych co rzeźbią w g.... i chcieliby je kupić w cenie 1,6 ECOTEC Enjoy :P
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2014, 10:25 przez cns80, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#15 Post autor: KIT GTO »

cns80 pisze:Generalnie OPc to auto dla tych, których stać, a nie dla tych co rzeźbią w g.... i chcieliby je kupić w cenie 1,6 ECOTEC Enjoy :P
święte słowa :lol:

to tylko dywagacje z mojej strony ale pewnie remont nie poszedł po myśli właściciela

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”