Prośba o opinie na temat Opel Zafira B

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
JarekM

Prośba o opinie na temat Opel Zafira B

#1 Post autor: JarekM »

Ostatnio szukam i szukam jakiejś Zafiry, która byłaby godna uwagi, jednak specjalnie się w tych sprawach nie znam i dlatego też proszę o pomoc.
Chodzi mi konkretnie o ten samochód:
http://otomoto.pl/opel-zafira-C36545201.html
Obrazek

Samochód ma założone jakieś tam blachy (chyba Belgia), żeby nie stał bez niczego - tak mi powiedziano przez telefon, ale jest z Niemiec (papiery itd. podobno są niemieckie).
Oczywiście powiedziano mi, że do ASO można podjechać - tylko zastanawia mnie jak, skoro tablice są nie wiadomo z czego ?
Coś na temat sprzedawcy wiadomo? Przez telefon dowiedziałem się, że zajmują się też sprowadzaniem samochodów zza granicy.
Co myślicie o tym egzemplarzu? Warto się tym interesować czy szukać dalej?
Skusiła mnie głównie cena i odległość. Z Katowic mam 25 km do Bierunia, a z Bierunia do Opla w Oświęcimiu około 5 km.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2015, 05:47 przez JarekM, łącznie zmieniany 1 raz.

qcu88

#2 Post autor: qcu88 »

Pierwsze, co rzuca się w oczy to przebieg. Myślę, że śmiało można go włożyć między bajki, sądząc po cenie samochodu. Sprzedawca nie podaje numeru VIN, więc chyba nie do końca chce się ze wszystkimi informacjami dzielić. Strasznie skąpy opis wyposażenia, podana szczątkowe informacje. Ponadto, skoro auto było serwisowane w ASO, powinna być chyba pieczątka z jakąś adnotacją 'Opel', co powinno być oczywiście atutem samochodu, a tutaj widzimy ostatnią stronę książki serwisowej z wpisem jakiejś przypadkowej stacji diagnostycznej.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2015, 00:37 przez qcu88, łącznie zmieniany 1 raz.

JarekM

#3 Post autor: JarekM »

No właśnie to mi się też w oczy rzuciło z tą pieczątką. Co do opisu to też fakt... nie jest zbyt wylewny...
Co do przebiegu, to już nauczyłem się nie zwracać na to uwagi - swoją drogą ciekawe ile by go "znalazło" ASO

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#4 Post autor: Maćku »

Moje zdanie jest takie odpuść sobie to auto jak można postawić auto z Niemiec na belgijskich blachach? :x informacje o aucie to jakaś kpina, a przebieg :lol:

Znaleźć frajera co nie pyta tylko kupuje co widzi ;) bez obrazy

Za tę kwotę możesz mieć ładną i pewną ZB nie mówiąc o ZA nawet wiemy kto ma pewną ZA na sprzedaż ;)

O Bieruńskich Lędzińskich Jastrzębskich Wodzisławskich Rybnickich Komisach słyszałem nie za dobre opinie co do tych Jastrzębskich wszystko się potwierdza byłem kilkadziesiąt razy na tych komisach i nie mają tam dobrych aut :czerwona:

Poszerz swoje poszukiwania poza Śląsk nawet dalej....

http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ght=opinie

u tego Pana kupują chłopaki z forum Zafiry :ok:
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2015, 07:25 przez Maćku, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#5 Post autor: janekW67 »

JarekM pisze:
Samochód ma założone jakieś tam blachy (chyba Belgia), żeby nie stał bez niczego - tak mi powiedziano przez telefon, ale jest z Niemiec (papiery itd. podobno są niemieckie).
Tablice nie są belgijskie. Trzcionka na tablicach jest zerżnięta z tablic niemieckich. To jest "lewizna" tłoczona gdzieś przy granicy,np. w Świecku,albo w Słubicach.
Auto chyba jest z Niemiec,ale książka nie jest niemiecka. Normalnie,w książce oprócz wymiany oleju,powinno być zaznaczone krzyżykami,co zostało wymienione,bądź nie.
Oczywiście!

JarekM

#6 Post autor: JarekM »

Witam. Dzięki za zwrócenie uwagi na to i owo.
Dałem sobie spokój z tym co do tej pory oglądałem. Za namową Maćku skontaktowałem się z Panem Andrzejem z Gorzowa.
Fakt daleko mam (prawie 500km), ale są u niego przynajmniej 2 Zafirki, które mnie zainteresowały (jak na mój budżet i wymagania). Samochód jadę obejrzeć w przyszłym tygodniu (jeśli nic się nie pomiesza w pracy).
Myślę, że jednak to jest dość rozsądne wyjście z tego tematu... tym bardziej po tym, co widziałem, czytałem i słyszałem o innych sprzedających czy modelach, które wystawiają.
Mam nadzieję, że ten wyjazd będzie taki jak oczekuję.
Pozdrawiam :)
Jarek

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#7 Post autor: Wojti »

Myślę że :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

JarekM

#8 Post autor: JarekM »

A no oczywiście, :piwo: się należy... ale że tu w większości kierowcy, to poleciały "pomógł" :)
Pozdrawiam

pieron27
Świeżak
Model:

#9 Post autor: pieron27 »

Zobacz w tym komisie, ja tam kupowałem swoją i naprawde warte uwagi ma auta, nic nie ukrywa, pełna dokumentacja.
http://komisamk.otomoto.pl/opel-zafira- ... 43872.html
http://komisamk.otomoto.pl/opel-zafira- ... 28026.html
Masz w miare blisko
,, Tylko umiejętność hamowania upoważnia Cię do prędkości "
Sprzedaje na OLX

JarekM

#10 Post autor: JarekM »

Dziękuję wszystkim za pomoc i myślę, że temat mogę zamknąć :)

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#11 Post autor: Bodek »

JarekM pisze:Dziękuję wszystkim za pomoc i myślę, że temat mogę zamknąć :)
OK - zamykam
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”