Opel Zafira 1,6 benzyna klima OPŁACONY Grudziądz
Moderator: Tunio999
Opel Zafira 1,6 benzyna klima OPŁACONY Grudziądz
Czy ta Zafira może mieć oryginalną kierownicę? Mam wrażenie, że srebrne elementy powinny być ciemno szare, a są srebrne jak w kierownicach sportowych i po lifcie.
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... yNE1X.html
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... yNE1X.html
Ostatnio zmieniony 08 mar 2017, 21:01 przez rostex, łącznie zmieniany 2 razy.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
z plastikami masz rację powinny być w odcieniu konsoli środkowej, ale ja ten egzemplarz bym odrzucił za silnik :>
Ostatnio zmieniony 08 mar 2017, 21:01 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
Auto będzie służyło w 90% do jazdy po mieście, zrobi trasę 200 km raz w miesiącu i raz w roku pojedzie w trasę 400 km na wakacje. Mam info, że ten silnik będzie palił mniej w mieście od 1.8.Crazy pisze:Zresztą 1.6 i tak nie jedzie
Nie trapi go problem kół zmiennych faz, chłodniczki oleju itp.
Niskie koszty utrzymania są na pierwszym miejscu.
Świeci kontrolka od poduszek, więc pewnie auto po dzwonie.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2017, 21:09 przez rostex, łącznie zmieniany 2 razy.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jeśli zdajesz sobie sprawę z 1.6...rostex pisze: Auto będzie służyło w 90% do jazdy po mieście, zrobi trasę 200 km raz w miesiącu i raz w roku pojedzie w trasę 400 km na wakacje. Mam info, że ten silnik będzie palił mniej w mieście od 1.8.
to bierz tylko ja bym szukał z lepszym wyposażeniem, bo te silniki nie są chodliwe i można coś ciekawego uchodzić
Ostatnio zmieniony 08 mar 2017, 21:07 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
To Enjoy. Oprócz elektryki, zwykłej klimy i radia CD30 MP3 na lusterko fotochromatyczne, pakiet oświetlenia wewnętrznego i tempomat.rafant4011 pisze: Jeśli zdajesz sobie sprawę z 1.6...
to bierz tylko ja bym szukał z lepszym wyposażeniem, bo te silniki nie są chodliwe i można coś ciekawego uchodzić
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
1.6 nawet do miasta będzie mało
- Czesławo Moreno
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 1.8 +
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Zgadzam się w 100% - rozsądne podejścierostex pisze:Auto będzie służyło w 90% do jazdy po mieście, zrobi trasę 200 km raz w miesiącu i raz w roku pojedzie w trasę 400 km na wakacje. Mam info, że ten silnik będzie palił mniej w mieście od 1.8.
Można mieć i 2.8 pod maska ale co z tego jak w większości jazdy po mieście stoisz w mniejszych lub większych korkach i poza większym zużyciem paliwa nic więcej nie zyskasz - a nie przepraszam lepsze samopoczucie że masz 2.8 pod maską
Kolego, po kilku latach euforii przyjdzie jednak czas by sprzedać taką Zafirkę i wtedy docenisz tutaj rady kolegów. Auto z takim silnikiem , ma na prawdę mało amatorów , takich jak Ty. Weź i to również pod uwagę. Zośka z silnikiem 1,8 to już auto dobrze znane i poszukiwane...a to bardzo ważna informacja podczas odsprzedaży..
Tyle, że jak przyjdzie zrobić po zakupie np. rozrząd z kołami KZFR, uszczelki chłodniczki i np. termostat to kwota wyniesie ponad 2000 zł. Kto Ci za to zapłaci przy sprzedaży?jarecki69 pisze:Kolego, po kilku latach euforii przyjdzie jednak czas by sprzedać taką Zafirkę i wtedy docenisz tutaj rady kolegów. Auto z takim silnikiem , ma na prawdę mało amatorów , takich jak Ty. Weź i to również pod uwagę. Zośka z silnikiem 1,8 to już auto dobrze znane i poszukiwane...a to bardzo ważna informacja podczas odsprzedaży..
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Ty już tak od razu zakładasz że kzfr termostat itd wszystko na raz będzie do wymiany?
Idąc tym tokiem myślenia kup Zafire A 1.8 tam jest bardzo mało do robienia.
Idąc tym tokiem myślenia kup Zafire A 1.8 tam jest bardzo mało do robienia.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam