z Aster do Zafiry
Moderator: Tunio999
z Aster do Zafiry
Siema.
Generalnie wszystko wiem, zaraz powiecie to po cholerkę pytasz chodzi mi w zasadzie o pewną ofertę której link wklejam poniżej. Nie wiem jak w zafirach 2010 jest to rozwiązane...
Chodzi o halogeny. Zafira jak widać na zdjęciach je posiada, jednak wewnątrz przycsik włączający je to zaślepka.. Ja w aster mam tam przycisk do halogenów, reszta przycisków mam to samo (plus auto) - co jest właśnie drugim pytaniem.
Gość pisze też że Zafira ma czujnik zmierzchu, a jak wiemy żeby światła drogowe się włączyły poprzez czujnik zmierzchu pokrętło musi być ustawione na "auto" którego tam nie ma. Czujnik zmierzchu z tego co widze na desce - ten sutek - jest...
Więc..jak to jest z tą Zafirą ??
Link do aukcji
Generalnie wszystko wiem, zaraz powiecie to po cholerkę pytasz chodzi mi w zasadzie o pewną ofertę której link wklejam poniżej. Nie wiem jak w zafirach 2010 jest to rozwiązane...
Chodzi o halogeny. Zafira jak widać na zdjęciach je posiada, jednak wewnątrz przycsik włączający je to zaślepka.. Ja w aster mam tam przycisk do halogenów, reszta przycisków mam to samo (plus auto) - co jest właśnie drugim pytaniem.
Gość pisze też że Zafira ma czujnik zmierzchu, a jak wiemy żeby światła drogowe się włączyły poprzez czujnik zmierzchu pokrętło musi być ustawione na "auto" którego tam nie ma. Czujnik zmierzchu z tego co widze na desce - ten sutek - jest...
Więc..jak to jest z tą Zafirą ??
Link do aukcji
Ostatnio zmieniony 31 mar 2017, 10:02 przez rocker82, łącznie zmieniany 2 razy.
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Auto wyprodukowane dla Danii, sprowadzone z Niemiec.
Odnośnie świateł, to czujnik zmierzchu włącza światła mijania, a nie halogeny.
Mnie zastanawia cena tego auta. Nie znam rynku duńskiego, ale w Niemczech Zafira z rocznika 2009/2010, poniżej 7-miu tys. €, z tym przebiegiem jest nieosiągalna.
Odnośnie świateł, to czujnik zmierzchu włącza światła mijania, a nie halogeny.
Mnie zastanawia cena tego auta. Nie znam rynku duńskiego, ale w Niemczech Zafira z rocznika 2009/2010, poniżej 7-miu tys. €, z tym przebiegiem jest nieosiągalna.
Oczywiście!
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
powinno być "auto" do świateł - bo jest czujnik zmierzchy/deszczu na szybie
powinien być przycisk do przeciwmgielnych
coś było z przodem auta kombinowane
co do tyłu to sprawdziłbym czy to nie flexivan (z Dani takie kupuje się tanio)
wyjdzie po numerze VIN
powinno być "auto" do świateł - bo jest czujnik zmierzchy/deszczu na szybie
powinien być przycisk do przeciwmgielnych
coś było z przodem auta kombinowane
co do tyłu to sprawdziłbym czy to nie flexivan (z Dani takie kupuje się tanio)
wyjdzie po numerze VIN
sklepik z Zafirami B i C
No i prawe przednie drzwi nie są dobrze spasowane..
Raczej nawet nie bedę gościa o VIN prosił. Pomijam te 92kkm bo żaden importowany wóz nie ma realnego przebiegu...prawie każdy. Ja w aster mam 243 już a auto 13 letnie...i nie ma problemu także to że ma 92 to pomijam
Ale dzieki za rady. Szukam dalej..
Raczej nawet nie bedę gościa o VIN prosił. Pomijam te 92kkm bo żaden importowany wóz nie ma realnego przebiegu...prawie każdy. Ja w aster mam 243 już a auto 13 letnie...i nie ma problemu także to że ma 92 to pomijam
Ale dzieki za rady. Szukam dalej..
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
ten sutek, to czujnik nasłonecznienia do klimatyzacji, a nie czujnik zmierzchu :>rocker82 pisze:Czujnik zmierzchu z tego co widze na desce - ten sutek - jest...
czujnik zmierzchu i deszczu jest na szybie jak już
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
jw. czujnik zmierzchu jest połączony z czujnikiem deszczu więc jest montowany na szybie.
Na zdjęciach widać, że przednia szyba powinna mieć te czujniki jednak włącznik świateł faktycznie nie ma funkcji AUTO jak i włącznika halogenów.
Jak chcesz to mogę obejrzeć autko, mam nie daleko ale ekspertem nie jestem.
Opis spoko
"Typ nadwozia: HECZBEK"
Na zdjęciach widać, że przednia szyba powinna mieć te czujniki jednak włącznik świateł faktycznie nie ma funkcji AUTO jak i włącznika halogenów.
Jak chcesz to mogę obejrzeć autko, mam nie daleko ale ekspertem nie jestem.
Opis spoko
"Typ nadwozia: HECZBEK"
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2017, 00:19 przez shadow, łącznie zmieniany 1 raz.
Hm, w sumie jakbyś miał chwile czasu i chęci to podjedź. Zapytaj jak działają halogeny bo ewidentnie lipa jakaś tu jest i jak dziala czujnik zmierzchu O przebieg nie pytaj bo to wiadomo... Od spodu jakby dało radę zobaczyć czy rdzy nie ma na belkach itp, sprzęgło kiedy wymieniane było jeśli jest info, lub sprawdzić kiedy puszcza. Klimatyzacji i tak na oko się nie sprawdzi więc nie będziemy wiedzieć czy jest szczelna i sprawna, ale chociaż zobacz czy nie wali grzybem traumatycznie (jak u mnie brrr). Czy podgrzewanie foteli działa..
Jak da radę porób zdjęcia szczegółów które są "interesujące".
Na pw mogę dać Ci nr tel do mnie.
ps. widze że lampy parują
Jak da radę porób zdjęcia szczegółów które są "interesujące".
Na pw mogę dać Ci nr tel do mnie.
ps. widze że lampy parują
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2017, 14:37 przez rocker82, łącznie zmieniany 2 razy.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Sport to opcja wyposażenia. Dokładki zderzaków, niższe sprężyny. Jeżeli piszesz o opcji zawieszenia i przycisku Sport to tak. Działa. Fajny bajer i ogólnie daje przyjemność i frajdę z jazdy. Jednak bierz pod uwagę przebieg i wyeksploatowanie auta bo jak Ci przyjdzie wymienić amory to czeka cię kredyt. W hurcie IDS+ jest za ok 900 zł za sztukę. Są firmy co to regenerują ale koszta i tak są adekwatne do zastosowanego tam rozwiązania...rocker82 pisze:Czy warto interesować się wersją sport i czy to działa na prawdę ?